torstai 13. helmikuuta 2014

Esikoisen huone - preppy & classic

Esikoisen huoneesta tulee ison pojan huone. Tämä on sekä pojan että minun toive ja näillä valinnoilla pitäisi mennä pitkälle kouluikään. 

Me molemmat olemme pitäneet nykyisen lastenhuoneen värityksestä kovasti ja se siirretään aika lailla sellaisenaan uuteen huoneeseen. Seinän siniharmaa sävy saa olla joko sama tai ainakin lähelle nykyistä ja verhokangas samoin. Esikoinen itse toivoi huoneeseensa punaista ja sitä tulee ainakin verhokankaaseen. On harmi, että kaikki ikkunat ovat täällä eri kokoisia ja näin nykyinen verho ei käy muihin huoneisiin. Toivottavasti saan sen myytyä.


Tässä nykyinen verhokangas, Harlequinin Rush. Toinen vaihtoehto voisi olla alemman kuvan Tutti Frutti -kangas, jossa on enemmän sinisen sävyä. Poika saa valita itse kumman haluaa ja verhosta tulee laskosverho kuten nykyinenkin on. 


Kuva: fashioninteriors.co.uk

Esikoisen sänky sopii siniharmaana huoneen väreihin ja puunvärinen vanha liinavaatekaappi kirjoille ja leluille sekä peleille tuo lämpöä sisustukseen.



Työpöydän suhteen meillä on pari vaihtoehtoa. Esikoisen nykyinen työpöytä on pieni ja mahtuu huoneeseen varmasti. Toisaalta nykyinen työpöytämme, minun mummolastani peräisin oleva puinen pöytä olisi myös vaihtoehto. Se on liian syvä käytettäväksi työpisteessä kotimme käytävällä, joten siihen voisi laittaa tuon Ikean simppelimmän pöydän ja esikoiselle tämän vanhan. Täytyy sovitella.



Nojatuoli siirtyy myös esikoiselle, hän saa nykyisen työhuoneen nahkaisen tuolin lukupaikakseen. Matto on poikien huoneen entinen luonnonvalkoinen villamatto, josta näkyy alla vähän kulmaa.



Verhon lisäksi esikoisen huoneeseen tarvitaan valaisin. Olisiko nyt Le Klintin Jokerin aika vai kenties Muuton Unfold jossakin sävyssä? Nykyinen menee kuopuksen huoneeseen, joten esikoiselle pitää löytää jokin kiva uusi valaisin. Entäpä, jos repäisisi ja ostaisi Jokerin punaisena. Se on esikoisen ehdoton lempiväri ja voisi olla aika hyvä valinta muuten melko neutraliin huoneeseen. 

Kuva: leklint.com


Kuva: finnishdesignshop.fi

Isak.co.uk:sta aikanaan tilaamani aakkos- ja numerojulisteet saa esikoinen yhä seinilleen ja meiltä löytyisi varastosta esimerkiksi miehen vanhoja Mikki Hiiri -tauluja. Ja sen ihastelemani Design Lettersin M-mukin ostan ipanalle kynäpurkiksi.





13 kommenttia:

  1. Kivoja ja ajankohtaisia postauksia. :) Meidän ainokainen pitäisi siirtää omaan huoneeseensa, joten kaikki inspiraationlähteet ovat tervetulleita.

    -Tuulevi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että näitä on mukava lukea! Mulla on vähän huolena se, että osaan tehdä tasan yhdentyypiisiä huoneita. Jos kuopus haluaisi vaikkapa viidakon, olisin ihan ulalla. :D

