maanantai 23. tammikuuta 2017

Matkoja ja matkahaaveita

Arkea jaksaa kummasti, kun sähköpostissa odottelee matkalippuja ja hotellivarauksia. Viime vuosien reissusaldo on ollut vallan ilahduttava ja mukavassa suhteessa ranta- ja kaupunkilomia sisältävä. Tälle vuodelle on jo yksi matka varattuna ja muutama mietinnässä.


Aika tarkalleen kuukauden kuluttua, koululaisen ja eskarilaisen hiihtolomalla, matkaamme Lähi-Idän ihmeitä katsomaan. Lennot Dubaihin ja hotellin kautta buukattu kuljetus vievät meidät Ras-Al-Khaimahiin viettämään lepolomaa toivottavasti mukaviin olosuhteisiin. Olemme perillä kokonaisen viikon ja kukaan meistä ei halua dyyniretkille, basaareihin tai paikallisia nähtävyyksiä sen kummemmin katselemaan. Pojat haluavat uida, mieluiten joka päivä ja koko päivän. Minä ja mies haluamme istua altaan reunalla, lukea kirjoja ja olla vaan ilman aikatauluja. Onneksi tiedän, että meidän perheellemme ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia viettää vaikka koko viikkoa hotellialueella. Yhtenä päivänä pitää tosin käydä Dubaissa, sillä Dubai Mallilla odottelee pari liikettä sisustus- ja kenkäostoksia. Vähän jo jännittääkin tuo matka, mahdanko pitää kohteesta ja hotellista yhtä paljon kuin edellisellä reissulla kolme vuotta sitten.

Kesällä emme mene minnekään, kun meillä toivottavasti on täysin remontoitu kesäpaikka, jossa viettää kesäpäiviä. Syksyllä taas on eri tilanne, mutta silloinkin reissut hoidetaan koulun loma-aikana. Syyslomaa on viikko ja olemme alustavasti miehen kanssa puhuneet pienestä piipahduksesta lempikaupungissamme. Kun esikoinen oli eskarissa, vein hänet katsomaan Leijonakuningas-musikaalia Lontooseen. Nyt on kuopuksen vuoro ja tällä kertaa hänen kanssaan musikaalinautintoa katsomaan menee tietysti mies. Minä sen sijaan ajattelin viedä esikoisen Lontoon lähettyvillä olevaan Harry Potter -maailmaan, tai mikä sen nimi nyt onkaan. Viikonlopun mittainenkin reissu perjantaista sunnuntaihin olisi riittävä, kun hotelli on hyvien kulkuyhteyksien varrella ja tekemiset suunniteltu hyvin.


Joulun alla isäni täyttää vuosia ja alustavasti olemme perheen kanssa jutelleet juhlapäivän juhlistamisesta ulkomailla. Katsotaan mitä keksitään.

Vielä ei kuopus ole päässyt Atlantin ylitse ja olemme koko perheellä pidättäytyneet kaukoitään saakka lentämisestä meidän vanhempien mukavuuden vuoksi. Olemme kuitenkin jo pitkään miehen kanssa puhuneet, että yhteisiä nelikymppisiä ja viisitoistavuotishääpäivää vietämme sitten aikanaan koko perhe Malediiveilla. Silloin nuorempikin on lähes kymmenen vuotta vanha, ja oletus kivuttomista pitkistä lennoista ainakin minulla vahvana mielessä. Toinen pidempi reissutoive meillä on myös, haluaisimme nimittäin lähteä koko perheenä katsomaan miltä Yhdysvaltojen itäosa näyttää. Toiveena olisi yhdistää Washington sekä New York samalle reissulle. Saa nähdä milloin tämä on ajankohtaista.

Satuin eräänä päivänä katsomaan poikien vauvakirjoja ja pysähdyin matkoista kertovalle aukeamalle. Ei epäilystäkään, olemme onnistuneet tavoitteessamme säilyttää matkustelevainen elämäntapa myös lapsiperheenä. Ja lapset, heistä toivottavasti kasvaa hiljalleen maailmankansalaisia.
4 kommenttia:

 1. Meidänkin lapset ovat reissanneet paljon ja nauttivat matkailusta. Viimeksi oltiin joulukuussa Thaimaassa ja marraskuussa kahdestaan esikoisen kanssa Lontoossa juurikin sen pitkän viikonlopun ja kävimme Harry Potter-studiolla. Ras al Khaimahissa olin keskimmäisen kanssa 7-vuotismatkalla kaksi vuotta sitten ja reissun agenda oli sama kuin teilläkin. Loistava kohde juuri tuohon uimiseen ja oleilua. Meidän hotelli oli ihan vastaava kuin tuo teidän. Malediiveilla juhlittiin 10-vuotishääpäivää kahdestaan miehen kanssa. Paikka oli niin ihana, että nyt haaveillaan josko vietäisiin lapsetkin sinne. SItä ennen on kuitenkin vuorossa ainakin kuopusen äiti-tytär -matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pyydänkin sitten sulta täsmävinkit Harry Potter -studiolle, jos Lontoon matka toteutuu. Ja Malediivien kuvia olen ihastellut monta kertaa, aivan paratiisi!

   Poista
 2. Hei!

  Kävimme esikoiseni kanssa juuri Lontoossa ja matkan pääkohteena olivat juurikin Harry Potter-studiot. Suosittelen lämpimästi studioita, lapseni oli haltioissaan ja pelkästään niitä varten kannattaa matka tehdä. Me teimme toki paljon muutakin, mutta olin suunnitellut kohteet tarkkaan, sillä aikaa pitää jäädä myös levolle ja kahvittelulle.
  Liput studiokierrokselle ostetaan etukäteen ja ne kannattaa ostaa ajoissa. Itse ostin liput pari kuukautta aiemmin ja sain viimeiset liput torstaille, viikonloppu oli jo myyty täyteen.

  -Rouva H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kovasti vinkeistä! Sinne siis, kun seuraavan kerran Lontooseen menemme. Esikoinen tulee varmasti tykkäämään kovasti!

   Poista