tiistai 19. tammikuuta 2016

Syntymäpäivät Lelumuseossa

Viime vuoden hyvien kokemusten myötä vietimme myös tällä kerralla esikoisen kavereille suunnattuja syntymäpäiväjuhlia muualla kuin kotonamme. Olemme kokeneet konseptin niin toimivaksi, että tuskin enää tavasta luovumme ennen kuin itse synttäritkin alkavat jonain vuonna taas muuttua pienemmiksi. 

Viime vuonna juhlimme Kansallismuseossa, tänä vuonna olimme Espoossa ja näyttelykeskus Weegeen yhteydessä olevasssa Lelumuseossa. Olin varannut juhlat jo muutamaa kuukautta aikaisemmin ja viimeisellä viikolla ilmoitin vahvistetun vierasmäärän sekä valitsin tarjoilut. Viime lauantaina oli sitten aika mennä paikan päälle juhlistamaan kahdeksan vuotta vanhaa esikoista.
Tällä kertaa kutsulistan rajaus aiheutti enemmän pohdintaa kuin viime vuonna. Kavereita oli eri viiteryhmistä, oli luokan pojat, eskarista tutut kaverit, iltapäiväkerhon kivat tyypit, pihan pojat ja vielä futistutut. Kutsulista piti saada rajattua viiteentoista lapseen, sillä enempää ei juhliin mahtuisi museon puolelta vieraita. Pohdimme kahta vaihtoehtoa, eli ainoastaan oman luokan poikien kutsumista tai sitten muutamia parhaita kavereita jokaisesta viiteryhmästä. Tänä vuonna päädyttiin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja sovittiin, että ensi vuonna voidaan tehdä taas toisella tavalla. Näin luokalta tuli viitisen poikaa, pihakavereita muutamia ja vanhoja eskarista tuttuja loput. Esikoinen se lopulta päätöksen teki toteamalla, että haluaa kutsua vanhat kaverit ennen uusia. Ohjelmassa oli ensin ohjattu kierros arvoituskorttien siivittämänä. Sen jälkeen siirryttiin neppispajaan tekemään omia neppisautoja. 
Seuraavaksi lapset saivat leikkiä vapaammin ennen kuin kaksituntisen loppuaika vietettiin Sis. Deli+Caféssa. Tarjolle olimme valinneet hodaribaarin, popcorn-tötteröt kaikille, sekamehua ja lopuksi jäätelöbuffetin. Lahjojen avaaminen jätettiin kotiin ja kunhan sankari oli avannut saamansa huiman hienot paketit, kirjoitettiin yhdessä vielä kiitosviesti kaikille vieraille yhteiskuvan kera. 

Museon osuus syntymäpäivistä kustantaa 120 euroa ja sillä saa tosiaan nuo kaikki aktiviteetit, joissa valinnanvaraa on paljon osallistujien ikäjakaumasta riippuen. Tarjoilut maksettiin erikseen kahvion puolelle ja nekin olivat hyvin kohtuullisesti hinnoiteltuja. Lisäksi museon opas auttoi alusta loppuun saakka ja oli mukana vielä syömistouhuissakin. Neppisautot saivat kaikki tietysti mukaansa kotiin ja esikoista muistettiin vielä kortilla ja julisteella paikan puolesta. 


Saamiemme viestien perusteella synttärit olivat onnistuneet ja paikka kiva. Ei siis liene ihme, että kuopus tilasi vuoden kuluttua koittavat kuusivuotispäivänsä samaan paikkaan ja me miehen kanssa sanoimme, että onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti