lauantai 5. elokuuta 2017

Ekaluokkalaisen pojan oma huone

Ai että, kyllä käynti Ikeassa heinäkuisena perjantaipäivänä sitten piristi koko perhettä. Ja kun oli raahattu ostoslistan mukaiset tavarat autoon, unohdettu puolet kiinnitystarpeista ja selitetty seitsemäntoista kertaa miksi emme jää ostamaan hodaria kahdenkymmenen ihmisen jonoon, voi olla iloinen sisustuskärpäsen puremasta. Täällä nimittäin urakoidaan erityisesti ekaluokkalaisen huonetta kuntoon ja nyt alkaa näyttää valmiilta.


Kuopuksen huone olohuoneen yhteydessä on hieman ongelmallinen sisustettava. Ehjiä seiniä ei ole kuin yksi ja sillekin aukeaa ovi. Huonekalut eivät tunnu asettuvan huoneeseen turhan helposti. Piti muutaman kerran istua alas ja katsella huonetta eri nurkista ennen kuin huonekalujen oikea järjestys löytyi. Nyt myös tarvittiin reilusti lisää säilytystilaa ja samalla enemmän tyhjää lattiapintaa koululaisen huoneeseen. Samaten piensälästä piti päästä eroon, jotta työpöydälle mahtuisi tekemään kouluhommia. Siinä lähtökohdat muutokselle.

Tällä hetkellä kuopuksen huoneessa on kaksi nojatuolia, sillä hänen sänkynsä on esikoisen huoneessa. Kun samassa huoneessa nukkuminen joskus loppuu, siirtyy hänen sänkynsä ikkunan alle ja nojatuoli jää nykyiselle paikalleen.Päädyimme nostamaan säilytystilaa seinälle Ikeasta ostetun hyllyn sekä säilytyslaatikoiden avulla. Halusin mahdollisimman simppelin hyllyvirityksen, joten valkoinen puuhylly valittiin yhdessä valkoisten kiinnikkeiden kanssa. Turkoosit säilytyslaatikot puolestaan sopivat huoneen seinään, mattoon ja yleisilmeeseen. Vielä kuopus ei ole halunnut viiriä pois huonettaan koristamasta, mutta eiköhän sekin aika tule. Esikoinen muistaakseni näihin aikoihin ilmoitti, että viirit ovat vauvoille ja myyntiin vaan.


Laatikoissa on kaikenlaista pikkusälää, eli niitä kuuluisia aarteita. Lisäksi sieltä löytyvät pienet ukkelit ja kaikki pikkuautot. Lattialla olevaan säilytystynnyriin jäivät vain valo- ja puumiekat. Hyllylle pääsee kiipeämään nojatuolin kautta, se on riittävän matalalla kuopukselle. Samalla se on kuitenkin sen verran ylhäällä, että tuoliin mahtuu ongelmitta aikuinenkin istumaan. 


Työpöytä tuotiin muutama kesä takaperin mummolani vintiltä ja mies kunnosti sen kuopukselle yhdessä vanhan pinnatuolin kanssa. Pieni karttapallo on lapsen ukin vanha, uusi isompi vielä etsii paikkaansa. 
Ikeasta tämäkin, eli tauluhylly tavaroiden säilytykseen pienen pöydän yläpuolelle. Pöydässä ei ole laatikoita, mistä syystä säilytystilan suhteen täytyy olla luova. 


Vasemmanpuoleinen ristiäislahjaksi ostamamme grafiikka pääsi numero- ja aakkostaulujen viereen sotilaalliseen riviin. 


Kirjakaapin päällys oli aiemmin täynnä pikkusälää, nyt siihen jätettiin vain muutama tavara. Kaappi kätkee sisäänsä kaikki kirjat ja lehdet, lautapelit sekä askartelutarvikkeet puolestaan säilytetään vaatekaapin alahyllyillä.Pottery Barn Kidsin valaisin on Dubaista ja heijastaa tähtikuvioita. Lampunjalan ostin käytettynä. 


Piensisustuksessa tärkeitä ovat myös Batman-tyyny sekä pallovalot yhdessä Ferm Livingin lokerohyllyn kanssa. Tykkään kuopuksen huoneesta hurjasti. Huolimatta siitä, että huoneen haltija on jo koululainen, on tämä selvästi vielä leikkivän lapsen huone. Näin ollen legorakennelmat ovat osa huonetta ja niillä leikitäänkin joka päivä. Huone on iloinen, värikäs ja kaunis yhdistelmä vanhaa ja uutta. Vielä ei ole aika tai tarve isomman pojan uudistuksille. Kaikki aikanaan. Katsellaan sitten täytyykö kalustusta uusia, mutta nyt mennään näin.
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät. Minunkin mielestäni saatiin pienestä huoneesta ihan toimiva.

      Poista