lauantai 30. syyskuuta 2017

Kohta kutsuu Kööpenhamina

Tajusin vastikään kalenteria selaillessani, että syyslomaan on aikaa enää kaksi kokonaista viikkoa. Kysyn taas kerran mihin tämä aika oikein kuluu, vastahan me aloitimme koulun tältä lukuvuodelta. Oli siis korkea aika alkaa miettiä syysloman tekemisiä.


Syysloman alkaessa lennähdämme heti perjantai-iltana koko perhe Kööpenhaminaan pitkäksi viikonlopuksi. Olemme perillä maanantai-iltaan saakka, joten monenlaista toivottavasti ehdimme tehdä. Ja vaikka lennot olikin ostettu jo aikaa sitten, oli hotellivalinta vielä pahasti vaiheessa. Niinpä aktivoiduin tuon ajankulun tajuttuani ja lähdin selailemaan varaussivustoilta meille sopivaa majapaikkaa.

Heti ensimmäiseksi huomasin Kööpenhaminan todella olevan kallis kaupunki. Tuntui mahdottomalta löytää perheelle sopivaa hyvälaatuista majoitusta keskeiseltä sijainnilta edullisemmin kuin lähes 300 eurolla per yö. Minä en kuitenkaan ole innostunut maksamaan kaupunkilomilla hotellista turhan paljon. Toki toivon hotellin olevan hyvä ja siisti, mutta ihan perustaso kelpaa, sen verran vähän siellä tulee aikaa vietettyä. Pari kertaa luulin jo löytäneeni sopivan, mutta Tripadvisorin käyttäjäkommentit osoittautuivat taas kullanarvoisiksi. Kun lukuisat käyttäjät raportoivat kylppärin olevan homeessa tai saat tietää hotellin sijaitsevan strippiklubin naapurissa, oli paras jatkaa etsintää.


Päädyimme lopulta varaamaan majoituksen ihan läheltä Rautatieasemaa ja Tivolia. The Square vaikuttaisi olevan ihan siisti hotelli ja lasten kanssa matkustaessa sijainti on enemmän kuin mainio. Pääsemme kentältä junalla ihan hotellin kulmille ja samaten ykköskohteemme Tivoli on parinsadan metrin päässä. Hotellin sijainti Rådhuspladsenilla tuo myös koko keskustan aivan oven eteen ja esimerkiksi ostoskatu Ströget lähtee aivan vierestä. 


Hotelli on ulkoapäin tuollainen ankea neukkukuutio, mutta huoneet vaikuttavat toimivilta. Parisänky ja vuodesohva -kokonaisuus on todettu meidän perheellemme toimivaksi, sillä harvoin meillä lomilla mennään eri aikaan nukkumaan. Me vanhemmat emme tarvitse omaa tilaa illan oleskeluun, hengailemme kaikki yhdessä poikien ollessa jo näin isoja. Tähän hotelliin löytyi lopulta kilpailukykyinen hinta aamiaisineen hotellin omilta nettisivuilta. Pari klikkausta ja hotelli oli varattu. Vähän jäin kaipaamaan sellaista tunnelmallista putiikkihotellia vanhassa talossa, mutta tällä kertaa mentiin hinta ja lasten matkanteon helppous edellä.


Olen tähän mennessä miettinyt matkaa hirveän vähän, mutta hotellin varaaminen sai aikaan innon miettiä matkaohjelmaa tarkemmin. Perjantaina olemme perillä sen verran myöhään, että olettaisin meidän vain etsivän sopivan ruokapaikan, siinä se. Lauantaina lähdetään tärkeimpään käyntikohteeseemme, eli Tivoliin, joka juuri tuolloin on vielä auki. Pojat pääsevät laitteisiin, minä nautin tunnelmasta. Lauantaina olisi kiva tehdä myös jotain muuta, ehkäpä vain kävellä ympäriinsä ja katsella kaupunkia. Sunnuntaina ajattelin, että menisimme julkista liikennettä käyttäen katsomaan miltä Pieni Merenneito -patsas näyttää ja valuisimme sieltä takaisinpäin katsastaen matkalla esimerkiksi Nyhavnin, Amalienborgin linnan tai muita nähtävyyksiä. Ja ostoksia, niitä täytyy toki tehdä. Ainakin legoja pojille.


Vielä täytyy miettiä ravintolavaraukset kuntoon, jos niitä tahdomme tehdä, mutta muutoin ei tarvitse kuin odottaa lähtöä!2 kommenttia:

 1. Tivoli on kauneimmillaan iltavalaistuksessa :)
  Ja pieni merenneito todella pieni (ei niin värd att se, jos löydätte jotain kiinnostavampaa).
  Vahdinvaihto voisi olla lapsille hauskaa seurattavaa.
  Ja varautukaa henkisesti, että Köpis on kallis. En edes tarkoita pelkkää rahan menoa, vaan itsellä on ollut silmät ymmyrkäisinä vaikka kahvilahinnoista. Mennyt osa nautinnosta ihmettelyyn ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Tuo pieni merenneito on lähinnä esikoisen toive, siitä oli ollut koulussa joskus juttua ja sen vuoksi häntä kiinnostaa. Katsotaan millaiset on fiilikset sitten paikan päällä. Tuohon kalleuteen täytyy siis varautua, taitaa koskea kaikkea ruoasta hotellihintoihin sun muihin.

   Poista