tiistai 28. kesäkuuta 2016

Välimeren risteily odottaa

Sähköposti kilahti kesäkuun alussa matkalippujen saapumisen merkiksi ja samalla saimme luettavaksi monisivuisen esitteen siitä millaista on risteillä Välimerellä ja mitä meidän pitää tietää. Matkakuume nousi samantien ennätyslukemiin, enää muutama päivä aikaa lähtöön. Se tarkoittaa siis sitä, että pian irrotetaan köydet ja matka merellä voi alkaa.Tätä matkaa on odotettu kauan. Jo pari vuotta sitten äitini kertoi haluavansa viettää syntymäpäiviään risteilemällä ja matkakin varattiin aikaa sitten. Aluksi olimme menossa itäiselle Välimerelle niin, että lähtisimme Venetsiasta. Lopulta päädyimme kuitenkin tuttuun ja "turvalliseen" läntiseen reittiin. Ei kuitenkaan ihan samanlaiseen, millaisella olimme vajaat kymmenen vuotta takaperin.

Risteilymme lähtee Barcelonasta, jossa vietämme päivän ennen kuin laiva illalla lähtee. Reitti kulkee seuraavaksi Ibizalle, sieltä Palmaan ja meripäivän kautta Sisilian Palermoon. Sieltä seilataan Italian rannikolle Napoliin ja Savonaan ennen palaamista Barcelonaan. Olemme tosiaan olleet Välimerellä risteilemässä kerran aiemminkin. Siitä on nyt yhdeksän vuotta ja sillä reissulla vatsassani potki esikoinen. Tuolloin olimme MSC-varustamon laivalla, nyt kokeilemme Costaa. On hauska lähteä isolla porukalla, mukaan hyppää koko meidän perheemme vahvistettuna isovanhemmilla ja siskolla miehineen. Ai että, tiedossa on niin paljon hauskuutta!

Katselin hieman retkitarjontaa, jota olisi valtavasti. Tähän mennessä olemme päättäneet lähteä tutustumaan Pompeijiin, vaikka samaan aikaan oleva Caprin ja Sorrenton kierroskin houkuttelisi. Muuten luulen meidän tutustuvan kaupunkeihin omatoimisesti ja laivalla aika kuluu taatusti uima-altaan välittömässä läheisyydessä. Sen lisäksi syödään usein ja paljon, uskallan edellisen risteilyn perusteella odottaa ruoan olevan superhyvää. Ja kun kaikki on maksettu, saavat pikkukunditkin käydä hakemassa jäätelöä koska tahansa.  Päivällä lomaillaan uikkareissa tai rennoissa vaatteissa, iltaisin laitetaan sitten siistimpää päälle. Ihan matkaa silmällä pitäen tilasin pojille uusia vaatteita sekä Pomp de Luxilta että Hennesiltä. Meillä ei ole taatusti koskaan ollut yhtä paljon tavaraa mukana kuin risteilylle mukaan otetaan, mutta eri vaatteet päivään ja iltaan saavat sen aikaan. Helteissä tarvitaan vaihtovaatetta ja illalliselle on oltava kauluspaitoja, siistejä housuja ja minulle mekkoja seitsemälle illalle. Mies aikoo hoitaa homman puvulla ja pikkutakeilla.
Arvatkaa mitä odotan eniten rentoutumisen, mielenkiintoisten nähtävyyksien ja yhdessäolon jälkeen? Juustoja ja viiniä, molemmat viime kerralta vain haaveeksi jääneitä, kiitos pallomahan. Nyt otan vahingon takaisin ja ilon irti kaikista herkuista!


Nyt voin rehellisesti sanoa, että en malttaisi odottaa enää yhtään. Mutta pakko on, että saadaan mieskin lomailijoiden joukkoon. Sitten alkaa reissu, joka ihan varmasti on koko perheen mieleen! Matkakuvat edelliseltä reissulta vuodelta 2007.


"Lopuksi vielä vähän kyselyasiaa. Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Vastaamaan pääset täältä ja vastaaminen vie vain hetken. Kiitos vaivannäöstäsi!"

4 kommenttia: