keskiviikko 27. elokuuta 2014

Vaatekaappi kohtaa syksyn

Yleensä vaatekaappini on hyvässä kunnossa, siisti ja järjestyksessä. Yleensä. Kesän aikana jotain on kuitenkin päässyt tapahtumaan ja kaapissa vallitsee kaaos. Eikä edes hallittu sellainen, vaan puhdasverinen sekasotku, hyvä että ovet pysyvät kiinni eikä koko kaaos tipahda lattialle. Ehkä tämä on ihan tervettä, ei kaiken aina tarvitse olla niin tip ja top.

Kaapin sisältö odottaa nyt järjestämistään, mutta sen tiedän, että suurempia vaatepuutteita ei kaapissani ole. Ehkä jokin kiva neule tulee hankittua, mutta mitään akuutteja tarpeita ei ole. Sen sijaan eteiskaapin puolella, ulkovaateosastolla niitä löytyy useita. Minä nimittäin tarvitsen takkeja.

Syksyt olen yleensä mennyt kahdella takilla. Minulla on hyväkuntoinen musta trenssi, mutta tarvitsen jonkun rennomman ohuen takin sen oheen. Sellaisen, jonka heittää nopeasti ylle, kun lähdetään tuohon pihalle. Jokin ohut parkatyyppinen voisi toimia nykyisen syystakin ollessa lähes puhkikäytetty.

Sekä syksytakkini että talvisin käyttämäni vaalea villakangastakki on molemmat ostettu esikoisen vauva-aikana. Erityisesti tuosta villakangastakista odotin kevyesti kymmenen vuotta kestävää yksilöä, mutta valitettavasti kyseisen takin laatu ei ole osoittautunut kummoiseksi. Olen jo kerran tässä välillä käyttänyt takin ompelijalla, kun taskusaumat vain ratkesivat ja nyt on aika laittaa se kokonaan pois. 

Ostoslistalle on lisätty siis parka tai vastaava syksyksi ja villakangastakki talveen. En tiedä onko vaalea kovinkaan hyvä idea, vaikka kaunis olisikin. Musta olisi värinä varma, jokin harmaa sävy puolestaan raikkaampi, mutta yhtä lailla aikaa kestävä. Olen tarkka takin materiaalista, sen pitää olla suurimmaksi osaksi villaa ja kashmir on aina hyvä valinta. Tämä Stockan oman malliston takki on aika kiva kuvassa, pitää käydä kokeilemassa sitä. Tämän vaalean lisäksi sitä saa myös tummansinisenä.

Kuva: stockmann.com

Koviin pakkasiin kaapista löytyy sekä hyväkuntoinen untuvatakki että turkki. Nyt olen kuitenkin keksinyt, että villakangastakin lisäksi tekoturkki olisi hauska lisä pienemmille pakkasille ja syksyyn myös. Sellaisen löytäminen on kuitenkin osoittautunut kohtalaisen haastavaksi, vaikka valikoimaa löytyykin. Takki ei saa olla valkoinen, sillä en halua näyttää lampaalta. Se ei myöskään saa olla kovin pörheä, sillä en halua kantaa harteillani lumimiestä. Se saa mielellään näyttää ihan reilusti tekoturkikselta, ei ole tarkoitus yrittää imitoida aitoa turkista. Lopulta löysin kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa. 

Tämä Lindexin takki tulee myyntiin tällä viikolla, laitoin asiasta itselleni sivuilla sähköposti-ilmoituksen ja aion ehdottomasti käydä kokeilemassa. Tykkään värityksestä ja tuosta kaistaleista koostuvasta ulkonäöstä. Lisäksi hinta on edullinen. 

Kuva: lindex.fi

Toinen kauniilta silmissäni vaikuttanut tekoturkki löytyi Asokselta, hintaa oli hieman Lindexin takkia enemmän, mutta alle satasen kuitenkin. Tässä pidän erityisesti kauniista harmaasta sävystä ja tilasinkin tämän yksilön kotiin kokeiltavaksi. Kuvat: asos.com

Sitten pitänee vain lähteä sovittelemaan. Syyskelien parka, ajaton villakangastakki ja tekoturkki, toivottavasti löydän edes yhden kolmesta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti