perjantai 27. kesäkuuta 2014

Reissuriippuvaiset

Juteltiin eilen miehen kanssa autossa, että tulisikohan syksyn Hulluille Päiville edullisia lentoja toivomiimme kohteisiin. Täytämme molemmat ensi vuonna 35 vuotta ja sen kunniaksi olisi kiva lähteä jonnekin reissuun. Kolmekymppisten kunniaksi skippasimme juhlat ja kävimme ensin kahdestaan Nykissä ja myöhemmin vuokrasimme vielä perheen kanssa talon Rooman liepeiltä Italiasta. Silloin matkustelu tuntui hyvältä tavalta juhlistaa pyöreitä vuosia.



Nyt pohdituttaa moni asia. Matkustaminen on kalliimpaa, kun mukana reissaa kaksi lasta. Ja pitäisikö kuitenkin järjestää tällä kertaa juhlat ystäville, kun häistäkin on kulunut sopivasti täysi kymppi vuosia. Lisäksi olemme kahden viime vuoden aikana käyneet vaikka ja missä, joten akuuttia reissukuumetta ei ehkä ole.



Paitsi että on. Esikoinen kuunteli pohdintaamme takapenkiltä ja liittyi mukaan keskusteluun. Mallorcan uimalomaa odottavat niin esikoinen kuin kuopuskin kovasti ja kuukauden kuluttua se jo koittaa. Esikoinen jutteli myös syksyn matkasta Lontooseen ja kertoi perään, että seuraavaksi pitäisi mennä sinne kaupunkiin, jossa heitetään kolikko suihkulähteeseen. Jo pari vuotta ipana on toivonut pääsevänsä Pariisiin, aina sen jälkeen, kun sai lahjaksi kirjan "Gekko, Puupponen ja suloinen Rose". Pitäisi kuulemma nähdä se Mona Lisa ja päästä joelle. 



Olemme siis onnistuneesti tartuttaneet matkustuskärpäsen myös jälkikasvuumme. Esikoinen on reissannut kanssamme Yhdysvaltoihin saakka, kun kuopuksen pisin reissu on keväinen Dubai. Lupasin matkata lapsen kanssa Roomaan sitten, kun aikanaan koulussa alkaa historian opiskelu ja kerroin kaikista niistä paikoista, joita ikuisesta kaupungista löytyy. Pariisi? Miksipäs ei. Ja mitä kaikkia ihania kohteita maailma onkaan pullollaan ja miten minä odotankaan, että saan kertoa lapsilleni niistä ja kaupunkien nähtävyyksistä. Että reissuriippuvaisia ollaan, niin vanhemmat kuin lapsetkin, ei voi mitään.



Viime vuonna olimme Tukholmassa, Dubrovnikissa ja Saksassa, joiden lisäksi minä myös Amsterdamissa. Tälle vuodelle plakkarissa on Dubai, miehen kanssa käyty pyrähdys Tukholmassa, tiedossa Mallorca sekä vielä syyslomalla Lontoo. Luin juuri lääkärin odotushuoneessa melko uutta Anna-lehteä, jossa entinen missi kertoi ettei voisi kuvitellakaan matkustamista lapsiperheenä, niin paljon tavaraa on mukana jo mummolamatkoilla. Näin eri tavoin me voimme ajatella, eikä siinä mitään. Mutta kyllä me vaan todella monta ihanaa hetkeä, kokemusta ja muistoa olisimme menettäneet ilman matkustamista.



Nyt kuitenkin ensi vuoden mahdolliset matkat on laitettu tarkkaan harkintaan. Meillä on miehen kanssa aikomuksena hankkia kesäpaikka ja jos tämä suunnitelma toteutuu jo ensi vuonna, jäävät matkat todennäköisesti väliin jotain pientä pyrähdystä ehkä lukuunottamatta. Täytyy siis miettiä tarkoin kannattaako edullisiakaan lentolippuja hankkia nyt vai säästettäisiinkö nekin varat tulevaa varten. Emme me missään nimessä ole matkustamista lopettamassa kokonaan, ei ikimaailmassa. Mutta onhan se nyt selvää, että kaikkeen ei riitä aikaa eikä rahaakaan, ei sekä kesäkotiin että neljään matkaan per vuosi. 


Ja jos kesäpaikka löytyy jo ensi vuonna, haluan järjestää siellä ne isot synttärijuhlat. Mutta tästä kirjoitan lisää omaan postaukseensa. 



Valokuvat järjestyksessä ylhäältä alas: Kreikka 2012, Kreikka 2012, Wien 2008, Italia 2010, Dubrovnik 2013, Washington 2012, Dubai 2014.


4 kommenttia:

  1. Rakastan järjestää juhlia sekä viettää niitä juhlia mutta matkustaminenkin on ihanaa joten siinäpäs pähkinä purtavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, molempi parempi! Mutta ehkä sitä pärjää vähän vähemmällä reissaamisella, jos saa vasstapainoksi oman pienen kesäpaikan.

      Poista
  2. Kesäpaikka, miten mahtavaa! Tätä postausta odotan erityisesti. Hyvää viikonloppua ja mukavaa koko perheen loman aloitusta.

    f

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitkään tämä on itänyt ja nyt voisi olla jo ratkaisujen aika. Vaikka on tässä vielä aika monta seikkaa ratkaistavana alkaen siitä mistä suunnasta etsitään. :)

      Poista