perjantai 16. joulukuuta 2016

Tukholman tuliaiset ja arvonnan voittajaa etsitään

Poikien kanssa sovittiin jo ennen lähtöä, että mitään isompaa ei tältä reissulta osteta. Joulun lisäksi edessä ovat molempien synttärit, kuopuksen nyt jo menneet ja esikoisen tulevat tammikuun puolivälissä. Näin kaikenlaista tavaraa on tulossa muutenkin, joten hankinnat rajoitettiin pieniin matkamuistoihin. Pojille tämä kävi hyvin. Myös minä halusin matkalta eniten elämyksiä ja tunnelmointia, mutta jotain pientä tuli kotiinkin kannettua. 


Junibackenista löytyi pikkukundeille ötököitä ja Tekniska Museetista toiselle robotti ja toiselle kuulapeli.


Nämä jonglöörauspallot ja kirppupeli ovat myös Junibackenista ja minä sujautan ne pojille joulupaketteihin. 


Minä ostin itselleni luettavaa. Lars Keplerin Kaninjägaren on vasta ilmestynyt uusi osa Joona Linna -sarjaan ja suomennos tulee ulos keväällä. The Miniaturist puolestaan ilmestyy suomeksi nimellä Nukkekaappi ja siitä pieni esittely täällä. Kirjanmerkit nappasin mukaan NK:n kirjaosaston kassalta ja sujautin kotiutumisen jälkeisenä päivinä superlukijoideni joulukalenteriyllätyksiksi. Kuopuksen nimi vaan taitaa olla Ruotsissakin sen verran harvinainen, että piti valita toisen nimen kirjanmerkki.


Nämä kauniit jouluservietit puolestaan löysin Kuninkaanlinnan lahjapuodista.


Meillä on ollut laseja niin Ikeasta kuin Iittalalta ja ihan turhaan kaapissa hillottuina pieniä matalia kristallilaseja myös. Nyt olen päättänyt ottaa ne arkikäyttöön, tuomaan iloa aivan tavalliseen tiistaiaamuun. Niiden kaveriksi toimme Lagerhausista samanlaisia isoja laseja kaksitoista kappaletta ja Zara Homesta vielä samaa tyyliä olevan kannun. Kun meillä kerran ei ole juhla-astiastoakaan arkilautasista erikseen, miksi sitten ei käytettäisi kivempia lasejakin koko ajan. Olin jo jonkun aikaa kaipaillut uutta villaista huivia itselleni. Olen BeckSöndergaardin fani ja tälläkin kerralla valinta päätyi heidän malliinsa. Leopardihuivi löytyi lentokentältä melkoisen edullisesti, joten ostopäätös oli helppo. Pari tuntia aikaisemmin olin mallaillut Vuittonilla erilaisia huiveja kaulaani, miettinyt pitkään denim shawlin hankkimista, mutta jättänyt lopulta väliin. Sillä minä ihan oikeasti taidan olla turhan huoleton tyyppi maksaakseni satoja euroja huivista, jota täytyy käyttää huolella ja varjellen. Ei sovi luonteelleni yhtään, ovathan nytkin kaikki asusteeni suloisessa sekamelskassa eteisen kaapissa. Lisäksi uskon, että nukkaantuminen ja langanvedot harmittaisivat huomattavasti enemmän siinä luiskan huivia käyttäessä kuin tätä kympeillä ostamaani. Hyvä näin.


Mutta kyllä sieltä Vuittonin myymälästä jotain jäi käteen ennen kuin suuntasimme kohti lentokenttää viimeisenä lomapäivänämme, niin minulle kuin miehelleni. Nämä yhdistetyt 20-vuotislahjat ja joululahjat avataan kuitenkin vasta jouluna, sillä pojat vannottivat meitä niin. Vanhemmillakin kun pitää kuulemma olla jotain paketteja, ei vain heillä. Näihin palataan siis joulun jälkeen uudemman kerran.

Tuossa pienessä kassissa tuli muuten näyte merkin omasta tuoksusta, joita on monta erilaista. Tykästyin niistä yhteen, jota olen nyt käyttänyt paluusta saakka ahkerasti. Saa nähdä tuleeko sellainen vielä hankittua isonakin pullona, vai palaanko vanhaan vakiotuoksuun takaisin. Hinnan puolesta kannattaisi kyllä pysyä uskollisena vakkarilleni.


Lopuksi vielä kuulutus, olethan -S- huomannut, että voitit Nuppu Print Companyn arvonnassa heidän vihkosettinsä? En ole saanut sinulta sähköpostia, joten olethan yhteydessä mahdollisimman pian ettei vihkosetti mene uudelleen arvonttavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti