keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Herkkukahvia - kind of

Kävimme kaupungilla ollessamme täyttämässä Nespresso-kapselien varastot. Ensin muutamat paketit vakkarimakuja, eli kaikkein tummimpia Kazaaria ja Dharkania miehelle ja vaniljaa minulle. 


Jo näyteikkunasta bongasimme uudet kausimaut, joita päätimme ostaa kokeiluun. Noin yleisesti emme ole makukahvien ystäviä poislukien minun vaniljani, mutta onhan se vaihtelua ainaisille mustille espressoille tai tummapaahtoisille kahvimukillisille. 


Tämän joulun maut ovat Hazelnut Dessert, Apple Crumble sekä Chocolate Mint. Eikö kuulostakin hyvältä!


Täydellisenä heräteostoksena kassalta tarttui mukaan myös kaksi termosmukia meille töihin. Sekä miehellä että minulla on vaihtoehtoina joko ostaa alakerran ruokalasta suoraan sanottuna pahaa peruskahvia tai liittyä johonkin kahvitiimiin, joilla on omat keittimensä ja kahvinsa. Koska minä juon vain kerran päivässä töissä kahvia, on tämä termos erinomainen ratkaisu ja koska mies on epä-aamuihmisen perikuva, saatetaan meillä tästä eteenpäin kahvin voimalla jutellakin aamuisilla työmatkoilla. Minä saan kahvini heti aamulla konetta käynnistellessä ja mies heti, kun kotoa ulos astuu.


Myyjä kehui erityisesti kannen tiiviyttä, mukin voi kuulemma huoletta laittaa laukkuun. Kahvin pitäisi pysyä kuumana kolme tuntia ja alustavat kokeilut vaikuttavat lupaavilta. Kausimaut ovat kauniissa kapseleissa. Ainoa vain, että en ilman muistilappuja erota makuja toisistaan...Nyt makuja on myös maisteltu kotona. Apple Crumble tuoksuu voimakkaasti marsipaanille, mutta itse maussa ei pahemmin ole mitään omenaista. Hazelnut Dessert sen sijaan sekä tuoksuu että maistuu selvästi pähkinäiselle ja onkin varmasti hyvä valinta, jos pähkinöistä tykkää. Suklaa-minttu sitten taas tuo elävästi mieleen suuveden tai jonkinlaisen halvan minttuviinan. Ei siis ihan mennyt putkeen nämä tämän vuoden kausimaut mitä allekirjoittaneen makumieltymyksiin tulee. Mies juo pähkinät, minä voin hörppiä omenat ja minttusuklaasta hankkiudutaan kaikessa hiljaisuudessa eroon.4 kommenttia:

 1. Meillä ei kotona ole perus kahvinkeittimen lisäksi nuita ihania kapselikeittimiä vaikka tykkäänkin erikoiskahveista. Itse juon kahvini maidolla tai paremminkin maidon kahvi-tilkalla. Lorautan kuppiini reilun annoksen punaista maitoa, lämmitän sen mikrossa ja sitten päälle pieni tilkka kahvia ja tottakai vielä sokeria. Sillä sit herkuttelen, nams.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sitten sun vastakohta, sillä kahvin pitää olla mahdollisimman vahvaa ja ehdottomasti ilman maitoa. :)

   Poista
 2. Hei!
  Olen uusi lukijasi ja olen kahlannut läpi vanhoja kirjoituksiasi. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja löytää huumoria arjen pienistä jutuista.
  Kahvikeskusteluun on pakko kommentoida, että itse en myöskään ole makukahvien ystävä, vaan tumma espresso ja normicapuccino ovat suosikkini juuri Dharkanista tai Romasta tehtynä. Eilen käväisin täydentämässä kapseleita ja mukaani tarttui juuri noita minttusuklaamakukapseleita. Oi, miten ihania, nyt löytyi mun joulukahvi! Kupin pohjalle pala tummaa suklaata ja kone pörisemään, sekoitus, maitovaahto ja täydellinen jälkkäri on valmis. Näin ne mielipiteet vaihtelee:)
  Hyvää joulua, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne ja vielä tykkäsitkin lukemastasi! Ja kiva kuulla suklaakikasta, meillä nimittäin nuo minttusuklaakapselit vaan makaavat tuossa. Ehkä niille pitää antaa vielä tilaisuus!

   Poista