tiistai 3. kesäkuuta 2014

Tulevan kesän lukuteema

Minulle on tullut tavaksi lukea kesän aikana jokin romaanisarja lävitse tai keskittyä tietyn dekkarikirjailijan tuotantoon. Eräänä kesänä luin Laila Hirvisaaren, silloisen Hietamiehen Sonja-sarjan ja seuraavana kesänä luin sen uudelleen. Vielä kun pääsisin käymään jonain päivänä Pietarissa ja näkemään kaikki nuo paikat itse, sen vanhan loiston ja upeuden mitä siitä on jäljellä.

Olen kevään aikana lueskellut Ruth Rendellin Wexford-kirjat lävitse, kahlannut Hakekaa kätilö! -sarjan toisen osan parissa päivässä ja nyt yöpöydältä löytyy Katja Kallion Säkenöivät hetket. Se on pian luettu ja mieli hiipii jo siihen mitä tänä kesänä oikein lukisinkaan. Poikien kanssa homma on selvä, olemme aloittaneet Risto Räppääjä -maratonin.

Havahduin siihen, että minulta on lukematta eräs Hirvisaaren tuotannon keskeisistä sarjoista, nimittäin seitsenosainen Lappeenranta-sarja. On jo aikakin lukea nuo teokset, ovathan omat juureni erittäin tukevasti tuossa lehmusten kaupungissa. Todennäköisesti sarjan osat löytyisivät joko äitini tai tätini kirjahyllystä, mutta laitoin silti Lehmusten kaupunki -avausosan jo varaukseen kaupunginkirjastoon.

Kuva: adlibris.com

On aika perehtyä Tauno Tukevan tarinaan ja omien juurieni alkulähteille.10 kommenttia:

 1. Lukeminen on kyllä niin ihanaa! Viime kesänä luin Harry Holet ja nyt harmittelen, kun on se sarja jo luettu. Mietin, mitä itse ottaisin lomaprojektiksi (gradun teon ohessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä pitää vähän muuta luettavaa pelkkien gradukirjojen lomassa. Ei mene koko kesä vaan ahkeroidessa, vaan pystyy pitämään pieniä taukojakin. Tsemppiä graduprojektiin! Itse en oman graduni jälkeen ole avannutkaan Tuulen Viemää -kirjaa. :D

   Poista
 2. Oi, Toi on aivan superihana ja -koukuttava sarja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Minut löytänee sitten juhannuksesta eteenpäin nenä tiukasti kirjassa.

   Poista
 3. Itsellä tulee lukeminen "aaltoina". Välillä luen kirja kirjan perään ja sit tulee pitkiä taukoja etten lue lehtiä kummempaa. Risto Räppääjä vois ollakin kiva lukea lasten kanssa kun ne elokuvatkin on tosi hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risto Räppääjät ovat vähintään yhtä hauskoja kirjoina! Eritoten Rauha. :D

   Poista
 4. Pidän todella paljon Hirvisaaren kirjoista ja juuri tämä sarja on ainoa, joka myös minulla on lukematta. Kiitos muistutuksesta! Tällä hetkellä luen Khaled Hosseinin uusinta teosta Ja vuoret kaikuivat. Ainakin alku lupailee mielenkiintoista lukukokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen lukeneeni Hosseinilta vain yhden kirjan, olikohan Tuhat loistavaa aurinkoa. Ellen nyt sotke kirjoja toisiinsa. Se oli kyllä hyvä.

   Poista
 5. Mä en ole tainnut lukea Hirvisaarelta mitään. Täytyypä käydä katsomassa, mitä löytyy pokkareina. Reissuun rähjääntymään ei viitsi ottaa kovakantisia eikä etenkään kirjaston kirjoja. Leijapoika on mun suosikki Hosseinilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain tänään juuri yhden pokkarin tulevaa matkaa odottamaan, minäkään en yleensä ota kovakantisia mukaan.

   Poista