tiistai 13. tammikuuta 2015

Jalkapuoli

Tänään aamulla kaaduin työmatkallani. Toiseen jalkaan sattui kamalasti, mutta hammasta purren keräsin ympäriinsä lentäneet tavarani taas kokoon ja jatkoin matkaa. Ajattelin, että taisi tärähtää tai nuljahtaa vähän reilummin, mutta kyllä se tästä. Pari Panadolia naamaan, jalka ylösalaisin käännetyn roskakorin päälle ylös ja töiden kimppuun.

Kaksi tuntia myöhemmin olin lähdössä syömään, kun tajusin etten voi varata jalalle lainkaan painoa. Hypin seinistä kiinni pitäen eteenpäin ja palasin vielä takaisin työpisteelleni, kunnes kipu alkoi olla liikaa. Siispä tavarat kasaan ja siirtyminen hitaasti ja vaivalloisesti työterveyshuoltoon.

Olin ollut kolme tuntia töissä murtuneella jalalla. Liukastumisen seurauksena vasemmasta jalkapöydästä on luita mennyt poikki ja tässä sitä nyt ollaan. Jalka on tiukasti teipattu, kipulääkkeitä menee ja sairauslomalla olen loppuviikon. Uudet ystäväni seuraavien neljän-kuuden viikon ajalle näette tässä:


Sohvannurkasta taitaa tulla uusi vakipaikkani vähäksi aikaa. Jalka on tosi kipeä, en todellakaan siinä aamusella tajunnut käyneen näin pahasti. Saa nähdä miten nukkumisen kanssa käy, jalkaan kun ei kärsisi edes hipaistakaan. Jos tästä jotain hyvää pitää etsiä, niin onneksi tällaisiin murtumiin ei tarvitse laittaa kipsiä. Erilaisten liimasiteiden kanssa pelaaminen tekee arjesta huomattavasti helpompaa. Ja onneksi kotoa löytyy eilen ostettuja kukkia sekä kolme hoitajaa. Kyllä se tästä taas.

12 kommenttia:

 1. Hui, kävipä pahasti! Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän se tästä seuraavien viikkojen aikana.

   Poista
 2. Onpa tosi ikävää!! Koita jaksaa, toivottavasti jalka luutuu pikaisesti kuntoon. Kiitos muuten siitä, että kirjoitat säännöllisesti ja usein, arvostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! Ja eiköhän se jalka tästä hiljalleen parane, menen kahden viikon kuluttua kontrolliin. Katsotaan, että luutuminen on varmasti alkanut.

   Poista
 3. Voi ei :( Toivottavasti paraneminen lähtee hyvin käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmillistahan tämä on ja ennen kaikkea turhauttaa olla keppien varassa pystymättä toimimaan normaalisti.

   Poista
 4. Voi että. Älä lähde liikkeelle murtumien kanssa liian nopsaan. Itse tein sen virheen, kun mursin pottuvarpaani. MM. juoksin bussiin raskaita laukkuja raahaten ajattelemattomuuksissani liian aikaisin ja lopulta murtuma vaivasi puoli vuotta. Jos siis korkkarikuntoon haluat jalan takaisin mahdollisimman nopsaan, niin lepailehän ihan rauhassa. Nyt on tilaisuus lukea kaikki lukematta jääneet kirjat :)

  Itsekin lenkillä liukastellessani mietin, että olisi kyllä hyvä hommata vähemmän liukkaat kengät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin tässä, että onneksi on kirjoja loppuviikon ajanvietteeksi! Täytyy ottaa ihan rauhallisesti, maanantaina menen kokeilemaan miten työpäivä sujuu. Tai ei se työ sinällään, siinähän voin istua vaikka koko ajan koneen ääressä, mutta ne siirtymät. Jos jalka kipeytyy tai en jaksa muuten, saa lisää sairauslomaa ihan soittamalla. Joka tapauksessa keppien kanssa mennään vähintään seuraava kuukausi.

   Poista
 5. Paranemista! Tosi kurja homma.. Nyt varsinkin keppien kanssa liikkuminen vaikeaa kun ulkona on lunta ja jäätä. Mäkin köpöttelin kepeillä toissa keväänä kun treenasin liikaa puolimaratonille ja sain marssimurtuman jalkapöytään. Ihan vaan töissäkäynti hankaloitui kun bussille oli matkaa eikä pyörällä päässyt. Nyt parantele kunnolla ettei reissussa sitten vaivaa enää. Tsemppiä! :) terkuin Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paranemistoivotuksista! Olen nyt toista viikkoa sairauslomalla ja viikon päästä tsekataan röntgenissä onko luutuminen alkanut ja joko saisi vähän alkaa varata jalalle. Helpottaisi liikkumista huomattavasti.

   Poista