sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kesäpaikka ja kolmannen kesän remonttisuunnitelmia

Eilen käynnistimme kolmannen kesäkauden talolla, jonka kaksi vuotta sitten keväällä ostimme. Pakkasimme takakontin täyteen tavaraa, nappasimme pesuaineet mukaan ja lähdimme tekemään suursiivousta talven ajan kylmillään majailleelle tönölle. 


Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, mutta kevään kylmyyden huomasi selvästi. Viime vuonna samaan aikaan ensimmäiset sireenit ja unikot kukkivat ja pääsin keräämään raparperia piirakkaa varten. Tänä vuonna suurin osa lehdistä oli vielä tiukasti nupuillaan, unikoista oli esillä vain lehdet ja raparperista ei ollut tietoakaan. Muutama sinnikäs narsissi ja helmililja oli puskenut esiin maasta, siinä kaikki. Vielä ei tarvinnut huolehtia ruohonleikkuustakaan.


Patterit päälle, ikkunat ja ovet auki ja talven kostea ilma ulos uuden kuivan kesäilman tieltä. Verhoviritykseni viime syksyltä oli toiminut hyvin eivätkä pienet hiirenhampaat olleet päässeet nakertelemaan verhoja. Oli myös yllätys ettei yhtäkään hiirenraatoa löytynyt  talosta. 


Mies lakaisi kuolleet kärpäset ja hiirenpapanat ennen imurointia, minä pesin pintoja ja laittelin talven aikana hankittuja uusvanhoja astioita paikoilleen. Talolle tulee vielä useampia huonekaluja jossain vaiheessa, kun noudamme ne isoäidin talolta tänne säilöön. Kierrätyslinja jatkuu, oikeasti uutena ostettua tulee olemaan vain jääkaappi, joka tänä vuonna vaihdetaan uuteen. 

Sisälle eksynyt perhonen päästettiin kuvan ottamisen jälkeen ulos. Ikkunoiden vaihto tulee eteen pian, sen verran ovat huonokuntoisia nuo nykyiset.


Tapasimme myös remonttimiehet samalla kertaa, kun talolla muutenkin olimme. Siinä missä ensimmäisenä vuonna teetettiin alakerta ja uusittiin sinne sähköt, oli viime kesä useampien remonttien aikaa. Tuolloin vedettiin vesi saunalle ja laitettiin suihku, korjautettiin kuisti, rakennettiin terassi ja valmisteltiin yläkerta sähköineen tämän vuoden remonttia varten. Nyt on siis yläkerran vuoro muuttua talon tyyliin sopivaksi. Tähän yläaulaan laitetaan vielä uusi lautalattia, tuo takana oleva tilaa jääköön varastokäyttöön. 


Yläkerran kaksi isoa makuuhuonetta laitetaan myös kuntoon. Tämä ensimmäinen kuva on poikien huoneesta, jossa paneloidaan katto sekä seinät ja laitetaan lautalattia. Sisustus odottaa jo, sillä sängyt sekä lipasto, valaisin, taulut, kaikki tällainen on ollut valmiina parin vuoden ajan. Toinen kuva on meidän aikuisten makuuhuoneesta ja sinne tulee samanlaista pintaa kuin toiseenkin huoneeseen, värinä molemmissa luonnollisesti valkoinen. Meidän huoneeseemme tulee parisängyn lisäksi yöpöydät, sängynpääty ja vanha liinavaatekaappi säilytyskalusteeksi. Verhot ja matotkin löytyvät. Hauskinta on, että remontissa menee vain pari viikkoa ja sitten päästään laittamaan huonekaluja paikoilleen. Kuopus on kyllä niin syntyperänsä mukainen landetyyppi. Siellä se paineli pitkin pihaa paljain jaloin, kiipesi puuhun ja listi ötököitä tottunein ottein. Hän odottaa jo nikkarointia puuvajassa isänsä kanssa ja ongelle lähtöä veljensä keralla. Mietin siinä pikkutyyin menoa katsellessani, että on se onni, että tämä paikka pihapiireineen hankittiin kaupunkilaiskundeille. Saavat vähän kosketuspintaa muuhunkin kuin sinne Stockalle ajamiseen tai kaupungilla hengailuun. 


6 kommenttia:

 1. On kyllä todella kauniit näkymät, kun kesäkoti valmistuu! Olisi kyllä ihana vuokrata joku mummonmökki kesäksi ja voisi asua vähän omavaraisemmin kun on koko talven mököttänyt jo kerrostaloasunnossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuolla vanha komposti, joka olisi kiva saada taas kesäksi käyttöön. Nyt siellä on lähinnä rikkaruohoja ja muurahaisia, mutta jossain vaiheessa. Kasvimaankin saisi tontille helposti, mutta siihen mun taidot ja jaksaminen ei ehkä taivu.

   Poista
 2. Heippa!
  Kiitos kivasta blogista. En yleensä kommentoi, mutta nyt on pakko kysyä tällaista tosi olennaista asiaa kuin että eikös sireeni ole paloauton katolla ja syreeni se kasvi? :) T. N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat oikein ja käytössä vähän murrealueesta riippuen. :)

   Poista
 3. Teillä on ihana kesäkoti - nämä kirjoitukset kesäkodista saavat aina innostumaan. Kova mökkikuume meinaa olla keväisin nimittäin. :) Olisi kiva kesän mittaan nähdä kesäkodin projektien etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kirjoitan siitä miten hommat edistyvät. Yläkerta itse asiassa valmistuu ihan ensi viikolla ja siihen liittyen sisustusta on mietittävä. Siitä siis seuraavaksi.

   Poista