sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Brunssia ja Byredon tuoksuja

Viime viikonloppuna pääsimme valmiiseen pöytään, kun lähdimme viettämään päivää pienimmän kummipoikamme perheen luokse. Meillä on etäisyyttä välillämme sellaiset sata kilometria, mutta nopeasti sen taittaa moottoritietä pitkin. Usein emme arjessa enää tapaa äitiyslomien tavoin, mutta säännöllisesti onneksi kuitenkin. 


Olemme tunteneet toisemme siitä saakka, kun meidän esikoisemme ja ystäväperheen toinen lapsi olivat vauvoja. Ja nykyisin kun treffataan neljän aikuisen ja seitsemän lapsen voimin, on meno taattu. Lapsilla on toisistaan ikäkaverit ja omani puhuvat usein kuinka tärkeitä ystäväperheen pojat heille ovat välimatkasta huolimatta. Ja siinä missä me naiset olemme ensin ystävystyneet, ovat miehemmekin nykyään samoissa porukoissa vaikuttamassa. Mikä siis luontevampaa kuin kokoontua yhteisen brunssipöydän ääreen synttäreitä juhlistamaan. Paitsi että kattaus oli viimeisen päälle, oli sitä myös tarjottavien valikoima. Aloin jopa harkita myslin tekemistä itse, sen verran hyvää se oli. 

Istuimme pöydässä hartaasti pikkuväen jo häivyttyä omiin puuhiinsa ennen kuin oli aika lähteä kaupungille. 


Miehet lähtivät isompien kanssa Radio- ja tv-museoon radiomastojen alle ja me naiset pienimmän vaunulaisen kanssa kaupungille. Käyntikohdekin oli selvä, putiikki jonne pitkään oli pitänyt mennä, mutta jonne koskaan en ollut vielä päässyt. Tällä kertaa onnisti ja työnsimme vaunut lahtelaisen Petit St Louis -liikkeen kynnyksen yli.


Petit St Louis on Byredon tuoksujen ainoa jälleenmyyjä Suomessa ja sen lisäksi valikoimasta löytyy merkin tuoksukynttilöitä, Kusmi-teetä sekä vaikkapa Acnen vaatteita. Myös Support your local -merkin paitojen voittokulku on alkanut täältä ja minulla oli mielessäni tuoksu itselleni ja isänpäivälahja miehelle alkaessani tutkia valikoimaa.


Paikan toinen omistaja Heidi johdattelikin meidät tuoksumatkalle, jossa sitä omaan nenään parhaalta tuoksuvaa hajuvetta etsittiin tiedon ja tunteen kautta rauhallisesti ja perusteellisesti. Saimme tietoa tuoksuista, niiden perustajasta ja siitä mikä idea koko Byredon takana on. Kaikkia tuoksuja ei suinkaan haisteltu, vaan jo alusta saakka lähdettiin siihen suuntaan, mikä itsestä parhaalta tuntui. Aivan erinomaista asiakaspalvelua, sitä tuolta saimme.


Miten niiden hankintojen kanssa sitten kävi? Niitä kyllä tein, mutta vain miehelle. Päästyämme valintaprosessin aikana Super Cedar -tuoksun kohdalle ajattelin heti, että tämä on mieheni tuoksu. Koska itselleni ei ollut tullut vastaan sellaista heti oikealta tuntunutta suosikkia, päätin ostaa hetken tuumimisen jälkeen miehelle tämän muun muassa ruusun terälehtiä, seetripuuta, silkkiä ja myskiä kantavan pullon. Hänkin on itseni tavoin käyttänyt vuosia jo yhtä tai kahta vakiovalintaa. Itselleni pyysin testerin suosikikseni nousseesta Mojave Ghost -tuoksusta. Katsotaan olisiko siitä omaksi seuraavaksi hajuvedekseni.


Sen lisäksi miehen toisesta paketista paljastui Support your local -college, joka ainakin ensikäytöllä vaikuttaa laadukkaalta ja kestävältä. Näyttää myös hyvältä tummansinisten kapeiden farkkujen kanssa, jotka mies kuutena päivänä seitsemästä jalkaansa vetää. Ei näistä isänpäivälahjoja tullut, mutta en malttanut olla antamatta paketteja heti. Mies oli juuri tuolloin keskellä pitkää työputkea ja monesti olin herännyt aamuyöllä siihen, että hän vihdoin ehti tulla hetkeksi nukkumaan. Mikä siis sopivampi ajankohta kuin nyt, vähän iloa ja hyvää mieltä keskelle arkea. 


Isänpäivälahjaksi olin ostanut sitten vähän myöhemmin Happy Socksit, mutta ne kuopus ehti kiikuttaa onnellisena halauksen kera isälleen ennen kuin ehdin ehdottaa niiden paketoimista. Ehkä kolmas lahjayritys sitten toden sanoo!

1 kommentti:

  1. Hassua, että asun Lahdessa enkä ole koskaan kuullut tästä kaupasta saati käynyt siellä! Mutta maanantaina kun menin töihin, niin huomasin tuollaisen college-paidan monella työkaverilla. Näköjään siitä on tullut huomaamatta työpaikan tiimipaita. :D

    VastaaPoista