      Poista
  2. Kärppänä paikalla! Jos nykyinen raitaverho on liian pieni esikoisen tulevan huoneen ikkunaan, kysy ompelimosta jos siihen saisi ommeltua ns. kehyksen jiiri-kulmalla. Kehys voisi olla saman valmistajan kankaasta ja punaisena. Mä korjautin yhden laskosverhon tähän tyyliin ja se oli ompelijalle ihan helppo homma. Kannattaa kuitenkin valita mahdollisimman samanpaksuisia kankaita, jolloin laskostus muodostuu kauniisti. Mummolan pöytä on ihana. Mä niin tykkään tuon tyylisistä kalusteista ja se on just ihanasti kulunut. Oikeastaan mä tykkään vanhoista kalusteista niiden historian ja tarinan vuoksi. Mikki Hiiri punaisine housuineen on loistava idea ja tuo veikeyttä seinille.

    f

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta! Meidän verho on valitettavasti niin paljon liian pieni, että siitä ei tulisi hyvää. Joten päädyin tilaamaan uuden, kerrankos sitä. Tuo pöytä on munkin mielestäni ihana, siirtyy nyt työhuoneesta esikoisen huoneeseen. Pääasia, että saadaan se yhä käyttöön.

      Poista
  3. Kivoja suunnitelmia! Malttamattomana jo odottelen, miltä kuopuksen huone tulee näyttämään :) Myös minusta vanha kirjoituspöytä taustatarinoineen on hurmaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta saat kuopuksen huoneen ideakuvia, laitan postauksen pian tulemaan. :)

      Poista
  4. Ihana seinä!Vinkkaisitko maalin sävyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei valitettavasti ole seinämaalin sävyä ylhäällä, mutta jos katsot Tikkurilan värikartan sävyjä "Nukkumatti" ja "Regatta", ne ovat aika lähellä. Aikanaan lähetin miehen maalikauppaan lehdestä repäistyn kuvan kanssa ja pyysin ostamaan mahdollisimman samaa sävyä. Mies on jo heittänyt purkin pois, harmillista.

      Poista
  5. Täältä ääni myös mummolapöydälle, sen kanssa sitten moderni tuoli - aiai! Kivoja suunnitelmia! Lopputulos on varmasti hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli heti mieleen se valkoinen tuoli, jossa on tammiset jalat, näin hyvin tiedän eri tuoleja. Sellainen, jota näkyy nyt aika monessa blogissa. Se voisi olla kiva esikoisen huoneeseen.

      Poista
    2. Tarkoitat varmaan Eamesin suunnittelemaa ja nykyisin Vitran tuottamaa DSW-tuolia. Mä olen säästänyt jo tovin samaisen firman RAR-keinua varten, mutta mä haluaisin aidon vintage-tuolin. Oon selvitellyt, että aitoja vintage istuinosia olisi vielä saatavilla esim. tanskalaisista nettikaupoista, mutta mä haluaisin sen metallikehikon mattamustana ja keinun jalakset pähkinäpuusta. Tällaisia on olemassa, mutta mä olen ymmärtänyt että ne ovat uustuotantoa. Näitä toki yhdistellään, mutta mun ajatusmaailmani vähän sotii vastaan. Jotenkin ajattelen, että tuotteen pitäisi olla ns. "päästä varpaisiin" vintagea, mutta kun sellaista tietyntyyppistä mielihalua ei ole edes saatavilla ! Ah, miten ihanan vaikeaa mä olen tästä asiasta tehnyt! Pitää taas varmasti muuttaa mielipidettä: ;)

      ps. Minkä kokoinen se vaihtoon menevä laskosverho on?

      f

      Poista
    3. Pikaisen googlauksen jälkeen totean, että juuri tuo. Mulle kelpaisi ihan uudistuotantokin, mutta toki aito ja alkuperäinen olisi aina hieno löytö. Täytyy nyt katsella, tuo tuli vain ekana mieleen sopivista istuimista. Ja olisihan siinä se hyvä puoli, että esikoinen saisi tuolin aikanaan mukaan kotoa muuttaessaan, samalla ajatuksella on esim. Muuton valaisimet hankittu.

      Verhon leveys on 126 cm, kiinnitys ikkunan yläpuolelle.

      Poista
    4. Ja luit oikein f, Muuton valaisin. Mies torppasi punaisen Jokerin, joten musta Muuton Unfold on tulossa. :D

      Poista