torstai 15. tammikuuta 2015

Hotellikeikaus

Maaliskuussa meitä odottavat jälleen Dubain lämpö ja hiekkarannat. Viime päivinä olemme kuitenkin mietinnän jälkeen päätyneet tekemään yhden merkittävän muutoksen matkaamme ajatellen, olemme nimittäin vaihtaneet hotellin toiseen. 


Matkustamme ensi kertaa yölennolla lasten kanssa ja lähdemme matkaan torstai-iltana. Perillä olemme perjantaina aikaisin ja oletettavasti hotellilla siinä kuuden-seitsemän pintaan perjantaiaamuna. Alkuperäinen hotellivarauksemme oli tehty niin, että saisimme huoneen perjantaina, tulopäivänämme. Hotellin kanssa vaihdetuissa sähköposteissa pyysimme saada huoneen aikaisemmin kuin tavalliseen check-in -aikaan, mutta luonnollisesti tämä jäi riippumaan hotellin varausasteesta. Mitään takuita ei voitu ymmärrettävästi antaa.


Pahimmassa tapauksessa olisimme siis odotelleet koko perjantain huoneen saamista aina iltapäivään kello kolmeen saakka. Aloimme tosissamme pohtia kuinka käytännöllistä ja järkevää tämä on, kun ollaan istuttu yö lentokoneessa ja nukuttu se mitä ollaan unta saatu. Eikö olisi hyvä päästä suoraan huoneeseen, purkaa tavarat ja aloittaa lomailu rennosti ilman säätämistä. Myös pienet päiväunet ryytyneen yön jälkeen kuulostavat hyvin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Ja jos mennään suoraan altaalle, on se äärettömän paljon kätevämpää tehdä omasta huoneesta käsin kuin penkoa laukkuvarastossa uimapukuja esiin ja hoitaa vaihdot ja peseytymiset yleisissä tiloissa. Peruimme siis varauksen ensimmäiseen hotelliin ja lähdimme etsimään uutta, tässä ensin varatussa kun ei enää ollut yhtä hyvään hintaan majoitusta tarjolla kuudeksi yöksi. 


Halusimme siis hotellihuoneen valmiiksi odottamaan saapumistamme ja siksi maksamme jo edellisen yön huonehinnan varmistaaksemme tämän. Tulimme siihen tulokseen, että tästä saatava hyöty voittaa moninkertaisesti siihen menevät kustannukset. Myös uusi hotellimme löytyi Palmusaarelta, mutta siinä missä entinen varaus sijaitsi heti saaren alkupäässä, on tämä nykyinen, Jumeirah Zabeel Saray ihan tuolla saaren vasemmassa reunassa, loppupäässä. Kun hinta oli hyvä ja hotelli itsessään saanut erinomaiset arviot Tripadvisorissa, teimme varauksen samantien. 


Kaikki nämä kuvat ovat hotellistamme. Huoneesta löytyy jälleen kaksi parisänkyä hyvien unien varmistamiseksi ja kylpyhuoneesta erilliset suihku ja kylpyamme. Hotellia on suositeltu erityisesti sellaisille matkailijoille, jotka viihtyvät rannalla ja uima-altaalla rauhassa eivätkä kaipaa jatkuvaa menoa ja meininkiä. Osui ja upposi. Matkaa esimerkiksi kauppakeskuksiin kertyy sijainnin vuoksi, mutta toisaalta taksit ovat edullisia. Ajattelimme käydä yhtenä päivänä ostoksilla ja muuten vain rentoutua upeissa puitteissa rannalla. Hyvin lähellä sijaitsee Atlantis the Palm -hotelli, jonka akvaariossa ja delfinaariossa olemme myös suunnitelleet käyvämme. Samaten tuolta löytyy paljon ravintoloita, joten vaihtelua oman hotellin ruokapaikoille löytyy läheltä. Hotellissa on lastenkerho ja yöpymisen hintaan sisältyy myös yhden kerran ilmainen sisäänpääsy Wild Wadi -vesipuistoon. Sinne mennään siis myös. 


Hotellissa on runsaasti ruokapaikkoja niin, että aamiaisen jälkeen voidaan syödä lounasta uima-altaalla ja suunnata sitten iltaisin jonnekin ravintolaan syömään. Pullovedet kuuluvat myös huonehintaan, samaten tuoreet hedelmät sun muut virvokkeet altaalla. Ja vaikka altaita ei ole kuin yksi, on se valtavan iso ja ranta vain muutaman askeleen päässä. 


Viivymme perillä sen meidän perheelle täydelliseksi todetun ajan, eli viisi kokonaista päivää ja yhden puolikkaan päälle. Siinä ajassa ehtii tehdä vaikka ja mitä, jos niin haluaa, tai sitten vain irtautua arjesta upeissa puitteissa, nauttia hyvästä palvelusta ja hemmotella itseään. Miehen kanssa puhuimme vastikään myös siitä, kuinka mieletön matkatiimi me poikiemme kanssa olemme ja miten hauskaa on taas lähteä heidän kanssaan maailmalle. En matkustaisi mieluummin kenenkään muun kanssa.


Nyt pitäisi vain jaksaa odottaa vielä kaksi kuukautta ja saada odotellessa jalka siihen kuntoon, että hiekkarannoilla kelpaa kirmailla. Kuten kuopus joka päivä huokaa, meillä kaikilla on niin kova ikävä Dubaihin!6 kommenttia:

 1. Ihanaa, teillä se loma on vielä edessä! Hiekoilla kirmailua odotellen :)
  Dubaista on tullut meidänkin kestosuosikki, hotellikestosuosikiksi Atlantis The Palm. On sinne ihana vaan aina palata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan yllättynyt siitä miten paljon tykkäsinkään Dubaista matkakohteena. Lämpö, lyhyt lento ja olematon aikaero ovat lasten kanssa matkustaessa ehdottomia plussia ja siihen päälle vielä huipputason hotellit, rannat ja ostosmahdollisuudet. Perfect!

   Poista
 2. Muistakaahan sitten ehdottomasti infota hotellia, että tulette vasta seuraavana aamuna. Ettei teitä luokitella no show tapauksiksi! Meille nimittäin kävi kerrain näin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti pitää laittaa sähköpostia sitten lähempänä matkaa. Samalla saadaan muutenkin varmistus sille, että varaus on kunnossa.

   Poista
 3. Yksi Dubaifani-ilmoittautuu :) Mekin ollaan tykätty käydä Dubaissa lasten kanssa, Dubai on meistä paljon parempi kohde lasten kanssa kuin esim. Karibia, jossa käytiin viime kuussa. Seuraavaksi aiotaan kokeilla Abu Dhabia ja siellä ihanaa Ritz-Carlton Abu Dhabia. Vertailun vuoksi olisi kiva kuulla mitä tuo teidän matka maksaa (jätä vastaamatta jos tuntuu kiusalliselta vastata...). Meidän viisi ja puoli päivää Ritz-Carltonissa, aamiaiset sekä lennot neljälle maksoi yhteensä 2 200 eur, minusta loistava tarjous! Ihanaa lomaa koko perheelle! Terkuin, Mia

  Tässä vielä linkki: http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/AbuDhabi/Default.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä tarjous ja ihana hotelli! Meillä kuusi yötä hotellissa sekä lennot olisi ollut aika tarkkaan 3000 euron kieppeillä. Nyt valitettavasti matka joudutaan jalkani vuoksi perumaan.

   Poista