keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Parvekkeen kesäilme

Pari viikkoa sitten siivottiin parveke kesäkuntoon. Talven pölyt saivat lähtöpassit yhdessä kaiteessa sitkeästi roikkuneiden jouluvalojen kanssa ja lattian laudoitus, huonekalut sekä muut pinnat pestiin. Nuo valkoiset ruukut ovat olleet parvekkeella ensimmäisestä kesästä saakka, talveksi ne vaihtuvat yhtä korkeisiin lyhtyhin. Ensin yritin sitkeästi saada ruukuissa pysymään erilaisia kasveja hengissä, mutta eteläparveke ja paahde ratkaisivat asian. Kolmantena kesänä hain Ikeasta tuollaiset vihreät muoviset huitulat ja niillä on menty. Muutoin olemme olleet muutoksissa hyvin maltillisia, mitä nyt tyynyjä sekä niiden päällisiä on kierrätetty. Tänä vuonna kävimme kuitenkin hakemassa uudet matot entisten valkoisten sijaan. Nämä ovat ulkokäyttöön tarkoitetut ja väriäkin saatiin. Itse asiassa näyttivät kaupassa huomattavasti räikeämmiltä kuin näin paikoilleen aseteltuina. 
Luonnonvaaleat paneeliverhot pelastavat meidät aurinkoisina päivinä lämpöhalvaukselta. Ne paitsi antavat näkösuojaa, myös torjuvat lämpöä. Tai jotain sellaista. Joka tapauksessa ehdoton hankinta eteläparvekkeelle. 


Parvekkeen toinen puoli on ollut tyhjillään oikeastaan aina emmekä vieläkään ole keksineet mitä siihen tulisi. Tällä hetkellä siellä majailee kuopuksen keppikokoelma, pari varajakkaraa sekä kesäpaikalle menevä sängynpääty.Toiselta puolelta sen sijaan löytyy istuinryhmä, jonka sohva sopii passelisti myös loikoiluun. Ihmettelin, kun en löytänyt varastosta kuin muutaman tyynyn. Sitten muistin vieneeni ison kasan kesäpaikalle. Pitää palauttaa muutama, että saa hyvän lukuasennon aikaiseksi.
Parveke palvelee koko lämpimän ajan yhtenä ylimääräisenä huoneena kodissamme, se on ilahduttavan iso. Ehdottomassti yksi tämän asunnon parhaita puolia.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin alunperin vuosia sitten blogiisi, kun etsin netistä tietoa parvekeverhoista, ja sattumalta päädyin kirjoitukseesi, jossa esittelit uusia verhojanne. ;) Ovatko verhot kutistuneet ja onko niitä lyhennetty alkuperäisestä mitastaan? Meillä tämä parvekeverhojen hankintaprojekti on venynyt piiitkäksi eli vieläkään ei sellaisia ole ja punnitsemme yhä erilaisia vaihtoehtoja. Siksi tämä kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Verhot eivät ole kutistuneet, mutta lyhennetty niitä kyllä on. Totesimme, että ovat vähän liian pitkät kuitenkin ja mies lyhensi ne ottamalla alalistan pois, leikkaamalla ihan mattoveitsellä uuteen mittaan ja laittoi listat takaisin. Nyt niiden liikuttelu on helpompaa. Kokonaisuutena olemme olleet tosi tyytyväisiä, ovat hyvä näkösuoja sekä helpottavat vähän tätä kämpän kuumuutta aurinkoisina päivinä.

      Poista