maanantai 2. kesäkuuta 2014

Minibreikki Tukholmassa

Mitä kaikkea puolessatoista vuorokaudessa ehtiikään, kun on kahdestaan matkalla. 

Syödä lounasta Östermalmin tunnelmallisessa vanhassa kauppahallissa.


Kierrellä kaupungilla ja istua välillä päiväkahville lepuuttamaan jalkoja.


Haaveilla päiväunista ja lähteä toteuttamaan haave.


Lähteä syömään illallista kehuttuun ravintolaan.


Ja viihtyä siellä kaksi ja puoli tuntia samppanjan, viinin ja erinomaisten ruokien sekä hyvän tunnelman voimin.


Syödä raparperisorbettia rauhassa ilman, että kukaan pyyhkii nenäänsä hihaan tai syö puolet annoksesta.


Lukea naistenlehtiä ja syödä suklaakarkkeja sängyssä.


Ja istua pitkään aamiaisella sanomalehden ja kahvin kanssa. Santsata kahvia ja lukea vielä vähän lisää artikkeleita.


On se jännä miten lasten saamisen jälkeen puolitoista vuorokautta ulkomailla riittää saamaan ihmisen taas energiseksi ja täyteen virtaa. Olimme perillä Tukholmassa heti lauantaina aamupäivällä ja takaisin kotimaassa sunnuntaina neljän jälkeen. Siihen väliin mahtui paljon juttelua, kiertelyä kaupoissa, muutamia pieniä ostoksia ja ennen kaikkea yhdessäoloa. Hotellimme oli sijainniltaan huippu, mutta muuten aika perustasoinen kolmen tähden majapaikka. Ei mitään valittamista, mutta ei mitään miksi menisin juuri sinne takaisin. 

Ravintola Prinsen sen sijaan, sitä suosittelemme miehen kanssa ehdottomasti. Superhyvää ruokaa ja palvelua tunnelmallisessa miljöössä, inhimilliseen hintaan. Ei halvin, mutta ei todellakaan kallein vaihtoehto. Minä söin alkuun salaatin vuohenjuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla, pääruoaksi lammasta ja jälkkäriksi tuota kuvassakin näkyvää sorbettia. Mies valitsi simpukoita, sisäfilettä sekä crème brûléen. Bueno!

Tärkeintä oli tietysti löytää pienille pojille tuliaiset. He saivat legoja ja olivat tyytyväisiä. Minä löysin itselleni silkkisekoitetta olevan mekon "& Other Stories" -liikkeestä. Mekon, jonka mies nimesi heti Rosemary's Baby -hameeksi. Käskin ajatella minua mekossa kera ison nutturakampauksen, mustien Louboutinien ja pienen iltalaukun. Vähän jotain muuta!


Zara Homesta löysimme uudet nupit makuuhuoneen lipastoon. Ajattelin niiden tuovan vähän jotain ekstraa Ikean keittiönuppeihin verrattuna ja ostin pois.



Eikä sitten muuta kuin pari pokkaria ja suklaatuliaiset lastenhoitajille. Ei meillä kyllä olisi ollut tilaakaan, olimmehan reissussa pelkillä käsimatkatavaroilla!





3 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen pieni loma teillä ollut! Itsekin olen menossa viikonloppuna naisporukalla perinteiselle Tukholman risteilylle. Missä tuo Zara Home on? Siellä en ole koskaan käyny.

    Luin juuri Tuomas Vimman Raksan ja Ruutukympin, läysin ne sinun suosituksestasi. Hyviä kirjoja ja seuraavaa osaa odotan innolla! Ihanaa kun on kesä edessä ja aikaa lukea! Varasin tänään kirjastosta varmaan 15 kirjaa mutta eihän ne riitä koko lomaksi millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zara Home löytyy osoitteesta Birger Jarlsgatan 15. :) Tein juuri viime viikolla itsekin monta varausta kirjastoon, kivasti tippuu sitten luettavaa vähitellen pitkin kesää. :)

      Poista
  2. Olimme viime kesänä hotelli Kung Carlissa tuolla samalla kadulla, mutta enpä törmännyt kyseiseen liikkeeseen. Täytyy katsoa jos nyt kävisi siellä.

    VastaaPoista