torstai 9. lokakuuta 2014

Hankintoja syksyyn ja talveen

Jälleen kerran talvi yllätti äidin. Vaikka olen suurissa hankinnoissa erittäin hyvin kartalla ja lasten talvivaatteet löytyvät jo reilusti ennen kauden alkua jemmasta, tulee yllätyksiä joka vuosi eteen. Taidan olla sellainen suurten linjojen ihminen monessa asiassa. En jaksa jäädä näpräämään pikkuisiin yksityiskohtiin homman muuten toimiessa, enkä jumita miettien täydellisiä pipovalintoja juuri oikeine sävyineen. Juu ei. Pipo on pipo ja estää päätä jäätymästä, check. Tänä vuonna mittarin näyttäessä ensimmäisenä aamuna nollaa pari viikkoa sitten huomasin, ettei kummallakaan lapsella ole ainoitakaan pitkiä kalsareita tai sukkahousuja. Kuusi tuntia myöhemmin oli, kun tämä viimeinenkin puute talveksi oli korjattu piipahduksella H&M:lle. 

Kirjoitin jo aikaisemmin harkitsevani uuden talvitakin hankkimista ja syksyksikin olisi mukava löytää uusi takki kuusi vuotta täysin palvelleen takin oheen. Lapset puolestaan tarvitsivat tuolloin vielä talvikengät. Pari päivää etsin myös hiki päässä isoa muovikassia, johon muistin viime keväänä kaikki lapaset ja muut villavaatteet säilöneeni. Yhtäkkiä se oli kadonnut kuin kuuluisa tuhka tuuleen. Lopulta löysin kassin varastokopin nurkasta, huh helpotusta. Siellä kun olivat myös kaikki syksyrukkaset ja trikoopipot käyttöä odottamassa. 

Itselleni olen ostanut kaksi uutta takkia. Sovitettuani jo olemassa olevia totesin, että musta takki olkoon mukava bonus, jos sellainen jostain sattuu kävelemään vastaan, mutta vaalean takin tarvitsen ehdottomasti. Stockaltahan tämä löytyi ja sain lisäksi niin hyvää palvelua, että laitoin oikein vielä palautetta eteenpäin myyjästä. Takki on kauniin vaalean sävyinen, materiaaliltaan villaa ja kashmiria ja malliltaan hyvin rento. Sellainen, joka päällä on helppo toimia arjessa ja istua autoon. Musta takki, kun joskus sellaisen löydän, saa sitten olla fiininpi vyöllinen versio.


Syksytakki puolestaan löytyi ihan sattumalta. Ensin ohitin sen täysin, mutta joku siinä kuitenkin viehätti. Vihertävää perusparkaa on vähän tässä mallissa tuunattu tuollaisilla tikatuilla hihoilla ja kun takki päällä näytti tosi kivalta hinnan ollessa suorastaan halpa, ostin sen itselleni. Takki on juuri eikä melkein sellainen mitä etsin, eli sopii sekä pihalle ulkoiluun että kaupungille farkkujen ja saappaiden kanssa. Ei niin klassinen kuin ulkovaatteeni yleensä, mutta tykkään. 


Käydessäni kaverini hattukaupassa ostamasssa hiuskoristetta viime kuun häihin päädyin sovittelemaan myös pipoja. Suosittelen kovasti KN Collectionin hattuja, sieltä minäkin tämän uuden talvipiponi löysin. Esikoinen otti kuvan, kun sovittelin. 


Myös lasten talvikenkäasiat on laitettu kuntoon. Kuopukselle löysin paikalliselta FB-kirppikseltä käyttämättömät nahkaiset tex-suojatut kengät puoleen hintaan alkuperäisestä ja pyöräilin ne heti seuraavana päivänä hakemaan. 
Esikoinenkin sai omansa, nahkaa ja tex-kalvoa hänellekin Bisgaardilta. Minusta noissa kengissä on jotain hauskaa, vähän vanhahtavaa näköä.Muistatte ehkä, että olin myös aikeissa hankkia jonkinlaisen tekoturkistakin talvea ajatellen. Olen nyt sovitellut muutamia ja tullut kaikkien kohdalla hyvin yksinkertaiseen lopputulokseen. Jos haluan näyttää hallitsemattomalta karvaiselta pallolta tai lampaalta, niin fine. Jos en, lienee parasta hylätä ajatus.
7 kommenttia:

 1. Tekoturkeissa on vähän se ongelma, että niiden kanssa näyttää helposti siltä, että on karannut B-luokan scifileffan kuvauksista :D

  Meillä odottaa pojalle teidän esikoisen kanssa samanlaiset Bisgaardit talvea. Tykästyin tosi paljon niiden ulkonäköön ja lapsi tykästyi helppoon puettavuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekoturkit ei tosiaan vaikuta olevan mua varten. Ehkä mun pitäisi olla viisitoista vuotta nuorempia ja paljon trendikkäämpi, että toimisi. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on Junarosen mallistoa ja ostin Zalandolta. Mulla on sen verran suuri rintamus, että tavallisten mallistojen takit ei menneet kiinni rintamuksesta, vaikka muuten olivatkin sopivia. Sitten keksin katsoa noista plussamallistoista ja löytyi hyvä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Olisiko sulla suoraa linkkiä takkiin? En löytänyt sitä (mun onnella se on myyty loppuun...).

   Poista
  4. Siltä se valitettavasti vaikuttaa, nimittäin en itsekään enää löytänyt takkia Zalandon sivuilta. Mutta nimi on Gavina parka, jos googlaamalla jostain vielä löytyisi.

   Poista