sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kids Escape - lasten pakohuonepeli

Esikoisen kymmenvuotissynttäreitä juhlittiin toissapäivänä pakohuonepelin merkeissä. Vallilassa Mäkelänkadulla sijaitseva Kids Escape kuuluu Exit Roomin tarjontaan ja se osoittautui aivan mahtavaksi paikaksi synttäreiden juhlimiseen.


Kids Escape tarjoaa ainoana Suomessa arvoitushuoneita myös lapsille. Taikahuone-pelit on tarkoitettu 8-13 -vuotiaille pelaajille ja tilaan voi järjestää helposti samalla synttärikutsut. Pelihuoneita on kaksi ja molempiin mahtuu enimmillään kuusi pelaajaa kerrallaan. Pelin jälkeen herkutellaan aulatilan pöydän äärellä. 
Me jakauduimme varauksen alkaessa kahdeksi joukkueeksi, joista toiset lähtivät ratkaisemaan taikurin arvoitusta toiseen huoneeseen, toiset toiseen. Minä lähdin mukaan katsomaan päältä, samaten mies meni toiseen huoneeseen mukaan. Tämä ei kuitenkaan olisi tarpeen, sillä pelin ohjaaja katsoo etenemistä koko ajan kameran kautta ja antaa tarvittaessa radiopuhelimella ohjeita pelaajille. Me koimme aikuisen läsnäolon huoneissa kuitenkin hyväksi. Kyllä se toi turvaa ajoittain jännittävissä tilanteissa ja homma pysyi muutenkin kasassa hienosti.


Vähintään kymmenvuotiaat osoittautuivat erinomaiseksi kohderyhmäksi tällaiseen aktiviteettiin. Arvoitukset eivät olleet liian vaikeita, vaikka haastavia ne ehdottomasti ovat. Minä itse olin ajoittain aivan kujalla siitä mitä pitäisi seuraavaksi tehdä, mutta niin vain nämä lapset keksivät ratkaisuja kerta toisensa jälkeen. Pelejä oli kaksi, molemmat puolen tunnin mittaisia, ja välissä ohjaaja järjesti huoneet kuntoon toista peliä varten. Katselin ihaillen miten lapset osasivat toimia ryhmänä, jatkoivat toistensa ideoita eteenpäin ja ratkaisivat molemmat arvoitukset hienosti. Ohjaaja myös antoi tarpeeksi vinkkejä niin, ettei turhautumista jumituskohdissa ehtinyt tulla.


Juhlatilaan saa tuoda omat tarjoilut tai ne voi tilata suoraan synttäripaketin yhteyteen. Astioita löytyy runsaasti, minä itse toin ainoastaan serpentiiniä pöydän koristeeksi ja herkut sekä limut tulivat valmiina. Meille tämä oli tähän hetkeen paras ja vaivattomin vaihtoehto.Seuraavana yönä meillä elettiin unissa peliä ahkerasti uudelleen, sen verran jännittävä kokemus se oli etenkin mukana seuranneelle pienemmälle. Esikoinen puolestaan totesi, että synttärit olivat "tosi kivat" ja me vanhemmat olemme samaa mieltä. Ystävällinen henkilökunta, kivaa aktiviteettia ja lopuksi suut makeaksi. Mitä sitä muuta kaverisynttäreiltä voi toivoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti