maanantai 11. tammikuuta 2016

Kuume nousee

Kulunut viikonloppu on ollut tekemättömyydessään ennätysmäinen. Meillä sairastetaan taas vaihteeksi, kun esikoiselle nousi lauantaiaamuna kuume. Olimme juuri lähdössä kaupungille asioille koko sakki, mutta lennossa vaihdettiin suunnitelmat niin, että minä jäin kotiin potilaan kanssa ja mies lähti kuopus mukanaan viemään luistimia teroitettavaksi, ostamaan viivoitinta ja uimalaseja ja mitä näitä pikkujuttuja nyt tehtävänä olikaan.Esikoinen on yhä ihan kunnolla kipeänä, kuume nousee yli 38 asteen ja lapsi on maannut viikonlopun joko sohvalla tai sängyssä nukkuen. Minä olen lukenut hänelle ääneen jo puolet uudesta kirjasta, 1800-luvun seikkailuklassikko Aarresaari on erinomainen meidän molempien mielestä. Mies kävi sentään sunnuntainakin ulkoilemassa kuopuksen kanssa, minä en nenääni ulkona näyttänyt. Sen sijaan pesin viisi koneellista pyykkiä ja luin yhden oman kirjan.Viime yö kului toista kekälettä hoidellessa, kun kuume nousi myös kuopukselle. Tänään kotihoitajan duunin otti vastaan mies, huomenna ja keskiviikkona kotiin jään minä. Taitaa olla parasta varailla lääkäriaikoja ihan varmuuden vuoksi molemmille. Olisi nimittäin yhdet 8-vuotissyntymäpäivät edessä viikonloppuna!


6 kommenttia:

 1. Paranemisia sairastuvalle. Oletteko muuten ottaneet influenssarokotteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tänä vuonna ole kenelläkään rokotteita. Mies on yleensä ottanut, mutta nyt hänkin jätti väliin.

   Poista
 2. Voi ei! Te sairastatte kyllä tosi paljon, tosi kurjaa. Oletko lukenut sinkistä, se kai auttaa myös tuohon vastustuskykyyn. Ette varmaankaan lähde myöskään liian varhain liikkeelle, siis keskenkuntoisina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä molemmat pojat syövät monivitamiinia, mutta enpä ole tullut katsoneeksi onko siinä sinkkiä ja jos, niin miten paljon. Minä itse syön sitä osana vitamiinicoctailiani joka päivä. Ja itse olen varmaan syyllistynyt lähtemään liian aikaisin liikkeelle. Samaan aikaan olen tosi tarkka siitä, että pojilla on varmasti yksi kuumeeton päivä välissä tai ovat muutoin kunnossa.

   Poista
 3. Onpa ikävää. Otitteko viime vuonna influenssarokotteet? Niiden pitäisi kai tuoda suojaa vielä seuraavanakin talvena. Teidän sairastelutahdilla ottaisin kaikki mahdolliset rokotteet. Paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paranemistoivotuksista! Me emme itse asiassa ole ottaneet influenssarokotteita. Vaikka olenkin hyvin rokotusmyönteinen, on tuo syystä tai toisesta jäänyt väliin.

   Poista