tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sortuminen

Alennusmyynnit. Olin kovasti siinä uskossa, että mitään ei tarvita ja mitään en siis ostakaan. Paitsi esikoiselle kumpparit. No sitten kävi niin, että niitä tarpeita tuli. Ja uutiskirjeitä sähköpostiin. Ja klik ja klik ja paketteja odotellessa. Kumpparitkin meinasin unohtaa kokonaan.

Vakavasti puhuen täydelliset heräteostokset jäivät hyvin vähiin. Polarn O Pyretin nettikaupasta tilasin esikoiselle samanlaiset tvillihousut kuin juuri pieneksi jääneet. Kun se kerran niitä farkkuja inhoaa. Samaan tilaukseen laitoin uuden hupparin, kun edellinen lienee kesän jälkeen nafti. Molemmista lähti puolet hinnasta pois.


Kuvat: polarnopyret.fi

Myös kuopus saa uuden hupparin, ne ovat superkäteviä päiväkotikäyttöön silloin, kun takkia ei enää tarvitse. Tämä ebben mintunvihreä sävy miellytti ostajan silmää. Ja kun saman nettiputiikin alennuskorista bongasin jo pitkään ihastelemani Mini Rodinin neuletakin ihan muutamalla kympillä, tuli sekin kuopukselle ostettua. Eihän ihmisellä nyt voi olla liikaa neuleita.


Kuvat: babyshop.com

Sitten tajusin onneksi mitata lasten jalat ja nykyisten kenkien pohjat. Tässä käynee taas kerran niin, että molempien kaikki kengät jäävät kerralla pieniksi, jalat nimittäin eivät ole vähään aikaan ottaneet kasvuspurttia. Uskoisin, että kesän yli sopivat vielä nämä nyt käytössä olevat kengät, mutta nythän on kannattava aika tilata uusia jemmaan odottamaan. Esikoisen koko on tällä hetkellä n. 30, joten hänelle tilasin sovitettavaksi sekä koot 31 että 32, onneksi kaupassa on ilmainen palautus. Kuopus taas käyttää kokoa 26 ja kun seuraaviin kenkiin otin sen suositellun 1,5 cm kasvunvaraa, ollaankin isojalan kohdalla seuraavaksi koossa 28. 

Esikoinen toivoi vihreitä tennareita ja saamansa pitää. Bisgaard on yksi luottomerkeistä ja lesti hyvä poikien kapeahkoihin jalkoihin. Kaikista näistä kengistä lähti 35 prosenttia alkuperäisestä hinnasta pois ja se on paljon. Lasten hyvät ja laadukkaat kengät maksavat nimittäin maltaita, helposti satasen kieppeillä pari, vähän alle tai vähän yli. Nyt laskeskelin maksaneeni kuutisenkymppiä per kenkäpari, vähän alle jopa. Esikoiselle minulla on jo seuraavan koon kävelykengät odottamassa, joten tennareiden lisäksi hänelle ei muuta tarvittu.

Kuva: stylepit.fi

Kuopus puolestaan saa turkoosit tennarit samalta merkiltä. Nykyiset keltaiset ovat olleet tosi kivat ja kestäneet käyttöä loistavasti. Minusta on myös kiva hankkia tennareihin vähän väriä, siistimmät kaupunkikengät saavat sitten olla hillitymmät. Ja nämä Bisgaardin tennarit on tosiaan tarkoitettu ihan päiväkotiin ja puistoiluun, mitään ns. huonompia päiväkotikenkiä en lapsille hanki. Siellähän he juuri ulkoilevat ahkerasti ja ovat jalkojensa päällä, siispä kenkienkin pitää olla laadukkaat.


Kuopuksen toiset kengät, siistimpään menoon tarkoitetut löytyivät samasta puodista ja Anguluksen mallistosta. Aiemmin merkin lesti on ollut selvästi leveämpi, mutta oman kokemukseni mukaan se on kaventunut. Olisin halunnut kuopuksellekin jonkinlaiset nilkkurit, mutta hänellä on niin kapea nilkka, että ilman kunnollista kiinnitystä kengät tippuvat jalasta. Joten nilkkurit pelkällä kuminauharesorilla ovat kuolleena syntynyt idea. 


Kuvat: milkywalk.dk

Sitten vielä muutamia vaatteita yhdeltä lempimerkeistä, Mayoralilta. Esikoiselle siisti paita, jossa on ihastuttavat kyynärpaikat. Myös nuo polkupyöräkuvioiset shortsit ihastuttivat jo keväällä, mutta arvasin niiden tulevan aikanaan alennuksella myyntiin. Kuopuskin sai yhdet shortsit. Kuvat: stockmann.fi

Ja ne kumpparit, monien suositusten myötä kokeillaan seuraavaksi Crocsin superkevyitä kumikenkiä. Lapsi valitsi värin, vihreä tosiaan on tällä hetkellä suosiossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti