tiistai 13. toukokuuta 2014

Next Stop Stockholm

Mies on lähdössä käymään Tukholmassa kuun vaihteessa ja ex tempore päätin lähteä mukaan. Soitot lastenvahteina toimiville vanhemmille ja siskolle ja ei muuta kuin lentoja varaamaan. Hotellien osalta teki sitten jo vähän tiukkaa, kaikki kurkkaamani tuntuivat olevan jo täynnä. Lopulta todettiin miehen kanssa, että ehkä pääasia on saada jonkinlainen majoitus ettei taivasalle jouduta. Tai hostelliin.Majoitumme Östermalmilla, ihan pienen matkan päässä niin NK:sta kuin rannastakin. Ohjelmassa lienee siis paljon kävelyä, istuskelua terasseilla ja luuhaamista kaupoissa. Illalla sitten syömään jonnekin ja seuraavana aamuna yhdessä brunssille. Ehkä sitä voisi käydä kurkkaamassa vaikka kuninkaanlinnaa. Kaikki perhekohteet jätetään odottamaan, kun joskus varmasti taas päädytään lasten kanssa risteilylle.


Me olemme ihan tietoisesti tänä vuonna pyrkineet panostamaan kahdenkeskiseen aikaan, sillä helposti kuukaudet vain sujahtavat ohitse ilman yhteisiä, arjesta irrallaan olevia tekemisiä. Ja oikeasti, tämä on meille jo paljon, kun olemme käyneet tähän mennessä kahdesti ulkona syömässä ja nyt lähdemme lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan kahdestaan matkalle. Ja varattiinpa me vielä ensi syyskuulle jo hääpäivän vietto Långvikin kylpylässä. Parin viime vuoden aikana on käynyt selväksi, että ellei tietoisesti järjestä kahdenkeskistä aikaa, se vain jää. Ja vaikkei koko perheen yhteisessä ajassa sekä arjessa mitään vikaa olisikaan, niin onhan se parisuhde kuitenkin koko perheen hyvinvoinnin kivijalka.Esikoinen oli hommasta kuultuaan vähän nyreissään ja totesi ihmetellen, että ainahan me otetaan heidät kaikkialle mukaamme. No niin otetaan ja siksi tällä kertaa ei. Kuultuaan tulevasta yökyläilystä mielikin muuttui ja vanhemmat voisivat olla matkalla ihan vaikka kaksikin yötä.Kaikki kuvat: hotels.com ja Hotel Riddargatan, jossa yövymme.

2 kommenttia:

  1. Me olimme samoilla seuduilla pääsiäisenä, hotellina Stureplan. Östermalmilla on muutamia kivoja liikkeitä.:) Käyhän kurkkaamassa esim. Zara Home.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Eiköhän tuolla tule käveltyä paljon ja ihan rauhassa, kun kahdestaan mennään. Siinä ehtii yhden jos toisenkin kaupan valikoimaa kurkkia!

      Poista