maanantai 18. syyskuuta 2017

Esmara by Heidi Klum - eli vaateostoksilla Lidlissä

Tänään Lidleissä ympäri Suomen on todennäköisesti käynyt melkoinen kuhina. Kovasti mainostettu Esmara by Heidi Klum -vaatemallisto tuli myyntiin liikkeiden avatessa aamulla ovensa ja odotettavissa oli jopa ryysistä. Vietyäni kuopuksen kouluun kurvasin minäkin muiden mukana katsomaan millaisia nämä ihmevaatteet oikein ovat.


Kävin mielessäni pientä kamppailua siitä menisinkö paikalle lainkaan ja ennen muuta ostaisinko näitä vaatteita. Mitkä ovat valmistusolosuhteet, kun vaatteita myydään vähän liiankin edullisesti. Eettisesti kestäviä nämä eivät taatusti ole, pahoin pelkään. Samaan aikaan ostan kuitenkin vaatteita myös muista ketjuliikkeistä, joten sinällään en tähän astikaan ole ollut mikään esimerkillinen kuluttaja. En tullut pohdinnoissani hullua hurskaammaksi, joten lähdin paikan päälle.


Eniten minua kiinnosti leopardikuvioinen mekko, mutta sitä ei omassa koossani yhdeksän jälkeen enää ollut saatavilla, liekö ollutkaan valikoimissa. Sen sijaan tulin kotiin mukanani kaksi neulepaitaa, huppari ja takki. Sitten soviteltiin. 

Nämä neulepaidat ovat sataprosenttista puuvillaa. Ostin kaksi, toisen vaalean kaurapuuron värisenä ja toisen tummansinisenä. Molemmat ovat kivan mittaisia ja rentoja päällä. Arkivaatteeksi farkkujen kanssa mitä sopivimpia. Nämä jäävät siis kaappiini, siihen lopputulokseen tulin. Huppari sen sijaan lähtee palautukseen, se tuntuu kovalta päällä eikä muutenkaan vakuuta.

Tämä takki puolestaan on täyttä polyesteria, eli tuollainen ohut ja kevyt liehuke. Siinä ei ole nappeja lainkaan, vaan kiinnitys tapahtuu vyönauhalla. Ihastuin mustassa takissa olevaan leopardikuvioiseen vuorikankaaseen, joka tuo kivaa ilmettä ensisilmäyksellä klassiseen vaatekappaleeseen. Silti en ole vakuuttunut ja pitää vielä sovitella uudemman kerran. Takkia vaille kyllä olen ja tällainen ohut toimisi varmasti hyvin ottaen huomioon sen seikan, että minulla on usein lämmin. Toisaalta taas en tiedä kannattaako juuri tästä maksaa edes niitä muutamia kymppejä ellei käyttöä varmasti tule. 
Yleishuomiona vaatteista vielä, ne ovat etenkin hartioista ja hihoista melkoisen naftia mitoitusta. Muutoin vaatteet ovat ns. true to size, mutta tuon yksityiskohdan panin merkille. Alaosia en edes katsonut, joten niistä en osaa sanoa. Ruskea ja musta nahkatakki alle satasen hintaan olisi ollut todella hyvä löytö, mutta minulla nimenomaan kainaloista kinnasi. Muutoin olisin varmasti sen ostanutkin. 

2 kommenttia:

 1. Minä nappasin ruokaostosten lomassa mustat skinnyfarkut. Kotona sovittelun jälkeen totesin ne oikein hyviksi ja istuviksi. Vyötärökin nousee tarpeeksi korkealle. Hinta 14,90€ ei päätä huimannut! Tuota samaa takkia minäkin katselin mutta mulla taas vuorikangas ei iskenyt.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä päädyin lopulta palauttamaan tuon takin myös. Oli turhan luiru ja istuvuus hartioilta ei paras mahdollinen.

   Poista