tiistai 10. kesäkuuta 2014

Matkarattaiden matkan pää

Ostimme Inglesina Zippy -matkarattaat esikoiselle kuusi vuotta sitten. Kauan ne kestivät ahkeraa käyttöä ja tulivat aina lentokoneen ruumasta moitteettomina takaisin. Kunnes viime reissulla napsahti epäonni kohdalle ja toinen takapyörä paljastui vääntyneeksi. Korjaus ei onnistunut, joten uusia oli lähdettävä ostamaan. Vielä tässä vaiheessa, kun kuopuskin on jo kolme, ajattelin turhautuneena.


Paikallinen lastentarvikeliike muutti juuri uusiin tiloihin ja vanhoissa oli käynnissä muuttomyynti. Niinpä otin kuopuksen eräänä päivänä mukaani ja lähdimme vähän testailemaan. 


Naureskelin mielessäni, kun ajattelin kuinka mieli ratasostoksilla on muuttunut siitä kuuden vuoden takaisesta. Nyt ei enää tehty tarkkoja vertailuja netissä ennen erilaisten rattaiden kokeilua. Ei ollut kovin tarkkaa mikä malli tai mikä merkki ja värinkin kanssa mentiin sillä mitä tarjolla oli. Kunhan vain saataisiin pienet, kevyet, hyvin kulkevat rattaat lopun ratasajan tarpeisiin ja mielellään mahdollisimman edullisesti. 


Ja tässä ne nyt sitten ovat. Gesslein Swift on rattaiden nimi ja ominaisuuksiltaan nämä vaikuttavat ihan päteviltä peleiltä. Pienet renkaat rullaavat kevyesti ja rattat on helppo kasata kokoon ja jälleen avata.  Löytyy turvakaarta, valjaita, tavarakoria ja kuomua. Väri nyt on mikä on, mutta ei sentään pahimmasta päästä. Voisihan se olla oranssikin! Kun painoraja rattaissa on 20 kg tulee kuopus mahtumaan näihin vielä pitkään. Hintakin oli kohtuullinen, joten rullailtiin nämä kuopuksen kanssa kotiin.Hyvin kulkee!


4 kommenttia:

 1. Hah, meillä on noi samat kiesit oransseina :D tosin mies sai valita värin...itse olisin valinnut iloisesti mustat. Ihan hyvät rattaat kyllä, olleet meillä jo...hmph...4 vuotta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nämäkin jäävät meidän viimeisiksi ja hyvin ovat tähän saakka pelittäneet. Tosi kevyet ja näppärät.

   Poista
 2. Vaikka lentoyhtiö ei korvaa, niin matkavakuutus kattaa usein hajonneet rattaat, vanhatkin, mutta vahonkoilmoituspaperi tms. pitää täyttää jo lentokentällä. Näin ainakin meidän kohdalla tapahtui, saimme ihan pränikät vauvanvaunut, kun lentoaseman hihnallavaunujen rengas vääntyi irtipoikki ja samalla runkokin meni vinoon. Kyseessä oli siis neljä vuotta vanhat kärryt. Finnair ei olisi korvannut niin vanhoista mitään.

  Pirtsakat vaunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, en tajunnut tuota vääntymistä ennen kuin vasta kotosalla. Harmi homma, mutta olihan noilla tietysti jo ikääkin.

   Poista