tiistai 2. joulukuuta 2014

Liitutauluprojekti

Liitutaulut poikien huoneisiin, mikä mahtava idea! Mikäpä siinä, totesi mies tästä ajatuksesta kuultuaan ja sanoi hoitavansa niiden teon. Niinpä kävimme ostamassa maalia ja mietimme sopivaa paikkaa huoneista. Jokusen viikon maalipurkki odotti hyllyssä, kun emme kiireiltämme ehtineet projektia käynnistää. Nyt oli kuitenkin sopiva viikonloppu pieneen puuhasteluun ensimmäisenä adventtina.Esikoinen sai liitutaulunsa sänkyseinälle, kuopuksen huoneesta löytyi myös sopiva kolo omalleen.


Päätimme siis maalata liitutaulut suoraan seinään. Toinen vaihtoehto olisi ollut ostaa vaikkapa vaneripalat, maalata ne ja naulata seinään. Tämä suoraan seinään maalaus tuntui kuitenkin iisimmältä tavalta toteuttaa projekti.


Ensin teipattiin ja sitten mitattiin menikö suoraan.


Ja tarkistusmitattiin, totta kai!


Maalarinteippikin loppui kesken, mutta onneksi eristysteippiä löytyi. Nauratti, tämä on niin tyypillistä meille. Melkein, mutta ei ihan ja vähän sinne päin. Kuin ruoanlaitossa: liraus, loraus, tilkka ja ripaus.


Ensimmäinen kerros maalia levittyi hyvin ja kuivui n. 12 tuntia ennen toisen kerroksen maalaamista. Ensimmäisen kerroksen jälkeen tulos oli vielä epätasainen, mutta toinen kerros korjasi asian.


Teipit otettiin pois ja huomasimme, että maalia oli päässyt teipin reunan alta leviämään kaikilla neljällä sivulla. Kauhean kiva.


Olin ajatellut laittaa vain alareunaan listan liitujen säilytystä varten, mutta se menikin nyt uusiksi. Sitten keksin, että teippejähän on nykyään vaikka ja minkälaisia, joten voisikohan joku kivalla kuviolla varustettu toimia reunoilla. Jos rajaisin kolme reunaa esimerkiksi mustasävyisellä teipillä ja laittaisin vain alareunaan sen listan. Onneksi muistin, että minullahan on joitakin kuvioteippejä Ikeasta ostettuina ja sieltä löytyi juuri sopiva. Ongelma ratkesi helposti. Nyt puuttuu enää alalista. Kunhan se saadaan paikoilleen, laitan kuvat valmiista liitutauluista. Huomenna päästään kuitenkin jo piirtämään!
4 kommenttia:

 1. Kiva idea, mutta sijoittelua ihmettelen: liitutaulu suoraan sängyn yläpuolelle? Liiduista tulee todella paljon hienojakoista pölyä (siis irtoaa niitä käytettäessä ja leijailee siihen lähistölle).
  Terveisin taululiituja päivittäin käyttävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ajateltiin, että sängyllä on kiva istua ja piirrellä. :)

   Poista
 2. Liitutaulun voi viritellä myös kontaktimuovin tapaan seinään, me tilasimme sellaista rullan ja oli helppo asentaa. Lapset tykkäävät :) meillä muovi laitettiin vaatekaapin oveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisin tajunnut tällaisiakin olevan olemassa! Ehdottomasti olisi jätetty maalaamiset sikseen.

   Poista