keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mitä me tehdään...

...silloin, kun ei tehdä mitään erikoista? Tässä tapahtumia lomapäiviltä yksi ja kaksi.


Askartelulaatikon aarteet esille! Pojat muovailivat ja tekivät helmitöitä, esikoinen väänsi erilaisia Angry Birdsejä. Oli eka virallinen lomapäivä, kello vähän yli kymmenen aamulla ja pikkaisen pelkäsin, että tästä tulee tosi pitkä viikko.Palapelejä. Kuopus rakastaa esikoisen satapalaista palapeliä ja hakee sen joka päivä uudelleen koottavaksi. Monta kertaa.


Asioiden hoitoa sadekuurojen lomassa. Esikoinen lähti potkulaudalla, kuopus pyörällään ja käytiin kirjastossa ja kaupassa. Samalla vähän opeteltiin, että jos äiti huutaa pysähtymään, on silloin myös pysähdyttävä. Vaikka kuinka olisi pyöräily kesken. 


Kesän paras juttu on jääkaappi täynnä marjoja, hedelmiä ja herneitä. Niitä ostettiin reilusti!


Istuttiin sohvalla kylki kyljessä lukemassa, paljon ja usein. 


Kotona on muuten kiva huomata, että on kantanut kaksi kassillista ruokaa kotiin rinnuksessaan "minivesimeloni"-merkki. Oh well.


Tehtiin hyvää ruokaa, kuten uusia perunoita, maissia ja erilaisia makkaroita. Kuopus harjoitteli kattamaan pöytää.Mies tuli kotiin ennen kuutta ja vei toissapäivänä pojat heti mukanaan ulos, eilen siirtyi sujuvasti legorakennelmien pariin esikoisen huoneeseen. Se tarkoitti allekirjoittaneelle kirjan nappaamista käteen ja oikaisemista sohvalle.


Kasattiin kaikki taloudesta löytyvät pehmolelut pesukoneeseen pyörimään. Nyt ne kuivattelevat saunassa.


Toissapäivä ja eilinen menivät tosiaan ihan kotinurkilla ja ilman sen suurempia menoja tai tekemisiä. Normaalia mukavaa kotioleilua vaan näin loman alkajaisiksi. Tänään olemmekin olleet jo aamupäivällä kyläilemässä ja kotimatkalla tiputimme kuopuksen kyydistä tätinsä luo. Ipana yökyläilee huomiseen saakka ja me olemme miehen ja esikoisen kanssa käyneet kaupassa, pankissa, postissa ja ties mitä. Kovin on hiljaista täällä ilman meidän vikkelyyttä. Ikäväkin vähän jo vaivaa.

Huomiselle minä buukkasin miehen kalenterista tilan sushilounaalle, kun kerran on vain yksi muuttuva tekijä (lue: lapsi) mukana. Lounaan jälkeen haemme kuopuksen kotiin ja sitten onkin jo perjantai. Silloin alkaa miehen loma ja seuraavat viisi viikkoa rentoillaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti