sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Lastenjuhlat elokuvateatterissa

Voitteko käsittää, että meidän esikoisemme täytti eilen yhdeksän vuotta. Minä en ainakaan, sillä jossain siinä illan mittaan se vasta iskeytyi tajuntaani. Meillä on yhdeksän- ja kuusivuotiaat lapset. Isot kundit jo!


Esikoisella on paljon kavereita koulusta, iltapäiväkerhon ajoilta, jo eskarista, harrastuksista ja omalta pihalta. Tämä oli kolmas vuosi peräkkäin, kun olemme viettäneet hänen kaverisynttäreitään jossain muualla kuin kotona, sillä meidän asuntomme ei sellaista lapsimäärää vedä millään. Esikoulussa synttärit järjestettiin Kansallismuseossa, viime vuonna oltiin Espoossa Lelumuseossa ja nyt valitsimme juhlapaikaksi Kino Tapiolan. Kotona laitettiin kauluspaitaa päälle juhlan kunniaksi. 


Kaikki kutsutut pääsivät paikalle, eli lapsia oli juhlissa kuusitoista. Meidän juhlamme alkoivat klo 13 ja ovet avattiin puolta tuntia aiemmin niin, että pääsimme laittamaan kaiken valmiiksi. Yhdestä puoleen kahteen aulatila oli varattu vain meille, esikoinen avasi lahjat ja lapset saivat herkutella synttäritarjoomuksilla, jotka toimme paikalle itse. Tilavuokran lisäksi maksoimme vain paikalle pääsevien vieraiden elokuvaliput ja Kino Tapiola tarjosi kaikille leffaevääksi popcornit, me myös pienet karkkipussit. Lisäksi sankari sai valita mikä elokuva sinä päivänä näytetään. Tällä kertaa valinta oli helppo, sillä ohjelmistossa oli lastenelokuvista vain Sing, joka olikin tosi hauska. Puoli kahdelta ovet avattiin niin, että myös muita maksavia asiakkaita pääsi paikalle elokuvaa katsomaan ja leffan jälkeen synttärit päättyivät. Synttärit sujuivat kokonaisuudessaan älyttömän hyvin ja voin todella suositella Kino Tapiolaa juhlapaikaksi. Erittäin toimiva kokonaisuus ja juuri hyvä tällaisille vähän isompien lasten kaverisynttäreille. 

Tänään jatkoimme juhlia kotona isovanhempien, kummien ja esikoisen erityisesti paikalle toivoman ystäväperheen voimin. 

Kakkugallerian passion-vadelmakakku, kaunis ja hyvänmakuinen.


Onnellinen ja tyytyväinen yhdeksänvuotias. Ensi vuonna vielä kertaalleen, sen jälkeen tämän herran kaverisynttärit tässä muodossaan ovat ohitse. Toki yhä voi mennä vaikka elokuviin ja hampurilaisille kavereiden kanssa, mutta eivätköhän nuo siinä vaiheessa ole sen verran isoja, ettei äitiä enää tarvita kuin korkeintaan kuskaajaksi ja maksajaksi!5 kommenttia:

  1. Onnea! Ja vau, mitkä synttärit olette järjestäneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Lastenkutsuja on minusta tosi kiva järjestää, mutta tänä vuonna oli vähän energia vähissä. Hyvä opetus myös itselleni, että kaikkea ei tarvitse tehdä pidemmän kaavan mukaan kivat juhlat saadakseen.

      Poista