sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Sunnuntai - eikä mitään tekemistä

Ulkona ikkunan takana lumi pyörii kierteinä, mutta sisällä on lämmin. Ennustukseni kävi toteen, tietenkin heräsimme tänä aamuna viiden jälkeen tultuani kotiin vasta kuusi tuntia aiemmin. Onneksi olin lähtenyt autolla ja saatoin aamusella raahautua silmät ristissä olohuoneen sohvalle koomailemaan. 

Nyt mies ja esikoinen nukkuvat vielä päiväunia, me kuopuksen kanssa nousimme jo. Perhepäikkärit - mikä ihana keksintö! Kaikki vierekkäin ja pari tuntia sikeää unta. Jaksaa taas loppuillan, aiomme poikien kanssa leipoa pipareita ja joulutorttuja. Eilen törmäsimme pukuostosten ohella Kampin Narinkkatorille pystytettyyn Lasten Jouluriehaan. Mikä siinä sitten auttoi, ei muuta kuin karuselleihin pyörimään. Lapset nauttivat, mikä ettei!Olen niin jouluihminen kuin vain olla voi. Tämä on maagista aikaa, ehdottomasti paras aika vuodesta. Olemme poikien kanssa jo kertaalleen tätä ennen leiponeet, joulusukista löytyy aamuisin yllätyksiä ja joululauluja kuunnellaan. Päiväkodin joulujuhlat ovat jo takana, koti koristeltu kuusta lukuunottamatta ja Stockmannin jouluikkuna katsastettu. Ensi viikolla haetaan kotiin kuusi ja mennään tonttupolulle. Kaikki joulupaketit ovat olleet valmiina jo viime kuun lopusta lähtien, kinkku ja kalat tilattu lähikaupasta ja ostoslista aatonaatolle tehty. Pukkikin tulee lapsia ja isoäitiään ilahduttamaan. Minua valmistelut eivät stressaa, vaikka haaveilenkin siitä hetkestä, kun aattoilta kallistuu yöksi ja istun sohvalla kädessä lasi samppanjaa. Siitä alkavat pitkät rauhalliset pyhät, kun takaisin töihin ja päiväkotiin mennään vasta tammikuun puolella.

2 kommenttia:

 1. Toinen jouluhullu ilmoittautuu! Eilen paketin lahjat ja nyt mietin, että mitenköhän saamme ne kaikki mahtumaan matkalaukkuun Suomeen tuloa varten.

  Ihanaa, että aloitit blogin, sait minusta vakkarilukijan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne ja tervetuloa! Toivottavasti paketit ovat mahtuneet laukkuun. Ja saadut lahjat mahtuvat takaisin tullessa!

   Poista