tiistai 16. joulukuuta 2014

Se valtaa sielun ja sydämen

Viime viikolla juhlittiin, ensin koitti kuopuksen joulujuhlan aika. Ensi kertaa juhlimme aamulla ja se olikin oivallinen ajankohta päiväkodin juhlille. Tonttulakit odottivat valmiina pieniä esiintyjiä ja esikoinen tuli tietysti mukaan katsomaan pikkuveljensä juhlia.Juhlija itse istui esitysten ajan verkkokauppa.comin logo tonttulakista loistaen, tupsu kasvojen edessä. Hän oli ensin kovasti innokas esiintymään, mutta tosipaikan tullessa hyytyi jännityksestä ja päätyi istumaan tuolilla paikoillaan nököttäen. Sen jälkeen oli hyvä syödä monta piparia, kun homma rentoutui. Aivan mieletön tyyppi!


Seuraavana iltapäivänä oli eskareiden juhlavuoro. Ja mikä mieletön esitys se olikaan! Siinä missä nämä pienempien päiväkotilasten juhlat yleensä perustuvat lauluihin ja laululeikkeihin, oli eskareiden esityksessä selvä draaman kaari. Oli tehty revontuliaiheinen seinäkoriste, kirjoitettu yhdessä runo ja juhla käsitti niin laulua ja soittoa kuin tanssia ja sitä runonlausuntaa. Todella hieno juttu, olin aivan vaikuttunut. Juhlien päätteeksi oli taas samat piparit ja glögit, mutta pääasia onkin tutustua lasten vanhempiin ja vaihtaa kuulumisia. Normaalisti sitä tulee törmättyä lähinnä aamuisin päiväkodin tuulikaapissa ja samalla olisi todella tärkeää tuntea lapsensa kavereiden vanhemmat. Meidän tapauksessamme kivasti jo tunnetaankin, joten lähinnä meni jutusteluun tuo aika. 

Luonnollisesti annoimme myös muistamisia hoitajille. Esikoisen ryhmän kanssa laitoimme rahamme yhteen ja saimme tulokseksi kunnollisen lahjakortin Stockalle molemmille eskariopettajille. Kuopuksen ryhmän hoitajille puolestaan annoimme miehen kanssa lahjakortit kirjakauppaan. Ja sanallinen kiitoshan se tärkein on, tässä tapauksessa se tuli ihan koko sydämestä. Molemmilla pojilla on ollut onnistunut ja uusia kokemuksia ja elämyksiä täynnä ollut syksy. Kiitos siitä kuuluu omistautuneille hoitajille. Ja vaikka minäkin herkästi sanon pienistä epäkohdista, ovat ne tänä syksynä lopultakin olleet aika pieniä. Suuret linjat ovat toimineet ihan kuten pitääkin ja vielä enemmän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti