sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Alehaukka keulii

Kuten tiedätte, alennusmyynnit ja allekirjoittanut nyt vaan sopivat yhteen. Vakavasti puhuen, en näe mitään järkeä olla hankkimatta tarpeellisia tavaroita ja vaatekappaleita edullisesti, jos niitä kuitenkin jossain vaiheessa pitää hankkia. Esikoisen ikäisen laadukas talvitakki maksaa reippaasti yli sata euroa ja vettä pitävät toppahousut vain vähän vähemmän. Siihen päälle kengät ja pipot sekä hanskat ja uutena normaaliin hintaan ostettuna saa latoa satasen jos toisenkin pinoon kaupan kassalle. Sitten huomaa, että settejä kannattaisikin olla ehkä kaksin kappalein. Kuopukselle onneksi riittää, kun vain käy penkomassa varastosta oikeaa kokoa esille. Se hyvä puoli kalliimmissa merkeissä on, että vaatteet ovat kestäneet moitteettomina esikoisen käytössä ja toimivat siis hienosti vielä toisella käyttäjällä ennen kuin lähtevät seuraavaan osoitteeseen. Olen ahkera kierrättäjä ja hankin mielelläni käytettyinä vaatteita molemmille lapsille. Harmi vain, että esikoisen ikäiselle ei pahemmin enää käytettyjä löydy, kuopukselle kyllä. 

Nyt odottelin joulunjälkeisiä alennusmyyntejä alkaviksi sillä mielellä, että hankin esikoiselle reippaasti ulkovaatetta aina ensi talveen saakka. Ja kun jopa 40 prosenttia hinnoista lähti, klikkailin vaatetta tulemaan. 

Vedenkestäviä toppatakkeja lapsella on yksi harmaa Reimateciltä, joten toista ei tarvita etenkään, kun hän käyttää mieluummin RL:n untsikkaa tai Mini Rodinin parkaa koulussa ja kaupungilla. Toppahousuina löytyvät Ticket Outdoorin mustat pöksyt. Ostin kuitenkin tätä talvea ajatellen varalle toiset toppahousut, nekin Reiman mallistosta. Lapsi valitsi värin, minä mallin.Esikoisella on nyt toiminnallisten ulkovaatteiden osalta tulevaksi kevääksi olemassa yhdet mustat ulkohousut ja yksi harmaa ulkotakki, molemmat kokoa 134 cn. Partiolainen kuitenkin tuntuu tarvitsevan myös toiset kappaleet molempia ja harva se päivä tuo ulkoilee muutenkin. Reimateciltä saatiin edullisesti niin ulkohousut kuin takkikin, eli nyt löytyy tuplat tuossa tällä hetkellä sopivassa koossa.Crocsilla puolestaan oli superhyvät alet meneillään ja taitaa olla vieläkin. Puolet hinnoista pois ja siihen päälle vielä -25 prosenttia ylimääräisellä alekoodilla. Niinpä ensi syksyksi on nyt olemassa välikauden kurankestävät kengät ja kouluun seuraavan koon Crocsit sisäkengiksi, ihan pikkurahalla molemmat. Muita kenkiä ei tällä kertaa tullut tilattua, sillä tennareiden pitäisi mahtua molemmille hyvin ja kuopuksella on lisäksi päiväkotiin sopivat kengät erikseen kunnossa.
Ensi talveakin on jo ajateltu. Lapsi sai Ticket Outdoorin toppahousut, jotka ovat yleisesti mitoitukseltaan reilua. Nyt käytössä on koko 128 cm, eli seuraavan koon housut menevät kaappiin odottamaan kaunissa tummansinisessä värissä. Nämä Molon toppatakit puolestaan ovat mielestäni aivan superhienoja molemmat. 
Mutta merkki on mitoitukseltaan todella ongelmallista ja oman kokemukseni mukaan pientä, niinpä en osannut sanoa mikä koko lapselle sopisi parhaiten. Koska Zalandolla on ilmainen palautus, klikkasin tulemaan molemmat miettimäni koot ja sitä myöten molemmat värit. Saa nähdä kumpi on nyt iso niin, että ensi talvena sitten mahtuu. Minä toivon harmaata, lapsi sinistä. 

Toinen sopiva takki ensi talvelle on villakangastakki Mini Rodinilta ja sen löysin käytettynä edullisesti. Nykyinen parka on tosiaan lapsen suosikki ja eiköhän tästäkin sellainen tule, ainakin lapsen mielestä takki on tosi tyylikäs.5 kommenttia:

 1. Hyviä ostoksia ja olen samaa mieltä, että vaatteet kannattaa hankkia alennusmyynneistä :) Tuo tyttöjen takki on oikea ihanuus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en ole huomannutkaan, että jossain takeissa lukee isolla "tytöille" tai "pojille". ;)

   Poista
 2. Kivoja löytöjä! Mä teen kans ulkovaateostot aina alennusmyynneistä, nyt vaan en tolle taaperolle osannu vielä ens talven kokoa arpoa joten ne jää syksylle täsmäostoiksi, koululainen on helpompi :) Meillä kyllä koulussa käytetään teknisiä ulkovaatteita kun kävelee joka päivä 2x 30 min kouluun melkeinpä säässä kuin säässä (ei viime viikolla...) ja välitunnitkin tuntuu olevan vauhdikkaita. Kivoja takkeja voi kyllä pikkuveljellekin hankkia jemmaan, kiitos kaupoista :) terkuin heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Mulla kengät on se vaikea kohta, en osaa esimerkiksi todellakaan ostaa seuraavan talven talvikenkiä varastoon. Mistä sen voi tietää ottaako jalka kasvupyrähdyksen vai ei. Tennarit tai tuollaiset koulun sisäkenkinä käytetyt crocsit on helpompia, kun niitä käytetään niin paljon kauemmin.

   Poista