maanantai 12. elokuuta 2013

Syksyn lastenkirjatärpit

Näitä löytyi ilahduttavan monta!

Mauri Kunnaksen Hullunkurinen kuvasanakirja (Otava) auttaa lasta oppimaan englantia hauskojen ja värikkäiden kuvien avulla. Kuvaa ei vielä löytynyt, mutta väriä riittää!

Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat kirjoittaneet taas Outolan kylän asukeista. Tatu ja Patu ovat erilaisten keksintöjen äärellä, homman nimi on Tatun ja Patun kummat keksinnöt kautta aikojen (Otava). Kyllä olisi egyptiläisillä ollut aikanaan helpompaa, jos olisivat saaneet hyötyä Tatun ja Patun aivotyöskentelyn tuloksista! Must-hankinta lahjapakettiin esikoiselle.


Veera Salmen Puluboi ja poni oli mielenkiintoinen avaus lastenkirjakentällä ja uutuus Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja (Otava) jatkaa samaa rataa. Puluboi on liimaantunut pelikoneen ääreen ja Ponilla on tylsää. Perhekään ei tunnu välittävän. Sitten kortti johdattaa tytön ja pulun seikkailuun. Kieli jakaa varmasti lukijoita puuttuvine r-kirjaimineen.


Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski on kirjoittanut ensimmäisen lastenkirjansa. Leo löytää isänsä unohtaman salkun ja vakuuttuu sen sisällön myötä isän uudesta ammatista. Isä ei olekaan pankissa töissä, isähän on hammaspeikko! Vielä täytyisi saada kuljetettua salkku isän työpaikalle kaikkien kommelluksien läpi. Meidän isä on hammaspeikko (Otava) ilmestyy lähiaikoina.


Tammi julkaisee jokaisen iltasatuikäisen lapsen klassikon. Suuri Satuaarre on tarinoita tulvillaan. Jänis ja kilpikonna, Saapasjalkakissa, Lumikki, Ruusunen ja Tuhkimo ja myös tuntemattomampia tarinoita. Kaikkea Grimmistä Beskowiin ja Aisopoksesta Lindgreniin. Varma tapaus pukinkonttiin esimerkiksi kummilapselle.


Risto Räppääjä on nyt todella in meidän perheessämme ja elokuvia katseltu edestakaisin koko kesä. Kummitytölle ostin juuri sarjan uusimman teoksen Risto Räppääjä ja kaksoisolento (Tammi) ja suunnitelmissa on kerätä koko sarja kirjahyllyyn odottamaan poikien kasvamista. Tällä kertaa ihmetyttää Riston ilmestyminen kahteen paikkaan yhtä aikaa. Onko Ristoja kaksi? 


Myös Kattilakoskella kuohuu. Heinähattu on aloittanut koulun ja sekös harmittaa Vilttitossua. Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen (Tammi) on Risto Räppääjän tavoin ilmestynyt jo.


Vesta-Linnea -kirjat jakavat monesti mielipiteita. Toiset pitävät kovasti, toisille ne ovat hieman liian realistisia, oma esikoiseni tästä esimerkkinä. Sarja on kuitenkin suosittu ja uudessa teoksessa Vesta-Linnea kuunvalossa (Tammi) tyttö pohtii elämän suuria kysymyksiä. 


Onni on meidän koko perheen suosikki. Sarja on edennyt jo kahdeksanteen osaansa ja tällä kertaa Onni-poika tahtoo kaiken (Minerva). Miksi joka päivä ei voi olla syntymäpäivä ja leluja saada kun huvittaa? Osuu ja uppoaa tähän perheeseen. Tämän saa esikoinen nimipäivälahjaksi, jos se ehtii siihen mennessä ilmestyä. 


Henriikka Tavi on palkittu kielitaituri ja kirjoittanut lastenkirjan Joka päivä on karkkipäivä (Teos). Siinä tutustumme kaveruksiin Veeraan ja Viimaan. Kieli on takuudella kaunista ja värikästä.


Muita uutuuksia tulee muun muassa Siri Kolulta Me Rosvolat -sarjaan, Tuula Kallioniemen Räyhärinteeseen ja Paula Noroselta Supermarsu -sarjaan.

Kaikki kuvat adlibris.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti