torstai 28. helmikuuta 2013

Kesävaateostoksilla

Pukeutumiseni menee koko ajan rennompaan ja mutkattomampaan suuntaan. Jos se tästä vielä rentoutuu, kuljen kymmenen vuoden kuluttua varmaan aamutakki päällä kadulla. Tai kietaisumekko, eli mieheni sanoin aamutakki. Kymmenen vuotta takaperin taas oli korkeita sandaaleita, mekkoja ja hameita ihan arkipukeutumisessa. Nyt ne tuntuvat vähän vierailta. Älkää ymmärtäkö väärin, käytän molempia, sekä hameita että mekkoja yhä paljon, mutta ovat aika erilaisia. Pehmeää trikoota, löysempiä linjoja ja jalassa lähes poikkeuksetta ballerinat korkojen sijaan. Tykkään tästä muutoksesta. Vaivattomuus on noussut arvoonsa, kun itsensä lisäksi laittaa valmiiksi kaksi lasta. Ja muutenkin. En välitä tälläytyä arkeen, mutta haluan silti olla huoliteltu ja tyylikäs. Mielelllään ripauksella eleganssia, silloin olisin aika tyytyväinen. 

Lähdin eilen kaupungille ajatuksenani kurkata parin liikkeen valikoimat mitä löysiin kevyisiin kesähousuihin tulee. Stockan parkki oli kuitenkin harmillisesti täynnä, joten käänsin liikenneympyrässä auton tulosuuntaan ja päätinkin ajaa Selloon. Samat putiikit sieltä löytyisi ja vielä saman katon alta. 

Aiemmin tilaamastani H&M:n lähetyksestä päädyin pitämään sekä pellavasekoitteisen sinisen löysän neuletakin että yhdet housut, nämä:


Kuva: hm.com

Piti vähän aikaa miettiä minkä kanssa noita nyt sitten käyttäisi, mutta totesin mustan topin tai t-paidan, mustien nahkaisten ballerinojen ja mustien isojen aurinkolasien olevan varmasti passeli yhdistelmä housujen kuviollisuuteen. Tuntuvat kuitenkin sen verran hyviltä päällä, että lienevät kivat kesähousut.

Olen ennenkin kehunut Lindexin parantunutta otetta ja kehun sitä taas. Erityisesti puljun Holly&Whyte-linja on täynnä toinen toistaan kauniimpia preppy-tyylisiä vaatekappaleita. Katselin pitkään ihania neulepaitoja, täydellistä smaragdinvihreää sävyä ja aina käyttökelpoisia raitoja, mutta jätin neuleet kauppaan. O-kaula-aukko kun ei itselleni ole se imartelevin, olisivatpa olleet v-kaula-aukolla varustettuja!

Ostoskassin kanssa kuitenkin lähdin kotiin. Vähän aikaa emmin noiden tekstipaitojen kanssa, mutta totesin sitten, että what the hell. Kerrankos sitä. Ehkä on ihan hyvä tulla hieman ulos mukavuusalueelta, eivät ne mustien chinojen ja jo edellä mainittujen ballerinojen ja aurinkolasien kanssa nyt niin rebel ole. Jos ovat lainkaan! Sama pätee näihin jo toisiin kuviollisiin housuihin. Ovat juuri passelit niin kaupungille kuin hiekkalaatikollekin niiksi päiviksi, kun ei jaksa mekkoon pukeutua.

Kuvat: lindex.com

Näiden kaikkien vaatteiden kanssa tulin siis eilen kotiin hyvin tyytyväisenä. Sovittelin niitä kotona ja katsoin samalla kesävaatepinoani muutenkin. Mekko- ja hamepuoli on hyvällä mallilla ja muutenkaan mitään vaatetarpeita ei enää ole. Jatkan linjalleni uskollisena, kun väreinä löytyy tummansinistä, valkoista, näitä raidallisina ja lisäksi vähän harmaata ja mustaa. Yksi beige mekko taitaa kasassa myös olla. Pitikö kesän olla värien ilotulituksen aikaa?

Onnistuin ottamaan itsestäni peilin kautta läjän vinoja kuvia eteisen kaaos taustalla. No, ehkä te näistä jotain selvää saatte esimerkkikokonaisuudesta.Tänään onkin sitten aika tilata pojille muutamia kesävaatteita, kun menen ystäväni luokse Pomp de Lux -kutsuille. Olin kaukaa viisas ja katsoin mitä oikeasti tarvitaan, etten vaan roiski menemään ostellen sitä sun tätä. Katsotaan miten käy, kun näen vaatteet livenä illalla!

4 kommenttia:

 1. Sama mulla noiden kenkien kanssa, ennen äitiysvapaita pidin usein korollisia kenkiä esim. töissä. Jotenkin nyt kahden lapsen jälkeen korkokenkiä ei vaan jaksakaan kuin erityistapauksissa, on sitä paitsi aina kiire ja matalilla kengillä on helpompi harppoa paikasta toiseen. Erittäin kivoja JA mukavia kenkiäkin onneksi löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ballerinoja ja muita matalia kenkiä on saatavilla sekä kauniina että mukavina hirmu hyvin. Itse olen aika vannoutunut Wondersien käyttäjä, istuvat omaan jalkaani erinomaisesti.

   Poista
 2. Noi housut on ihanat mutta veikkaan että näyttäisi mun päällä kauheilta :( Et haluaisi laittaa kuvaa housuista päälläsi? Meinasin tilata netin kautta mutta en taida uskaltaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko H&M:n vai Lindexin housuja? Voin ottaa kuvat molemmista tänään ne päälläni, saat vähän osviittaa. :)

   Poista