keskiviikko 20. elokuuta 2014

Sukujuhlia, pöytälöytöjä ja uusia kenkiä

Vietimme viikonlopun jälleen Itä-Suomen suunnalla isoäitiä moikkaamassa. Paljon muutakin saatiin pariin päivään mahdutettua, kun aloitettiin se lääkärikäynnillä ennen lähtöä, jatkettiin perillä isoäidin lisäksi tädin tapaamisella ja painuttiin illaksi siskon ja poikaystävänsä sekä serkkujen kanssa ulos. Kävimme tosiaan heti lauantaiaamuna kuulemassa Mehiläisessä, että kuopuksen tauti on ihan vaan virus ja niinhän siinä kävi, että perille Lappeenrantaan päästyämme huomasimme esikoisen sairastuneen. Parin tunnin kuluttua kutsuu jälleen lääkäri, kun lapsen kuume ei meinaa millään laskea ja yskä on kammottava. Kuinka monta kertaa olenkaan vuosien varrella todennut, että vakuutukset kunniaan!

Sunnuntaina ohjelmassa oli sukujuhlat. Esikoinen oli tässä vaiheessa jo kovassa kuumeessa, mutta oikein ajoitetulla lääkkeellä hän jaksoi muutaman tunnin hienosti juhlissa, etupäässä lepäillen sohvalla. Kuopus puolestaan oli ihan juhlatunnelmissa.


Juhlapaikkana toimi vanha mummolani. Käytimme miehen kanssa lapsia eri paikoissa tilalla. Kävimme kurkkaamassa missä lehmät aikanaan asuivat ja miltä lammen rannalla näyttää. Mies kiipesi poikien kanssa kellarin katolle katsomaan vanhaa sodanaikaista pommia, joka siellä on maannut niin kauan kuin muistan
. Mikä määrä muistoja tuolla tilalla onkaan, koko lapsuus ja nuoruus kera kahdeksan serkuksen. Kuopus juoksenteli paljain jaloin ympäri nurmikenttää ja nautti leikittäjistä. Esikoinen varmisti kotimatkalla, että ostetaanhan me se oma kesäkoti ihan pian ja tuleehan sinne uima-allas pihalle. 

Olimme ihan rennoissa vaatteissa liikkeellä.
Kävin myös navetanvintillä tutkimassa miltä siellä nykyisin näyttää. Me tapasimme juosta vintiltä portaita alas navetan puolelle ja taas takaisin ja leikkiä siellä muutenkin. Vanha koripallokori oli yhä paikallaan, samaten isoisän minulle vanhasta voimistelupukista, heinäpaalista ja laudoista tekemä oma hevonen. Olisin koko lapsuuteni halunnut harrastaa hevosia ja ratsastusta, mutta allergisena talleille meno ei onnistunut. Niinpä sain oma hevosen tällä tavalla, sillä oli vanha satula, suitset ja satulalaukut ihan kunnon ratsun tyyliin. Siellä se majaili. Sen sijaan skeittiramppi, sekin isoisän tekoa, oli poissa.Jotain muuta sen sijaan löytyi. Bongasin vanhojen huonekalujen seasta tämän pienen pöydän ja päässä alkoi raksuttaa. Tästähän tulisi täydellinen työpöytä kuopukselle, se sopisi hänen huoneeseensa oivallisesti. Siispä ei muuta kuin tiedustelemaan kuka pöydän mahtaa omistaa ja haluaako hän yhä säilyttää sitä vintillä lojumassa. Vähän ajan kuluttua kannoin jo pöydän alas ja mies sekä isäni saivat sen mahtumaan vanhempiemme autoon ja kohti pääkaupunkiseutua. Siskoa nauratti, on kuulemma niin tyypillistä minulle tulla juhliin ja poistua uutta tavaraa mukanani. 


Pieni pöytä on puuta ja kunhan mies saa sen kunnostettua, on kuopuksellakin ikioma työpöytä huoneessaan vaikkapa legojen rakenteluun tai piirtämiseen. Erityisesti kansiosa on kärsinyt ja jossain vaiheessa pöytä on varmaan ollut säiden armoilla. Periaatteessa tykkäisin tällaisesta hieman rapistuneestakin ulkonäöstä, mutta katsotaan nyt miten siitä saadaan siisti ja pitääkö vanha maali poistaa kokonaan. Haimme kuopuksen kanssa myös Pikkujaloista nopeasti tulleen kenkäpaketin postista ja sovituksen jälkeen kiikutin kengät parvekkeelle suojasuihkeella käsiteltäviksi. En malttanut olla ottamatta muutamaa kuvaa, niin kauniita nämä kengät ovat. Lastenkenkiä parhaimmillaan.


Erityisesti nämä kuopuksen saappaiden tikkaukset, perfect! Kyllä kelpaa ipanoiden taas tämä syksy painella menemään ja kun alekenkiä ostin, jäi jokaiselle parille hintaa vain vajaat kuusikymppiä. Hyvä diili!2 kommenttia:

  1. Missä miehesi kunnostaa huonekaluja? Itseäni kuumottelisi hieman tripptrapp-tuolin maalaus mielekkäämmäksi, mutta mietin, viitsiikö hiontaa tehdä parvekkeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tuolla meidän parvekkeella. Hän suojaa lattian ja sitten käyttää joko hiomakonetta tai maalinpoistoainetta. Hyvin on toiminut. Joskus pieniä maalauksia on tehty myös meidän kylppärissä, mutta mies on yrittänyt ajoittaa nämä kunnostukset kesäajalle.

      Poista