lauantai 6. helmikuuta 2016

Maailma tarjottimella

Haluaisin nähdä Venetsian ennen kuin se uppoaa ja rapistuu kokonaan. Haluaisin matkustaa Pietariin ja eläytyä mielikuvituksessani tsaarinajan loistoon. Haluaisin uida jälleen Kroatian kristallinkirkkaissa vesissä. Haluaisin käydä Lontoossa ties kuinka monennetta kertaa ja vierailla Englannissa pienissä kylissä, joissa Neiti Marple voisi tulla kylän halkaisevalla pääkadulla vastaan. Haluaisin tuoda Amsterdamista kukkia tuliaisiksi ja kävellä Pariisin bulevardeilla tai Nizzan rantakadulla. Haluaisin juoda viiniä Toscanassa ja näyttää lapsilleni ikuisen Rooman raunioita. Haluaisin lähteä miehen mukaan hänen unelmiensa matkalle Japaniin ja nauttia jälleen Dubain yltäkylläisyydestä. Haluaisin pulahtaa uimaan veden päälle rakennetun villan terassilta Malediiveilla. Haluaisin näyttää lapsilleni millainen ristiriitainen paratiisi Mauritius voi olla.Haluaisin kävellä Starbucksin Skinny Vanilla Latte kädessäni New Yorkin High Linella tai Washington D.C:n Georgetownissa. Haluaisin nähdä television lakisarjojen Bostonin ja käydä katsomassa Vihervaaran Annan kotia Prinssi Edwardin saarella. Haluaisin ajaa Los Angelesista San Fransiscoon ja viedä lapseni Disneylandiin.Niin paljon nähtävää, niin vähän lomaa ja rahaa. Ja kuitenkin. Mikä voisi tehdä yhtä rikkaaksi kuin maailmalle lähteminen.4 kommenttia:

 1. Juurikin näin. Onneksi on tarinat joiden mukana pääsee maailman ääriin ja kulttuureista toisiin. Ja maailmaa voi valloittaa pieni pala kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilisessä Helsingin Sanomissa oli juttua Floridasta ja sinne matkustamisesta. Luin mielenkiinnolla ja sanoin miehelle, että haluan myös Floridaan. Kaikki matkakertomukset uppoaa tännekin.

   Poista
 2. Mää haluaisin kans niin matkustella. Ekana haaveena on Itävalta. Sinne ollaankin lentoja katseltu että ensi kesänä lähdettäis kun ystäväni asuu siellä perheineen. Mää niin haluan kaikkialle.
  PS. leikkasin eilen sen otsiksen. (ihan itse).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä, haluaisin Itävaltaan linnoja katsomaan Sissi-elokuvien hengessä. Peukku otsikselle ja rohkeudelle saksia itse!

   Poista