perjantai 10. marraskuuta 2017

Kööpenhaminan Tivoli halloweenin aikaan

Ilmassa tuoksui yhtä aikaa makealta ja suolaiselta. Yhdessä kojussa myytiin tikkukaramelleja, vieressä pursotettiin kermavaahtoa kinuskitäytteisen vohvelin päälle. Pienet sormet poimivat paahdettuja manteleita tötteröstä samalla kun vähän isommat kädet lämmittelivät glögimukillisen ympärillä. Oli kaunis syyspäivä ja olin astunut kehrätyn sokerin tuoksun myötä syksyiseen satumaahan.Tivoli on yksi maailman vanhimmista huvipuistoista ja sen sijainti Kööpenhaminan ydinkeskustassa, aivan rautatieaseman takana, on erittäin turistiystävällinen. Alue on iso ja pääsymaksulla sinne pääsee ihan vain kävelemään, nauttimaan tunnelmasta ja ihailemaan illan pimetessä loistavia valoja. Myös Tivolin ravintoloita on kehuttu ja valikoimaa nälkäiselle todella riittää. Me vietimme Kööpenhaminan reissullamme yhden kokonaisen päivän tuossa huvittelijan paratiisissa. Olimme jo jonkin aikaa halunneet viedä pojat Tivoliin ja huomattuamme sen olevan juuri syyslomamme aikaan auki, oli valinta syyslomareissun kohteeksi selvä. Ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänä otimme aamiaisen jälkeen suunnan kohti huvipuiston portteja ja astuimme sisään.Säästin lippukassalta saamani kuitin, jotta voin kertoa paikan hinnoista. Ne liikkuvat meidän Linnanmäkemme tasolla sillä erotuksella, että jokaisen tulee maksaa rannekkeen lisäksi sisäänpääsymaksu alueelle. Alle seitsemänvuotiaat pääsevät ilmaiseksi, kahdeksanvuotiaasta ylöspäin sisäänpääsy on 120 kruunua, eli reilut viisi euroa per henkilö. Rannekkeet pojille ja miehelle puolestaan kustansivat vajaan sata euroa yhteensä, minä en sellaista tarvinnut. 

Esikoinen ja kuopus ottivat rajoittamattoman määrän huvittelua sisältävät rannekkeet ja lisäksi ostettiin yksi kanssahuvittelijan ranneke. Myös tämä kiinnitettiin kuopukselle ja näin sekä minä että isänsä pääsimme vaikka vuorotellen laitteisiin kuopuksen kanssa.  Erittäin hyvä systeemi, näin meidän ei tarvinnut valita kumpi laitteissa lapsen kanssa pyörii. Kokonaisuudessaan olemme siis maksaneet sisäänpääsystä ja rannekkeista n. 140 euroa.


Tältä näytti, kun astuimme alueelle. Koristeluun oli todella panostettu, kaikkialla oli lyhtyjä, kurpitsoja ja köynnöksiä. Täällä sadonkorjuun runsaus kohtasi halloweenin hirviöt sulassa sovussa, kun hedelmä- ja vihannesvankkureiden takaa kurkisti irtopää tai luurangot joivat kahvia vilttien alla lämmitellen. Yksinkertaisesti upeaa!

Nämä kaverukset ryömivät eteenpäin. Muutoinkin zombeja ja kammotuksia löytyi yksi jos toinenkin.


Tivolin alue on todella laaja ja koko päivän varaaminen ihan vain kiertelyyn ja eri laitteisiin ei ole liioittelua. Me menimme paikalle heti paikan avauduttua ja monta tuntia saimme olla suhteellisen väljästi ilman suurempia jonoja minnekään. Kellon lähestyessä iltakuutta väki lisääntyi selvästi ja jonot alkoivat kiemurrella laitteessa kuin laitteessa. Olin tyytyväinen, että tuossa vaiheessa me olimme jo suurimman osan niistä käyneet.Juomatauko! Myös ihania lämmittäviä hehkuviinejä olisi saanut, mutta päädyin juomaan vettä hauskasta tölkistä.


Karusellit, siinä allekirjoittaneelle sopivan hurjaa kyytiä. Mitä perinteisempi, sen parempi.


"No okei okei. Jos sä kerran välttämättä haluat mennä tohon karuselliin, niin minä tulen sun kanssa. Mullahan ne rannekkeetkin on."


Lopuksi vielä sokeriöverit "mustalla" hattaralla ennen kuin vilu alkoi monen tunnin ulkonaolemisen jälkeen hiipiä jäseniin ja paluu hotellille houkutella. 


Seuraavan kerran Tivoli avaa porttinsa loppuvuoden ajaksi jo tämän kuun aikana. Odotettavissa lienee aikamoinen joulun ihmemaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti