tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kesäsuunnitelmia

Juhannus lähestyy ja sitä myöten kesäloma alkaa olla ovella. Minulla on enää muutama työpäivä jäljellä ja pojilla saman verran päiväkotia ja kesäkerhoa edessä. Mies jatkaa vielä viikon meidän jo lomaillessamme, mutta sitten ollaa koko perhe heinäkuu yhdessä, toivottavasti suurelta osin kesäpaikallamme.

Juhannukseksi menemme kesäkodille, jossa pitäisi tuolloin olla remontit tältä kesältä täysin ohitse remonttimiesten toimesta, me alamme pikkuhiljaa jatkaa siitä. Mutta sitä ennen saunotaan, syödään hyvin ja nautitaan juhannuksesta toivottavasti lämpimässä säässä. Juhannuksen jälkeiselle viikolle meillä on suunnitteilla kaksikin kyläilyreissua sekä teatteria. Käymme ystävien luona, olemme osin kotimaisemissa ja yhtenä iltana menemme katsomaan Peppi Pitkätossua Järvenpään kesäteatteriin.
Kun mieskin on saatu lomailijoiden joukkoon, lähdemme heti ensimmäisenä viikonloppuna ulkomaille. Siellä vietetyn viikon jälkeen lienee hyvä lepäillä muutama päivä kotona pyykkiä pesten, kunnes suunnataan taas talolle. Sieltä olisi toiveissa tehdä retkiä lähistölle, kuten Tammisaareen, Hankoon tai Fiskarsiin. Heinäkuun puolivälissä menemme Turkuun katsomaan Vaahteramäen Eemeliä kesäteatteriin ja ainakin muutamat kesäjuhlat on heinäkuun lopulle tiedossa myös.
Elokuussa mies palaa jo töihin, mutta kuukauden ensimmäiset viikonloput ovat jo ohjelmoituja. Ensimmäinen kuluu miehen yhdistyksen tapahtumassa ja toisena viikonloppuna meidät on kutsuttu häihin. Vähän haaveilen vielä rapujuhlista elokuun lopulle, mutta täytyy katsoa.
Aivan yllättäen ipanat keksivät muutama päivä takaperin, että heidän pitää päästä uudelleen Muumimaailmaan. Yritin vähän siinä sanoa, että ehkä heille ei siellä enää niin kovassti olisi tekemistä, mutta tyypit olivat ehdottomia. Sinne on päästävä ja mieluiten ystäväperheen kanssa. Niinpä pyysin eilen esikoisen kummeja mukaan ja kuten kummitäti totesi, ehkä reissusta saisi yhdessä siedettävän. Huvipuistoreissuista en ole luvannut pojille vielä muuta kuin Linnanmäen. Särkänniemessä olimme viime vuonna kaksi päivää ja Tykkimäki osuisi nyt sukuloimisreissun varrelle.Kaikki kuvat ovat parin vuoden takaa. Voi noita pikkukundeja. En tiedä mitä se minusta kertoo, mutta näen ajan kulumisen selvästi esikoisesta. Kuopus sen sijaan on silmissäni koko ajan samannäköinen. Ehkä se on tämä äidin vauva -syndrooma, josta raukka joutuu koko elämänsä kärsimään!


6 kommenttia:

 1. Kivan kuuloisia kesäsuunnitelmia! Mihin päin suuntaatte ulkomaan reissuun? Ihanaa junannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lähdetään Välimerelle risteilemään läntiselle reitille, tästä tulee vielä erikseen vähän kirjoitusta. Mukavaa juhannusta myös sinne!

   Poista
 2. Mukavia kesäsuunnitelmia! Hanko on ihana kesäkaupunki! Ihania hiekkarantoja, merenrantaa, paljon kesätapahtumia, ainutlaatuinen pikkukaupungin tunnelma! Me vietetty jo moonta kesää Hangossa. Ke vilkas iltatori-kannattaa tulla katsomaan! Hanko aivan ihana myös sesongin ulkopuolella:)! Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, iltatorille pitää ehdottomasti suunnata ja kiertelemään kaupunkiin myös muuten.

   Poista
 3. Siinä Naantalin vanhankaupungin rannallahan on kivoja ravintoloita terasseineen...kyllä siellä viihtyy. Toissa kesänä veimme perheen kaksi pienempää Muumimaailmaan...kaksi isompaa oli jo käynyt. Mies meni muumeja katsastamaan ja minä jäin isompien kanssa syömään hyvin ja hengaamaan Naantalin putiikkeihin. Hyvin kului päivä niinkin.Kirkon toisella puolellahan on kiva biitsi..sielläkin aikaa saa kulumaan hienolla säällä. Särkänniemessä hilluimme viime vkonloppuna. Mitä mieltä olet Lintsin tarjonnasta versus Särkänniemi? Siitä on vuosia, kun Lintsillä on käyty...joten ehkä seuraavaksi sitten sinne. Mutta ei tänä kesänä. Meillä on ollut meininkinä puisto per kesä. Ainakin äiteelle riittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Naantalia koskien, kaupungissa varmasti viihdytään. Voisikin tehdä niin, että käydään katsomassa muumit ja tullaan sen jälkeen jonnekin kivaan ruokapaikkaan.

   Minulle Lintsi on ykkönen puhtaasti nostalgian vuoksi, kun siellä on ihan pienestä saakka käyty. Kallita ovat molemmat huvittelupaikat, kun koko perheelle ostaa rannekkeet. Tykkäsin enemmän Lintsin aiemmasta hinnoittelupolitiikasta, jossa eri pituisille oli eri hinnat sen mukaan miten moneen laitteeseen pääsi. Nyt kun kaikille on samanhintainen ranneke, tuntuu vähän turhalta maksaa esimerkiksi kuopukselle se, kun lapsi ei todellakaan kaikkialle pääse. Ja ne Linnanmäen ilmaislaitteet ovat molempien poikien mielestä ihan lällyjä, ei siis apua niistäkään. Särkänniemestä tykkäsin todella viime vuonna, siellä oli monipuolisia laitteita ja siellä todella sai koko päivän kulumaan. Ja Koiramäki oli ihana. Eli summa summarum, molemmat tosi kivoja paikkoja ja laitteita löytyy eri pituisille kivasti.

   Poista