maanantai 17. joulukuuta 2012

Yöpöydällä nyt

Kun edellisen Scarpettan sain loppuun, odotti toinen jo vuoroaan hyllyssä. Tämän jälkeen pitää taas käydä ratsaamassa äidin kirjavarastot, sieltä pitäisi seuraavienkin osien löytyä. Äidiltähän tämä dekkari-innostus on peräisin. Niin kauan kuin muistan, on äiti lukenut kaikenlaista salapoliisi- ja rikoskirjallisuutta muun romaanikirjallisuuden ohella. Yhdessä katseltiin jännärisarjoja televisiosta ja nykyään vaihdetaan kirjoja päittäin varmistaen, että molemmat saavat kaiken luettua. Ja tasaisin väliajoin ihmetellään, että kaikkia kamaluuksia mekin rentoutuaksemme luemme!

Nyt yöpöydältä löytyy Patricia Cornwellin Raatokärpänen. Nämä kirjasarjan puolenvälin teokset, kuten Syttymispiste, Mustalla Merkitty, Viimeinen piiri ja tämä kyseinen Raatokärpänen ovat ehkä kammottavimpia koko sarjassa. Alun kirjoista tuttu jonkinasteinen toiveikkuus, italialaisen ruoan tekeminen ja elämästä nauttiminen kammottavien rikosten ratkaisemisen vastapainona ovat poissa. On vain synkkää, kylmää ja toivotonta, vastoinkäymisiä toisensa perään. Henkilöhahmot ovat muuttuneet robotin kaltaisiksi ja tulevat sarjan loppua kohden muuttumaan vielä lisää. En voi sanoa pitäväni siitä millaiseksi kirjailija on henkilönsä ja hahmonsa tehnyt. Tässä tapauksessa vanhassa vara parempi, mutta haluan silti lukea sarjan kokonaisuudessaan uusiksi. Puolivälissä tosiaan mennään nyt. 

Kuva Suomalainen.com

2 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi dekkareiden/jännityskirjojen ystävä! Minä olen perinyt isältäni innostuksen dekkareiden lukemiseen. Tällä hetkellä luen Anna Janssoneita ja uusin Raid odottaa kirjastossa. Kiva jos täältä saa lukea kirjoista joita luet, jospa niistä löytysi itseäkin kiinnostavia kirjoja.

  Löysin tämän blogin ihan sattumalta, aiemmin olen nettifoorumilta lukenut kirjoituksiasi. Todella ihana blogi, jään seuraamaan tänne perheesi elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja tervetuloa! Itsellänikin uusin Anna Jansson odottelee tuossa, mutta en ole vielä ehtinyt lukuhommiin.

   Poista