keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Waldorf Astoria majoittaa lomalaiset


Olisinko koskaan osannut ajatella yöpyväni vielä joskus ikonisessa Waldorf Astoriassa? No tottakai, vaikka tällä kertaa ei kyseessä olekaan ikoninen ja alkuperäinen New Yorkissa sijaitseva hotelli, sekin jo kertaalleen uudelleen rakennettu. Waldorf Astoriat omistaa Hilton-ketju ja tämä kuvissa komeileva hotelli löytyy Arabianmeren rannalta Ras Al Khaimahista. 


Meillä ei tänä vuonna ollut yhteistä kesälomaa perheen kanssa lainkaan ja edellisenä kesänä lomailimme yhdessä ainoastaan vajaat kaksi viikkoa. Ja kun syyslomakin meni töissä ja sairasvuoteella, olemme enemmän kuin valmiita matkalle ja erittäin paljon yhteisen loman tarpeessa. Onneksi tajusin edessä olevan syksyn pituuden jo hyvissä ajoin loppukesästä ja teimme miehen kanssa suunnitelmia loman mahdollistamiseksi. Nyt lähtöön on enää kuukauden verran.

Me vietämme joulukuun ensimmäisen viikon sekä edeltävän viikonlopun Arabiemiraateissa. Hotelli on varattu kahdeksaksi yöksi ja matkakohde valikoitui suurelta osin helppouden, lyhyiden lentojen ja pienen aikaeron myötä. Mietimme minne haluaisimme mennä, minä liputin Singaporen puolesta, mutta mies halusi lähemmäs. Sen jälkeen valinta oli selvä, lentäisimme kolmannen kerran Dubaihin ja lepäisimme Arabian auringon alla. 


Minusta on vuosien myötä tullut tosi kranttu hotellivieras. Kaupunkilomilla majoitun sujuvasti ja mielelläni perustasoisissa kolmen tähden hotelleissa, päivät kuluvat kuitenkin kävellen, nähtävyyksillä, museoissa ja ostoksilla. Ei tarvitse olla kovin kummoinen kunhan on siisti ja puhdas. Rantalomilla tilanne on toinen ja nirsouteni vuoksi olen onnistunut tekemään hotellin etsimisestä suoranaista taidetta. Yleensä esittelen miehellekin vain muutaman loppusuoralle päässeen, se säästää kaikkien hermoja. 

Nyt lähdin tutkimaan vaihtoehtoja. Ystävä kehui Abu Dhabia, mies ja pojat liputtivat Dubaissa pysymisen puolesta. Minä en kuitenkaan saanut tätä yhtä hotellia mielestäni. Olin katsellut sitä jo edellisellä reissullamme, kun majoituimme Ras Al Khaimahin Hiltonissa ja olimme periaatteessa vallan tyytyväisiä. Olisi halvempikin. Mutta ei auttanut. Loppusuoralla olivat Dubain Fairmont the Palm sekä Ras Al Khaimahin Waldorf Astoria. Hilton-ketjun tarjous vahvisti päätöksen, tänne mentäisiin. 


Olen lukenut hotellista valtavasti hyvää ja palvelu on varmasti viety ihan uudelle tasolle. Viiden tähden hotelleissa on eroja ja epäilen tämän olevan siellä skaalan yläpäässä. Varauksessa muun muassa lukee jokaiseen huoneeseen kuuluvan henkilökohtaisen concierge-palvelun. Odotan mielenkiinnolla, vaikka aionkin purkaa laukkuni ihan itse siellä huoneessa, joka on kotimme kokoinen puhekutumishuoneineen, parvekkeineen ja kaikkineen. Hulluinta kaikessa on se, että hinnat Ras Al Khaimahissa, tunnin ajomatkan päässä Dubaista, ovat puolet halvempia kuin Dubaissa majoittuessa. Tulee suorastaan edulliseksi perhelomaksi yhdessä Norwegianin lentojen kanssa. 


Me lähdemme ihan puhtaasti lepolomalle. Aiomme nauttia hotellin palveluista, viettää päiviä altaalla ja rannalla ja olla vain. Ei mitään ohjelmoituja juttuja, kerhoja tai vesipeuhuja meille, joille riittää allas, kirjat ja yhdessäolo. Yhtenä päivänä ajattelimme käydä Dubain puolella, kuopus kun haluaa nähdä maailman korkeimman rakennuksen niin että muistaakin käynnistä jotain. Samalla pääsen kurkkaamaan Dubai Mallin Pottery Barn Kidsin, Gapin ja Banana Republicin liikkeet. Tässä kaikki suunnitelmat, joita matkan varalle on tehty. Erinomaista. 


Tätä settiä kelpaa odottaa!


Kaikki kuvat hotellin internetsivuilta.

2 kommenttia:

  1. Hei, näyttää todella luksukselta! Missä hintaluokassa tällaisen loman hinnat pyörivät neljän hengen perheessä? Sisältyvätkö kaikki ateriat hintaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän hotellin pitäisi tosiaan olla ihan viimeisen päälle, saa nähdä mikä on sitten todellisuus. Kaveriperhe kyllä kehui, eli eiköhän se ole hyvä. Minä löysin tänne paljon erilaisia tarjouksia eri varaussivustoilta ja myös hotellin omilla nettisivuilla oli hyviä hintoja. Halvimmillaan yksi yö ilman aterioita irtosi perhehuoneessa alle 200 euron. Meillä on puolihoito, aamiainen ja illallinen kuuluvat hintaan. Tästä maksamme vähän päälle 2000 euroa per 8 yötä. Lennot olivat Norwegianilta tonnin pintaan, eli kokonaisuudessaan tämän perheloman lennot+hotelli kustantavat vähän päälle 3000 euroa. Erittäin paljon halvempaa kuin Dubaissa yövyttäessä.

      Poista