lauantai 22. elokuuta 2015

Kesäkoti valmistuu: vierashuone

Myös tässä huoneessa kontrasti entiseen on aikamoinen. Muovimatto, erilaiset repsottavat tapetit ja ruskea yleisilme ovat kaikki vaihtuneet valoon ja vaaleuteen. Vierashuone tulee yläkerran valmistuttua toimimaan nimensä mukaisesti vieraiden majoitustilana, mutta sitä ennen me nukumme itse siellä. 


Huoneessa paneloitiin kaksi seinää, jätettiin yksi hyväkuntoinen lautaseinä ihan vain maalatuksi ja ikkunaseinälle rakennettiin puolipaneeli niin, että hirret jäävät yläosassa näkyviin. Vaikka seinät tällä tavalla kuvailtuina kuulostavatkin vähän eriparisilta, on kokonaisuus onnistunut ja harmoninen. 


Miehen entisöimä entinen keittiönhylly löysi paikkansa tästä huoneesta.


Vaatekaappi odottaa vieraiden tavaroita sisäänsä. Ja tuo roikkuva johdonpätkä listaa, jonka taakse piiloutua.


Myös vierashuone on sisustettu kokonaan jo olemassa olevilla tavaroilla ja kalusteilla. Sängyt sekä yöpöydät ovat olleet jo talolla, samaten vaatekaappi ja seinähylly. Täkit ovat omasta mummolastani, matto meidän keittiöstämme ja yöpöytien valaisimet myös meiltä kotoa. kattovalaisinkin on kierrätetty.


Tässä vilkaisu entisiin tapetteihin ja muovimattoon.5 kommenttia:

 1. Kyllä teille on tulossa kaunis kesäkoti. Ihana tuo vierashuoneen seinä, jossa hirret näkyvillä ja puolipaneeli. Vaatekaappi voisi minun silmääni kaivata jotain pintakäsittelyä.
  Nuo vanhat täkit ovat ihania. Meilläkin on niitä äitini kesämökillä. Ne painavat kuin synti, mutta ovat ihania juurikin sängynpeittoina ja sohvan päällisinä.
  Aurinkoista elokuuta, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi Tiina! Olen samaa mieltä vaatekaapin osalta, sille täytyy jossain vaiheessa tehdä jotain. Laitetaan siis to do -listan perään odottamaan!

   Poista
 2. Kaunis ja raikas tuo matto! Onkohan Kodin Anttilan valikoimasta..? Jos on, niin miten pysyy paikallaan, kun vaikuttaa ainakin kaupassa hipelöitynä kovin kevyeltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on Kodin Ykkösen Anno-malliston villamatto. Ei pysy mitenkään kovin hyvin, on kevyt kuten kirjoitit. Meillä on Ikeasta ostettuja liukuesteitä mattojen alla, niiden kanssa ei tarvitse pelätä että ympyrää juoksevat pikkupojat olisivat kumollaan.

   Poista
 3. Kiitos, kun kerroit kokemuksia! Olen miettinyt ihan ulkonäköön ihastuneena tuota mattoa olohuoneeseen, mutta lapsiperheessä juuri keveyden vuoksi kovasti arveluttaa. Täytynee siis jatkaa etsimistä.:)

  VastaaPoista