sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Vastakohtien viikonloppu

Nyt jo iltaa kohti kääntyvä viikonloppumme on pitänyt sisällään paljon. Työtä ja vapaata, rentoutumista ja aikatauluja, sadetta ja vielä vähän lisää sadetta. 


Lauantai oli koulupäivä. Poikien koulussa on perinteenä järjestää urheilupäivä läheisellä kentällä aina syyskuun alun lauantaina ja eri lajien lisäksi hommaan kuuluu hyväntekeväisyyskävely. Ykkös- ja kakkosluokkalaisten päivä puolestaan koostuu kävelyn lisäksi oppitunnista yhdessä vanhempien kanssa, heille järjestetään urheilulajeihin tutustuminen aina edellisenä päivänä. 

Me jakauduimme tasaisesti, mies lähetti esikoisen matkaan ja meni itse kuopuksen kaveriksi tunnille askartelemaan. Minä olin tässä vaiheessa jo kentän laidalla kahviota pystyttämässä yhdessä muiden vanhempainyhdistyksen aktiivien kanssa. Tällaiset päivät jakavat mielipiteitä, niin minunkin kohdallani. Lauantain voisimme viettää myös muulla tavalla kuin koulussa, oli ohjelmassa sitten vaikka mitä hauskaa urheilupäivän hengessä. Samaan aikaan kannatan lämpimästi kaikenlaisia kodin ja koulun yhdistäviä tapahtumia. Siispä kello soimaan seitsemältä ja auto täynnä kahvinkeittimiä ja pillimehuja matkaan. 


Meitä tuli paikalle ilahduttavan monta vapaaehtoista ja vanhemmat olivat leiponeet myytäviä herkkuja kahviota varten. Päivän pääosan varasti kuitenkin kutsumaton vieras. Sade oli alkanut jo yöllä ja aamulla sateli mukavasti, välillä reippaammin ja välillä tasaisemmin. Ja kun siinä kolmatta tuntia myimme mokkapaloja ja karkkipusseja huulet sinisinä värjötteleville koululaisille, mietin onko tässä mitään järkeä. Omalla kolmasluokkalaisellani katosi tunto sormista, sillä valmiiksi laittamieni vaatteiden sijaan hän ilmestyi paikalle aivan liian vähäisessä varustuksessa. Kuopuksella sujui paremmin, hänet oli vuorattu sadevarusteilla huolella. 

Tässä vaiheessa sade oli vielä siedettävä, vaikka läpi takin olikin jo mennyt. 


Tässä vaiheessa vettä tuli kuin saavista kaataen, olimme aloittelemassa kaiken purkamista ja siivoamista. Onneksi oppilaat ehtivät melko hyvin kaatosateen alta pois!


Tulin kotiin alusvaatteita myöten märkänä ja loppuilta kuluikin sitten tiukasti viltin alla töitä tehden ja välillä saunassa lämmitellen. Pitänee harkita sadetakin tai ulkoiluhousujen lisäämistä ostoslistalle, kumisaappaat sentään omistan. Illan kruunasi tietokoneen tippuminen lattialle ja näytön hajoaminen. Tällä hetkellä kirjoitan käyttäen televisiota näyttönä. Hirveän kätevää, mutta minkäs teet. Oma vika.

Tänään saimme isoäidin poikien kaveriksi ja suuntasimme miehen kanssa muutamaksi tunniksi kaupungille. Aloitimme brunssilla Kämpissä ja kaksi tuntia kului hujauksessa.
Kotiin palattiin vaatekaupan kautta muutama syysvaate ostoskassissa. Nyt istun tässä televisio näyttönäni ja loppuilta kulunee töiden parissa, artikkeli odottaa kirjoittamistaan. Muu perhe aivastelee ja niistää, mies on flunssainen ja pojat oletettavasti matkalla samaan. Saa siis nähdä millainen ensi viikosta vielä muodostuukaan!6 kommenttia:

 1. Voi ei! Itse juuri kaksi viikkoa flunssaa poteneena toivon todella, että sauna ja lämmin viltti pelastivatt teidät pahimmalta.
  Lauantaikoulupäivät ovat kaksipiippuinen juttu. Toisaalta kiva tutustua muihin perheisiin ja opettajiin mutta viikonloppu, joka olisi tarkoitettu akkujen lataamiseeen, jää auttamatta liian lyhyeksi.
  Hyvää ja aurinkoista viikonalkua, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja esikoinen taisimme säästyä, mutta mies sekä kuopus jäivät molemmat tänään kotiin potemaan. Oikein perusflunssa, kurkkukipua, nuhaa, lämmönnousua. Toivottavasti menee pian ohitse! Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 2. Pikaista paranemista teidän potilaille ja koittakaa te muut pysyä terveenä! Meidän sateinen lauantai kului futiskentällä. Onneksi itse sain olla kentän laidalla ison sateenvarjon alla. Uutta sedeviittaa käytettiin suojaamaan varusteita. Tuo brunssi kuulostaa niin hyvältä!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekin olette siellä kentän laidalla saaneet siis osanne tästä ihanasta syysilmasta. Onneksi nyt on enää mies vähän puolikuntoinen, kuopus oli tänään koulussa jo, jätettiin kuitenkin iltapäiväkerho väliin. Kivaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Kahden lapsen äidillä ei ole sadevaatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan ajatellut sadevaatteiden ja äitiyden liittyvän toisiinsa. Jos tässä oli taka-ajatuksena se, että äidit käyvät lastensa kanssa ulkona säässä kuin säässä, niin me ei käyty. Ei tullut mieleenkään lähteä hiekkalaatikon reunalle istumaan sateessa. :D

   Poista