maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lasten seikkailukierros Suomenlinnassa

Viime lauantaina oli aika lähteä Suomenlinnaan seikkailukierrokselle etsimään kuningas Kustaa kolmannen kadonnutta kruunua. Ainoa vaan, että vettä tuli kuin aisaa, esikoisella oli liian nafti sadetakki ja kuopuksen kumisaappaat majailivat päiväkodissa. Esikoisen ilme kertoo kaiken, oliko lähdössä mitään järkeä.Oli ehdottomasti! Lauttamatkan aikana sade helpotti hieman ja Suomenlinnaan rantauduttiin vähän paremmissa fiiliksissä. Toki olimme ehtineet jo kastua huolella, mutta mitäpä siitä. Yritettiin ottaa seikkailun kannalta. 


Oli niin kosteaa ettei kamerakaan tarkentanut kunnolla. Tässä odotellaan näytelmän alkua Tykistölahden kioskin liepeillä.Sitten kuningas saapui, saimme vaaleansiniset nauhat yllemme ja pääsimme matkaan etsimään hänen kadonnutta kruunuaan. Ja miten hauska kierros olikaan! Kuljimme kuninkaan kanssa ympäri Suomenlinnaa, sen raunioita ja tunneleita, etsimme vihjeitä maastosta ja kuuntelimme lauluja sekä kertomuksia 1700-luvun lopulta. Tapasimme muun muassa kuninkaan kälyn Charlottan sekä Yrjö Maunu Sprengtportenin, kävimme Ehrensvärdin talossa ja juoksimme sadetta karkuun pitkin puistoja. Tanssittuakin tuli ja lasten taskulamput olivat tarpeen kulkiessamme kasemateissa. Esikoinen vastaili kysymyksiin ja löysi vihjeitä muiden lasten tavoin ja sai aplodit neropattina. Kuopus kurkki meidän vierestämme ja nauroi sydämensä pohjasta Kustaa kolmannelle. Tässä näytelmässä aikuisetkin osallistuivat, emme vain seuranneet etsintöjä lasten osallistuessa.

Tässä keskustellaan Armfeltin kanssa.Kierrosta suositellaan yli 6-vuotiaille ja esikoinen olikin juuri sopivan ikäinen, kuopus meni siinä ohessa. Reitti ei sovellu rattaille ja mukavat kengät sekä taskulamppu kannattaa ottaa mukaan. Näytelmä kestää sellaiset tunnin ja viitisentoista minuuttia.

Kierrokset loppuvat viikon kuluttua, eli 28.06.2016. Vielä siis ehtii mukaan Kierrokset jatkuvat elokuulle saakka, kuten ystävällinen lukija korjasi, eli menkää ihmeessä. Erinomainen yhdistelmä historiaa, seikkailua ja hauskanpitoa niin lapsille kuin aikuisillekin!


4 kommenttia:

 1. Kierroksia on 6.8. asti eli hyvin ehtii vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos korjauksesta! Katsoin vain tuolta tapahtuman Fb-sivuilta, jossa on etusivulla mainitsemani päivämäärä. Kävin korjaamassa myös tekstiin.

   Poista
 2. Oi kuulostapa hauskalle! Toivottavasti näitä on tulevinakin kesinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, sillä ehdottomasti mekin menisimme uudelleen. Oli todella hauska kokemus!

   Poista