lauantai 17. toukokuuta 2014

Makuuhuoneen muutos

Viimeistä viedään, sitten onkin kaikki asunnon uudistukset käyty lävitse. Meidän makkarin kohdalla kesti pisimpään, kun ensin piti saada tapetit seinään ja sen jälkeen odottaa sopivaa aikaa maalata lipasto. Mutta nyt on melkein valmista!

Makuuhuoneemme on siis entinen lastenhuone ja löytyy pohjapiirroksen vasemmasta alakulmasta. Ei se turhan iso ole, mutta riittävän kokoinen. Uutta on hankittu vain lipaston verran, kaikki muu on suoraan siirretty huoneiden muutoksen yhteydessä huoneesta toiseen.Nämä ensimmäiset otokset on otettu huoneen ovelta sängynpäädyn suuntaan ja seuraava suoraan ovelta eteenpäin. Sängynpääty on Ikeasta samoin kuin lipasto ja yöpöydät. Valaisin on hankittu jo edelliseen kotiimme Kodin Ykkösestä ja yöpöytien valaisimet puolestaan Pentikiltä. Matto on Kodin Ykkösen Anno Pandora.

Tapetti on Sandbergin Fredrika ja ihan itse tapetoin eräänä lauantaina. Luin ohjeet netistä, kävin K-Raudassa ostoksilla ja värväsin miehen apulaiseksi. Ja erinomainen tuli, vaikka itse sanonkin. Olemme molemmat miehen kanssa tyytyväisiä tapettiin. Huone tuntuu yhtä aikaa modernilta, mutta kuitenkin himppasen romanttiselta. 
Mies maalasi lipaston pari viikonloppua takaperin sävynä Tikkurilan Paperi. Lipasto on täyspuinen ja hankittu Ikeasta samaten kuin vetimet, jotka vaihdoimme uusiin. Puolipitoiset vaatteet roikkuvat yleensä näissä koukuissa, kun tuolia ei huoneeseen enää mahtunut. Nämä ostin Riviera Maisonilta, tai nykyisinhän liikkeen nimi on jälleen White on White.


En yleensä ole pahemmin asetelmia tekevää tyyppiä, mutta lipaston päälle on kulkeutunut kaikkea kaunista.


Verhot puuttuvat vielä ja veimme ne juuri tänään ompelijalle lyhennytettäviksi. Silti en ole ihan varma tarvitaanko verhoja vai pitäisikö antaa olla ilman. Kyseessä on siis ne samat valkoiset silkkiverhot, jotka edellisessäkin makuuhuoneessamme olivat. Ensin olin sitä mieltä, että verhot tarvitaan ehdottomasti, mutta nyt silmä lienee tottunut. Kunhan saan verhot takaisin, täytyy kokeilla mitä tehdään.

Edit. Tässä vielä kuva lipastosta ennen maalausta. Työvaiheista ei valitettavasti ole kuvia.

2 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti näistä sisustusteemoista. Lipasto näyttää tosi hyvältä! Onko samasta lipastosta "ennen kuvaa" jossain? Työvaiheetkin kiinnostaisivat, jos otit kuvia projektista. Todella kaunis tuli teidän makuuhuoneesta ylipäätään ja hauskin yksityiskohta olivat nuo kitarat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin postaukseen kuvan lipastosta puunvärisenä. Työvaiheista en ole ottanut kuvia, mutta mies hioi kevyesti ja maalasi lipaston kahteen kertaan. Kitarat ovat kyllä yksi murheenkryyni, sillä en ymmärrä mihin ne laitetaan, jos huoneeseen tulee verhot. Nyt ne ovat sopivissa koloissa. :D

      Poista