tiistai 25. kesäkuuta 2013

Fillarileidi

Ostin vähän aikaa sitten itselleni uuden polkupyörän. Jo pyöräillessäni liikkeestä kotiin mietin, että nyt tuli tehtyä nappiostos. Olkoonkin, että takapuoli on ollut hellänä äkillisestä pyöräilykärpäsen puremasta. Eilenkin oli tosi kiva ajella tuohon ostarille ja tulla kotiin pussi mansikoita ohjaustangossa roikkuen.


On minulla ennenkin toki pyörä ollut. Valitettavasti se vain osoittautui jo pian muutaman vuoden takaisen ostopäätöksen jälkeen hutihankinnaksi. Liian pikainen ostopäätös, kun halvalla kerran sai, ei ole koskaan hyvä juttu. Pyörä ei sovi minulle, sen runko on väärän kokoinen ja eritoten niin painava, että ohjaaminen on vaikeaa. Niinpä se on saanut pölyttyä pyöräkellarissa rauhassa.


Nyt otin hommaan uuden lähestymistavan. Mietin tarpeitani ja sitä missä tulen ajamaan, miten monta vaihdetta tarvitsen ja millainen pyörä oikeasti olisi minulle paras vaihtoehto. Vastaus oli helppo, perinteinen mummopyörä! 


Ajelen lähinnä tässä kotikulmilla asioidessani tai vaihtoehtoisesti pyörälenkeillä rantoja ympäri lasten kanssa. Vaihteita en tarvitse monia, mutta käsijarru olisi plussaa. Väri saisi olla mieluiten musta ja kori etutangossa ei välttämätön. Näillä spekseillä sain vaihtoehdot rajattua muutamaan ja lopulta hintakin oli merkittävä tekijä. En tarvitse montaa sataa euroa maksavaa menopeliä enkä sellaista haluakaan.


Ja tässä se nyt sitten on, vaihteeton Nopsa Classic käsijarrulla. Mustaa lähdin ostamaan, mutta vaaleansininen oli niin herkullinen sävy, että kaupat tuli. Käsijarru löytyy ja ajoasento on mukavan pysty, sellainen kunnon mummopyörämainen. Ja sellaisena tätä nimenomaan myytiin. Pyörä on selvästi aikaisempaa polkupyörääni kevyempi ja se tuntuu heti ajaessa. Ohjaus on helppoa ja kätevää. On kiva ajella. 


Ensimmäistä kertaa minulla on myös kypärä, hyvin sellainen simppeli valkoinen malli.  Pakko on käyttää, että pystyy lapsille perustelemaan kypärän käytön tärkeyttä. Muuten varmaan ajaisin ilman, tyhmä kun olen. Myyjältä kysyin miltä näyttää ja sain vastaukseksi, että se ulkonäkö ei pyöräilykypärässä kyllä ole ensimmäinen ostoskriteeri. Lahjalistallekin tupsahti uusi tuote, nimittäin tämä valkoinen Carrie-pyöräkori. Ihana!Kuva: finnishdesignshop.fi

6 kommenttia:

 1. Namu mummiska.
  Pyöräily on kesäisin ihanaa.
  Kaupungissa tykkään pyöräillä paikasta toiseen, päämäärään pääsee paljon nopeammin kuin julkisilla.
  Eilinen pyörälenkki päättyi rengasrikkoon ja viimeiset kilometrit meni taluttamiseksi. Mies pyöräili nopeammin kotiin ja nouti pojan autolla iltatoimiin, minä kävelin ja nautin kesäillan tunnelmasta.
  Turvallisia kilometrejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin tosi namu, tykkään tuosta pyörästä päivä päivältä enemmän! Toivottavasti saatte renkaan pian paikattua!

   Poista
 2. Mahtava pyörä! Kellarissa on ollut kohta 7 vuotta pölyttymässä maastopyörä. Tuo oman aikansa villitys, jolla ei saanut aikaiseksi kuin puutuneet niskat ja tunnottomat sormet. Niin kamala oli ajoasento. Mutta tuo pyörä! Tuollaisesta olen haaveillut minäkin. :)

  Joten kiitos vinkistä, taidan kipaista pyöräkaupoille takaisin. Eilen esikoinen sai uuden pyörän, joten olisiko tänään äidin vuoro? :)

  Poletti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itse, että kun pyörä ei ole ihan mieluinen, sitä ei vaan käytä. Oma vanhani oli jotenkin niin raskas, ajoasento ei ollut hyvä ja muutenkin se oli epämieluisa. Eli kipaise ehdottomasti kaupoille testaamaan, mä ainakin löysin pyöräilyn ilon ihan uudelleen!

   Poista
 3. Sain äitienpäivälahjaksi muutama vuosi sitten pyörän, kun ahkerasti vinkkailin miehelle mainoksista :) Rakastan pyöräilyä. Kesän tuntu iholla, sellainen ma elän fiilis :)

  Tähän yhteyteen on ihan pakko lisätä, että lähdemme miehen kanssa kahdestaan Ahvenanmaalle pyöräilemään ensi viikolla, lapset menee mummolaan. Ihanaa. Halusimme aktiivilomalle, kauas kaupungeista. Aion polkea ajatukset nolliin, meditoida pyörän selässä saaristomaisemissa :D

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös ihan hurahtanut pyöräilyyn. Teidän loma kuulostaa aika täydelliseltä!

   Poista