maanantai 8. helmikuuta 2016

Viikonlopun parhaat

Viikonloput ovat parhaimmillaan silloin, kun niihin mahtuu sopivassa suhteessa tekemistä ja ohjelmaa sekä vastapainoksi oleilua kotona villasukissa ja kotivaatteissa. Viime viikonloppu oli juuri tällainen.


Lauantaiaamun pitkät unet loppuivat lyhyeen, kun kuopus keskimäärin kolmen minuutin välein kävi kyselemässä onko kello nyt kuinka paljon ja joko äiti ja isä nousevat. Isi nousi ensin ja yhdeksältä oli äitikin jo aamiaisella. Aamupäivällä katseltiin leffaa ja laiteltiin vähän kotia kuntoon ennen kuin mies ja esikoinen lähtivät uimaan. Me olimme kuopuksen kanssa valmiina kotona odottamassa ja hyppäsimme kyytiin miehen soittaessa, että ovat odottamassa. Suunta vei paikalliseen ravintolaan nauttimaan juuri loppuneen bliniviikon antimista. 

Oli hyvää ja kun vielä haimme jätskit kotiin jälkkäreiksi, ei päiväunia voinut sen jälkeen estää. Illalla pikkukundit kuukahtivat hyvissä ajoin ja me miehen kanssa katselimme yhden Poirot-leffan boksilta ennen kuin painuimme mekin tekemään tilaa omaan sänkyymme. Sieltä ne kaksi löytyivät ihan toistensa kainaloissa nukkumassa.


Sunnuntai valkeni myös kohtuullisen aikaisin, tai oli kello sentään jo kahdeksan. Myös sunnuntainen aamupäivä vietettiin collareissa hiihdellen, laittelimme maanantain juttuja valmiiksi ja pojat siivosivat huoneensa isänsä avustuksella. Iltapäivällä esikoinen lähti kaverinsa luokse, kuopus oman kaverinsa syntymäpäiville ja me miehen kanssa suuntasimme keskustaan viettämään puolitoista tuntia kaksistaan. Ostoksiksihan se meni, mies osti kaksi vyötä itselleen ja minä meille uusia käsipyyhkeitä.


Kävimme vielä White on Whitessa ja mukaan lähti kaunis valokuvakehys, jonka aion laittaa makuuhuoneen lipastolle minun ja mieheni kuvalla. Sitten Cittarin kautta hakemaan poikia, ruokaa koneistoihin ja iltapäiväkahvit. Päiväunet allekirjoittaneelle ja hieman pleikkariaikaa pienimmille. Illalla taas lapset nukkumaan ja pari tuntia vierekkäin sohvalla miehen kanssa. Yhden kirjankin sain luettua viikonlopun aikana loppuun.


Tällaisia lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti