perjantai 14. helmikuuta 2014

Mittaa Mini Rodinissa

Tähän väliin vähän lastenvaateasiaa. Mini Rodini -tilaus tuli toissapäivänä ja eilen lahjoin ipanat kokeilemaan vaatteita mehujääpalkalla. Olin ennakkoon kuullut vaatteiden olevan tällä kertaa hyvin reilua kokoa ja näin onkin. Se nyt vielä menee, mutta kun mitoitus ei mene millään lailla loogisesti, tulee kuluttajalle vähän tylsä fiilis. Toki kaksoiskoot ovat aina ongelmallisia, mutta tässä hieman selvennystä.

Esikoisella on päällään itse valitsemansa college kokoa 128/134 cm ja lapsi itse on 116-senttinen. Pienempi koko, eli 116/122 olisi taatusti nafti, sillä tämä on aivan pidettävä. Tästä voisi päätellä mitoituksen olevan naftia. Mutta 95-senttisen kuopuksen paita koossa 104/110 cm on vuorostaan valtava. Kuvassa paita on hieman rutussa ylhäältä, helma laskeutuu siis vielä alemmas. Myös hihoissa on valtavasti pituutta ja lapsi sanoi itse, että ei halua käyttää näin isoa paitaa. Eli tämä onkin tosi reilu, ota näistä nyt selvää. 


Jos minä tiedättekö jotain inhoan, niin liian isoja vaatteita. Niissä on lasten vaikea liikkua ja ne näyttävät tyhmältä. Kasvunvaraa tietysti pitää olla, mutta maltillisesti. Ei niin, että ipana näyttää pukeneen isoveljensä vaatteet ylleen. Nämä t-paidat ovat myös lasten itse valitsemat ja mitoiltaan ihan ok. Ainoa vaan, että ne ovat aivan tolkuttoman leveää mallia ja se ei näille meidän sirppanoille ole paras mahdollinen malli. Palauttaminen ei  lasten mukaan kuitenkaan tullut kysymykseenkään, joten ehkä meillä on sitten sikakalliit yöpaidat!



Vaaleansininen Pico on aivan ihana. Aivan ihana! Tämä on myös kokoa 104/110 cm ja saakin olla nyt iso, sillä edellinen koko tosiaan menee vielä ainakin tämän kevään. Väri on jännä, päivänvalossa enemmän vaaleansiniseen taittava ja keinovalossa taas turkoosiin. Ei yhtään liian räikeä, mitä vähän pelkäsin. Tällä mennään taas monta kautta eteenpäin!



Nyt sovittelijat on viety päiväkotiin, sillä siellä on tänään ystävänpäivän kunniaksi juhlintaa, ja minä jatkan kotikaaoksen selvittämistä. Täällä on siis muutos hyvässä vauhdissa! 


4 kommenttia:

  1. Ah, jes! Mun pitikin sulta jo kysellä tuosta Picon koosta, että mikä olisi Ompulle sopiva, tuon vaaleansinisen totesin minäkin olevan ehdoton must have! Eli voisimme olettaa, että tuo 92/98 olisi jees... Jos pääsette Ompun kaksivuotissynttäreille, niin viitsitkö ottaa sitä mukaan, että voisin sovittaa? Pretty please ;)

    Itse olen myös tuskaillut noiden kokojen kanssa! Ajattelepa, että meidän hujoppi Luke 129cm käytti tähtifarkkuja koossa 116/122, koska ne tippuivat pikkuveljeltä päältä :D

    Aika ärtsyt paidat pikkukundeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki otan mukaan, jos vain pääsemme juhliin. Saatte sitten sovitella. :)

      Noista kokoasioista ei kyllä ota mitään selvää ja se on tosi tylsää kuluttajan kannalta. Koskaan ei tiedä mitä ostaessaan saa. :P

      Poista
  2. Meille kotiutui tytöille just keltaraitaiset picot koossa 104/110. Vähän ovat reilut, mutta edellinen koko voisi olla liian pian nafti. Nyt pieni kasvuspurtti vaan kehiin, aivan syötävän suloiset takit kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään olisi enää ottanut tuota pienempää kokoa, se olisi pahimmassa tapauksessa ollut pieni jo kesällä. Nyt vaan kasvua kehiin, ja saadaan takit käyttöön. :)

      Poista