tiistai 3. lokakuuta 2017

Katse menneeseen kesään

Ulkona tulee taivaan täydeltä vettä ja sormikkaat sekä pipo ovat jo tarpeen. Käänsin siis vielä kerran katseeni menneeseen lajitellessani valokuvia ja mietin, että mukava kesä tästäkin saatiin huonoista ilmoista huolimatta aikaiseksi. Samaa kertoo kuopuksen kesäbingo-ruudukko.


Vietimme kesän suurelta osin kotimaassa. Täällä kotisaarellamme tehtiin pyörälenkkejä, puistoiltiin tai käytiin paikallisella urheilukentällä ulkoilemassa. Vietimme piknikiä kotipihalla ja söimme valtavat määrät mansikoita ja herneitä. Tutustuimme Leppävaaran maauimalaan ja kävimme myös uimahallissa uiskentelemassa. Kuopuksen uimataito kehittyi selvästi.


Kotimaan kohteista piipahdimme Porvoossa, kävimme Suomenlinnassa lasten seikkailukierroksella ja Turussa viikonlopun mittaisella reissulla. Hotelliyö, Turun linnan pikkuritarikierros ja käsityöläismuseo saivat aikaan fiiliksen kuin olisi ollut kauempanakin. Myös Lappeenranta kuului itsestään selvästi kesäkohteisiin, samaten Linnanmäki. Seurasaaren ulkomuseoonkin pääsimme vihdoin ja viimein. Ja kesäinen Helsinki oli ihana, kuten aina.Kotona sisustimme parveketta toisella sohvalla ja ajattelimme, että siellä tulee tavalliseen tapaan vietettyä paljon aikaa. Kolea ja sateinen kesä osoitti toisin, ei ollut paljon kesähuoneelle tänä vuonna tarvetta. Sadetta paettiin pari kertaa leffaan katsomaan Itse Ilkimys 3 ja Autot 3. Emme suorittaneet liikaa, vaan juuri sopivasti. Ohjelman vastapainoksi saatoimme pelailla vaikkapa lautapelejä koko perhe rauhassa kotona. Elokuussa lähestyvä koulun aloitus alkoi olla jo ajatuksissa ja arjessa koulumatkan opettelun ja tarvikkeiden ostamisen myötä. Sitä ennen ehdittiin kuitenkin vielä käydä risteilyllä Tukholmaassa. Koulun myötä elokuun kymmenentenä päivänä taputeltiin kesälomalle heipat ja todettiin, että ensi vuonna uudelleen.Tänä vuonna kesäpaikalla oleilu jäi vähemmälle, sillä ilmat olivat niin kurjat. Mies kävi poikien kanssa siellä pariin otteeseen minun ollessa kaupungissa, eli toteutimme ostaessamme päätettyä suunnitelmaa. Mitään paineita ei paikasta oteta, vaan mennään sinne silloin kun siltä tuntuu. Alkukesän raparperit on silti aina käytävä poimimassa talteen, niistä tehty piirakka on parasta.

Mitä tekisin toisin ensi kesää ajatellen? Varaisin sen verran ylimääräistä rahaa sukanvarteen, että pääsisimme huonoja lomasäitä pakoon jonnekin lämpimämpään maailmankolkkaan. Samasta syystä emme lähde tänä talvena aurinkolomalle, vaan säästämme nekin rahat ensi kesää varten. Jos näyttää samanlaiselta kuin mennyt kesäsää, on äkkilähtö erittäin hyvä idea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti