torstai 3. tammikuuta 2013

Aamuvirkut ja -torkut

Tässä perheessä aamuvirkkuus ja -torkkuus jakautuu tasan kahtia. Siinä missä minä ja esikoinen pomppaamme kellon soitua ylös ja ryhdymme toimeen, on kuopus tullut niin isäänsä. Miten vaikeaa voi ihmiselle olla nousta sängystä, tätä olen ihmetellyt yli kuusitoista vuotta miehen kanssa eläessäni. Se venyy ja vanuu, on ihan kuutamolla ensimmäiset kaksi tuntia ja ilman kahvia ei mistään tule mitään. Älkää käsittäkö väärin, kyllä minäkin erittäin mielelläni nukun pitkään, puolenpäivän yli menisi varmaan kevyesti näillä univeloilla. Mutta jos noustava on, niin noustava on, mitä sitä turhaan vetkuttelemaan. Rise and shine vaan! Ja kyllä, tiedän kaltaisteni olevan aivan sairaan rasittavia tyyppejä niiden vähemmän virkkujen mielestä. ;)

Esikoinen on jo sen verran iso, että osaa köllöttelyn jalon taidon ja saattaa jopa minuutin verran makoilla sängyssä heräämisensä jälkeen. Kuopuksella sen sijaan on vähän vaikeaa, tai ehkä vähän enemmänkin. Se nyhrää ja pyörii, hakee nallea kainaloon ja lojuu silmät kiinni. Sitten epäaamuihminen nousee kitisten ja makaa sylissä seuraavat viisi minuuttia ameebana. Kitisee vähän lisää ja on muutenkin niin isänsä kaltainen, että ihan huvittaa. Esikoinen ehdottaa veljelleen aamusuukkoa, mihin kuopus esittää topakan vastalauseen. Mieheltä ei aamuisin murahduksia kummempaa kuulu.

Täällä me ollaan esikoisen kanssa aamupalalla, kun venyjä ja vanuja vielä kokoilevat itseään. Ja aamiaisen syöminen, joopa joo. Toinen ikuusuusaihe tämä päivän paras ateria myöskin. 10 kommenttia:

 1. Meillä on niin sama juttu! Miinus ne lapset. Olen muutenkin enemmän aamuvirkku, mutta vaikken olisikaan, en ymmärrä sitä torkuttamista ja venkoilua. Mitä siitä muka nauttii, kun tietää, että pakko on pakko kuitenkin. Laastarin tai säärivahaliuskan repäisykin kannattaa tehdä rivakasti. Sama homma! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torkuttaminen vaan lisää sitä nousemisen piinaa, kun ei saa kunnolla nukkua. Ihan samaa mieltä siis!

   Poista
 2. Mä kuulun venyjiin ja vanujiin. se vaan on ihanaa herätä rauhassa.

  fusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään toki myös heräillä rauhassa, mutta näillä meidän talouden venyjillä se herääminen on poikkeuksetta tuskallista. Hymyt on vähän tiukassa aamuisin. :)

   Poista
 3. Ehdottomasti vaan heti herätyskellon pirinän jälkeen ylös. :) Nuorempana sitä tuli lorvailtua sängyssä enemmänkin, mutta nykyään en jostain syystä enää osaa. Onkohan sitä tulossa vanhaksi? :)

  VastaaPoista
 4. Venyjät ja vanujat! Ihana. :D Kuulun ehdottomasti siihen porukkaan itse...ensimmäinen puoli tuntia ylösnousemisen jälkeen menee ihan vaan siihen että yrittää herätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ihan säälittää katsoa miestä aamuisin, kun herääminen on sille niin vaikeaa. Se on ihan toisella planeetalla. :D Siinä sitten yrittää hoitaa lasten aamutoimia, minä laitankin aina iltaisin kaiken valmiiksi vaatteita myöten ja isänsä tarvitsee vaan pukea.

   Poista
 5. Minäkin kuulun niihin ärsyttävin torkuttelijoihin. En vaan ole aamuvirkku ihminen, ja ajatus, että nousisin heti herätyskellon soitua, on ihan kauhea :D. Ensimmäisen puoli tuntia heräilen, mutta kunhan olen saanut kupin kahvia, niin maailmakin alkaa jo hymyillä. Jännä silti mihin sitä tottuu, töihin herään viikolla jo ennen kuutta ja tämä on onneksi jo aika kivutonta. Olen kai jo niin tottunut tähän rytmiin. Mutta silti torkutan pari kertaa, ihan vain sen ihanuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi katastrofi, jos kahvi tai maito olisi aamuisin lopussa. Mies tarvitsee sen pari kuppia ennen kuin lähtee käyntiin.

   Poista