lauantai 10. lokakuuta 2015

Nyt on lokakuu

Syyslomalaiset täällä moi! Koululaisen myötä myös minä sekä pikkuveljensä lomailemme koko ensi viikon, työni mahdollistaa sen ettei lapselle ole tarvinnut etsiä muuta hoitopaikkaa loman ajaksi. Aika kiva, vaikka itse sanonkin. Eilen rentouduttiin punkun ja pitsan avustuksella, tänään meillä taas on ollut puuhapäivä.

Katsoin kaikki välikausi- ja talvikamat kuntoon molemmille pojille. Vähän olin aikaisemmin viikolla jo asiaa aloitellut, mutta nyt pengoin kuopukselle varaston kätköistä esikoisen vanhoja toppavaatteita ja löytyipä sieltä juuri sopivat välikausikengätkin. Ostoslistalle ei mennyt kuin villavuoriset nahkasaappaat kovia pakkasia varten molemmille ja villakerrasto kuopukselle. Aika monta kenkälaatikkoa olin syystä tai toisesta säilönyt, nyt saivat lähteä pahviroskikseen koko kasa.Kuopukselta pieneksi jääneitä kenkiä laitettiin myyntiin paikalliselle FB-kirppikselle. Esikoinen toimi kuvausassarina.


Nämäkin koon 27 juhlakengät mahtuivat joskus nykyään kokoa 34 käyttävälle.


Välillä vähän piirrettiin, tunnetteko nämä veljekset?


Pikku piipahdus Plantagenissa ja parveketta syyskuosiin. Kanervat, kurpitsat ja lyhdyt tuovat syksyn mukanaan. Kynttilät vielä ja saadaan pimeneviin iltoihin vähän valoa. Kaikki pehmusteet ja tyynyt odottavat nyt varastossa ensi kesää, se on kyllä aina sellainen tetris, että saadaan kaikki kama sisään ja ulos.
Kuopuksen huone normaalikuosissaan. Siivouksen jälkeen räjähdys tapahtuu arviolta kymmenen minuutin sisällä. 


Loppuillan ohjelmassa ainakin sauna ja vähän lisää sitä eilistä punkkua. Huomenna jatkuu, kun mies lähtee laittamaan kesäpaikan talviteloille. Vakaana aikomuksenani on tuupata kaksi pikkupoikaa matkaan raitista maalaisilmaa hengittämään ja tehdä sillä aikaa kotona syyssiivous lattiasta kattoon -meiningillä. Katsotaan miten käy. 

Ensi viikolla onkin sitten alkuun parin yön verran kylpemistä tiedossa kera poikien, äidin ja siskoni, harmi että mies on normaalisti töissä koko ajan. Loppuviikosta puoletaan koittaa pitkään odotettu date night kahdestaan, kun mennään ensin syömään ja sen jälkeen vähän houkuttelisi käydä katsomassa Kätilö ihan leffateatterissa. Todennäköisestihän me tullaan kotiin katsomaan verkkarit jalassa joku Hercule Poirot -jännäri, mutta ainahan sitä saa haaveilla!

2 kommenttia:

  1. Käykää ihmeessä katsomassa Kätilö. Oli kyllä vaikuttava elämys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei valitettavasti päästy leffaan, kun kuopus sairastui. Aloin lukea juuri kirjaa uudelleen ja täytyy ehdottomasti nähdä elokuvakin vielä.

      Poista