maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kesäkodin remonttipäivitys

Kun suuret linjat alkavat olla hallinnassa, on aikaa keskittyä yksityiskohtiin. Meillä jo viime kesänä tehtiin samantien se päätös, että emme yritä remontoida kesäpaikkaamme itse, vaan palkkaamme ammattimiehet hommiin. Onneksi näin teimme, on sitä nimittäin itsekin saanut purkaa, kantaa jätettä ja siivota aivan riittämiin jo tässä vaiheessa. Ai että miten unelmoinkaan jo ensi kesästä, kun jäljellä pitäisi olla enää niitä tavallisia talon ja pihan töitä tai pidemmälle tulevaisuuteen ajoittuvia remontteja. Sitä odotellessa otan vielä maalisudin kauniiseen käteen ja alan hommiin. 

Remontti on siis nyt tämän kesän osalta valmistunut. Yläkerta on eristetty ja koolattu valmiiksi odottamaan, että me paneloimme sen sekä laitamme lattian. Mietimme miehen kanssa, että ehkäpä syyslomalla voisi tehdä yläkerran valmiiksi mikäli emme jaksa hommaan ryhtyä kesän aikana. Emme kuitenkaan halunneet maksaa tästä remppamiehille, sillä pystymme työn itse tekemään ja yläkerta on aivan ekstratilaa meille, alakertaan mahdumme paremmin kuin hyvin. Myös sähkömies kävi uusimassa yläkerran sähköt ja nyt ne on koko talon osalta uusittu nykyaikaisia vaatimuksia vastaaviksi. Yläkerran ja saunan jälkeen valmistui myös talon toinen kuisti, jonka osin kastuneet ja lahonneet laudat vaihdettiin, ilmanvaihtoa tehostettiin ja koko tila paneloitiin uudelleen lattiasta kattoon. Tämä hoidetaan kesän aikana loppuun saakka, eli minä maalaan raot ja mies huomattavasti siistimpää ja tarkempaa jälkeä tekevänä hoitaa suuremmat pinnat. Sekä kuistista että saunassta teen vielä ihan omat postauksensa. 

Takaisin yksityiskohtiin. Kävimme juhannusta edeltävänä sunnuntaina yhden päivän verran tekemässä pieniä hommia. Korjasimme kuistin kaiteen, kokosimme pari polyrottinkituolia pihalle, öljysimme keittiön tammitason kertaalleen ja suljimme talon keittiön puoleisen kuistin nyt, kun toinen kuisti on korjattu kuntoon. Myös verhot saatiin ikkunoihin ja Ikeasta ostetut edulliset valkoiset valoverhot tuovat juuri toivomaani fiilistä koko alakertaan. Pikkaisen piti jokaista verhoa lyhentää, eli ei muuta kuin sakset käteen. Suuret linjat, tiedättehän. 


Uusi, eli uusvanha sohvapöytäkin löytyi naapurikaupunginosan kierrätysryhmästä. Olen valtavan tyytyväinen siitä miten olen onnistunut hankkimaan leijonanosan talolle tarvittavista huonekaluista, matoista ja valaisimista käytettyinä. On paitsi mukava saada hyväkuntoista tavaraa edullisemmin, saa tavara lisää käyttöaikaa kierrätyksen myötä. Ihan muutamia vain on ostettu uusina, kuten olohuoneen sohva. Paljon on myös meidän vanhaa tavaraamme kotoa tuotuna. Tämä myyjän mukaan 50-60 -lukujen tienoille sijoittuva sohvapöytä vaati kanteensa vain vähän uutta puuvahaa. Sävy osui kerralla nappiin, "pähkinä" oli juuri sopiva pöydässä jo olleeseen sävyyn.
Olemme haaveilleet kahdesta Ikean Ekenäset-nojatuolista talon olohuoneeseen, mutta valitettavasti niihin ei ole ollut nyt rahaa irrotettavana. Niinpä improvisoin talolla jo valmiiksi olleista korituoleista ja lampaantaljoista istumapaikan yhdessä pienen pöydän kera. Alla oleva matto tulee sitten joskus yläkertaan makuuhuoneeseemme, mutta olkoon nyt siihen saakka tuossa. Hormit nuohottiin vastikään koko talosta, eli Porin Mattiakin voisi hyvin käyttää lämmitykseen. Olohuone sijaitsee talon uudemmassa osassa, joka on rakennettu oletettavasti 1940-luvulla. Pöydän tamminen pinta ja muotokieli sopii mielestäni tosi kivasti juuri tähän huoneeseen ja esimerkiksi puisiin oviin. Vanhalla puolella, eli 1900-luvun alussa rakennetuissa keittiössä ja kamarissa on sitten vähän erilainen fiilis. Muiden aarteiden joukkoon löytyi myös vanha pyykkilauta, jota kuurasin puhtaaksi liasta pitkään. Nyt se pääsee takaisin saunan seinää koristamaan. Kierrätysryhmästä löydettyjä nämäkin kaksi tuolia, jotka sattuvat olemaan täysin samanlaiset kuin meillä parvekkeella ollut isompi nojatuoli sekä pöydän virkaa toimittava penkki. Jos me jotain vielä tänä kesänä rakennamme, niin terassin tähän alle. Kokoamistaan puolestaan odottaa vielä yksi kierrätyslipasto, parillakympillä ostamani Ikean valkoinen Hemnes-säilytyskaluste vaatteille.


Mutta mites tämä roskan määrä jälleen kerran? Tämä näky odotti meitä talolla ja pienen selvittelyn jälkeen selvisi ettemme olleet sisällyttäneet siivoustöitä urakkasopimukseen. Ei muuta kuin jätelavaa tilaamaan, remppamiehet kävivät vielä ennen juhannusta siistimässä jäljet. Olemme olleet tyytyväisiä heihin ja työn jälkeen noin yleisesti, mutta tällaiset pienet yllätykset jättäisi mieluummin väliin. Ai että olisi ollut kiva mennä paikalle vasta juhannuksena ja kohdata alla oleva määrä roinaa.
"Lopuksi vielä vähän kyselyasioita. Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Vastaamaan pääset täältä ja vastaaminen vie vain hetken. Kiitos vaivannäöstäsi!"

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiva kun löysit tänne! On tuo kyllä ihana paikka ja pihaa riittää meidän kerrostalolapsille.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää. Maalasin muuten tuon tyylisen vanhan korituolin mustaksi omalla mökillä. Tuli hyvä, jos pieni muutostyö innostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä idea, kiitos! En ollut yhtään tajunnut ajatella, että tuolit voisi maalata. Pannaan korvan taakse, jos jossain vaiheessa tulee inspiraatio.

   Poista
 3. Voi kuinka kivalta alkaa näyttää! Verhot tuovat juuri kuvailemaasi tunnelmaa. Minä olen myös nähnyt korituolin mustaksi tuunattuna ja voi että se olikin tyylikäs ja upea. Kannattaa pistää harkintaan.
  Ihanaa risteilyä,
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti miettiä, jos jossain vaiheessa ehtisin spraymaalata tuolit mustiksi. Niistä tulisi niin hienot, meillä on yksi saman sarjan sohvakin odottamassa. Lisätään to do -listalle. ;)

   Poista