maanantai 9. marraskuuta 2015

Sitä sun tätä

Viime päivien ykkösuutinen on ehdottomasti ollut se, että tammikuun puolivälissä murtunut jalka sai terveen paperit. Kävin viime viikolla viimeisessä röntgenissä ja ellei ruuvi näkyisi kuvissa komeasti, ei murtumaa tietäisi koskaan luussa olleenkaan. Täydellinen paraneminen, kymppi plussa. Kelpasi nostaa hetkeksi jalat oman työpisteen pöydälle.


Miehen kanssa juhlittiin sushilounaalla ja pikkupojille toin kotiin pullat. Melkein vuoden mittainen jalkasaaga on ohitse. Sitten palattiin taas maanpinnalle, kun täivaroitus kilahti sähköpostiin esikoisen opettajalta. Vastikään saatiin pirulaiset häädettyä kuopuksen päiväkotiryhmästä, nyt uhkaavat koulun puolelta. Ei siis muuta kun varotoimet täysillä taas kerran käyntiin ja pojille ihan lyhyet hiukset. Pajunkuorisampoota käytämme vuoden ympäri, se estää jo itsessään tartuntoja. Nyt otettiin vielä estosuihke käyttöön. Onnistuin koko viimeisen vuoden välttämään täitartunnat tässä huushollissa enkä aio nytkään antautua suosiolla! Kuopusta kutitti, kun niskaa siistittiin. Hienot hiukset molemmilla!
Perjantaina lähdettiin esikoisen kanssa yhdessä discoilemaan. Koulun vanhempaintoimikunta järjesti eka-, toka- ja kolmosluokkalaisille discon nuorisotalolla ja minä olin tietysti mukana järjestelykomiteassa. Oli kiva ilta, saimme mukavan tuoton ja ennen kaikkea pääsin ottamaan kaiken irti tästä vaiheesta, kun lapseni vielä pitää äidin kanssa hippaamista siistinä.


Pari vuotta ja se kieltäytyy ehdottomasti näyttäytymästä kanssani. Ja mikä toi hattu on, ota se heti pois. Sä nolaat mut.


Lauantaina aloitettiin yhteinen harrastus koko perheen kesken, kun Tapiolan uimahalli avasi remontin jäljiltä ovensa. Päätimme alkaa käydä lauantaisin uimassa ja samaan yhteyteen otettiin esikoiselle uinnin tekniikkakurssi ja kuopukselle uimakouluun valmistava vesipeuhu. Meillä olikin tosi kivaa ja erityisesti esikoisen mielestä uusi harrastus on huippu. Kuopus ilmoitti ykskantaan pukuhuoneessa lähtöä tehdessämme, että hän ei sitten missään nimessä aio mennä vesipeuhuun uudelleen ja aivan typerää koko homma. Mieli kirkastui pillimehulla jälkeenpäin, mutta saapa nyt nähdä miten meidän harrastuksemme jatkossa käy. 


7 kommenttia:

 1. Mä olen myös ottanut sen linjan, että niin kauan kun lapsi sallii niin täilappujen ilmestyessä vedetään tukka tosi lyhyeksi. Onneksi ainakin vielä lapsi on muutenkin tykännyt lyhyistä hiuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sanoin parturille, että koneella vaan niska ja korvien takaa ihan lyhyeksi. Päälle jätettiin vähän pidempää ettei ihan puliksi mene. :D

   Poista
 2. Mä taas en ole tehnyt mitään varotoimia. Suomalaispoikien lyhyehköissä ja liukkaan suorissa hiuksissa ei taida täit oikein viihtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti eivät viihdy ja pysyvät kaukana. Kammottaa ajatus siitä häätöshowsta siivouksineen.

   Poista
 3. Ihanat sukkahousut ja ballerinat :)
  -Judy-

  VastaaPoista
 4. Meillä pirulaiset näyttäytyi yhtenä keväänä kahdesti. Ja talossa pitkätukkaisia tyttöjä. Tartunnat komeasti koulun kulttuuri-illan roolipuvuista ja yökoulusta. Loppuen lopuksi täistä päästiin eroon suht helpolla. Kihomatoshow kuuluu olevan kovempi. Niitä ei meillä ole vielä ollutkaan ja toivon hartaasti, ettei tulekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mekin päästään helposti eroon, jos niitä täällä kuitenkin näkyy. Sama toive tuon jälkimmäisen riesan kanssa.

   Poista